Мультиварка – це прекрасне рішення для полегшення життя господинь, оскільки немає необхідності ретельно стежити за процесом готування. Одним з найкращих варіантів страв, зроблених з її допомогою, є тефтелі в мультиварці, урізноманітнити смак допоможе рецепт і спеціальний виставлений режим.
Як приготувати тефтелі в мультиварці?
Щоб зробити смачні тюфтельки в мультиварці, потрібно враховувати деякі моменти:
Для приготування можна вибрати один з режимів, наприклад, функцію «Гасіння», «Мультиповар», «На пару» або будь-яку іншу, яка передбачена для різних виробників. Якщо програма передбачає ручний вибір температури, тоді варто виставити 120-150 градусів. Щоб зробити тефтелі в мультиварці, їх треба повністю залити заправкою. Якщо не розрахувати з кількістю соусу, вони можуть вийти сухуватими. Розмір тефтель повинен бути середнім, вони не повинні бути як фрикадельки, але і не бути величезними, як котлети. В залежності від індивідуальних побажань страву можна зробити ніжним (з допомогою вершкового або сметанного соусу) або гострим, використовуючи перець і томати. Для формування маси можна застосовувати як рис, так і гречку, можливо і використання виключно м'ясного фаршу. Тефтелі з рисом в мультиварці – рецепт
Дуже привабливо виглядають тефтелі «їжачки» в мультиварці. Це страва володіє приємним смаком і дуже нескладне в приготуванні. Компоненти додаються в мінімальній кількості, а по ситності страва знаходиться на вищому рівні. Використовуючи побутовий прилад, можна не турбуватися, що частування з додаванням рису підгорить.
Інгредієнти:
фарш – 300 г; рис – 3 ст. л.; цибуля – 1 шт.; томатна паста – 3 ст. л.; вода – 250 мл Приготування
Масу (фарш, цибулю і сухий рис) перемішати для рівномірного розподілу солі і рису, зробити тефтелі. Змішати пасту і воду, залити нею тефтелі в мультиварці. Виставити режим «Гасіння» на 45 хвилин. Курячі тефтелі в мультиварці
Курячі тефтелі в підливі в мультиварці не гірше страви зі свинячим фаршем, м'ясні кульки виходять надзвичайно ніжними, що викликає бажання ще раз їх спробувати. Для поліпшення смаку їх можна обробити в панірувальних сухарях, присмачити різноманітними спеціями, підібраними за своїм індивідуальним смаком.
Інгредієнти:
фарш–600 г; яйце – 1 шт.; сухарі – 4 ст. л.; вода – 100 мл; томатний сік – 250 мл; цибуля – 2 шт.; часник – 2 зубчики. Приготування
Змішати фарш, цибулю, сухарі, яйце і спеції. З томатами з'єднати часник, перець і сіль. Влити в чашу томатну суміш і дочекатися кипіння на програмі «Смаження». Додати до соусу тефтелі і встановити програму «Гасіння». Зробити тефтелі в мультиварці можна за 25-30 хвилин. Тефтелі з яловичого фаршу в мультиварці
Така страва як тефтелі з яловичини в мультиварці може вийти неймовірно соковитим, якщо до нього приготувати відмінний соус. Особливу пікантність йому додає поєднання в одному складі сметани і пасти з томатів. Класичний рецепт може відмінно підійти для вечері або допоможе привнести різноманітність у святкове застілля.
Інгредієнти:
фарш – 0 5 кг; цибуля – 2 шт.; рис – 05 склянки; яйце – 1 шт.; томатна паста – 2 ст. л.; борошно – 2 ст. л.; сметана – 2 ст. л. Приготування
Зліпити тефтелі з фаршу з цибулею, яйцем і попередньо відвареним рисом. Виліплені кульки викласти в чашу. Соус з пасти, сметани, борошна влити в чашу, щоб він покривав кульки. Тефтелі яловичі в мультиварці готувати близько години на встановленій програмі «Гасіння». Рибні тефтелі в мультиварці
Не кожен любить рибні страви, але при використанні оригінального рецепту можна зробити надзвичайно ніжні тефтелі з минтая в мультиварці, яким будуть раді навіть діти. Можна взяти і інші види риби. Блюдо принесе максимальну користь завдяки вмісту йоду і інших корисних речовин, з них ідеальної комбінується томатний соус.
Інгредієнти:
рибне філе – 1 кг; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт.; манна крупа – 2 ст. л.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; томатна паста – 3-4 ст. л.; вода – 0 5 л борошно – 2-3 ст. л. Приготування
У філе додати цибулю, яйце, манну крупу, перемішати. Овочі для соусу очистити, нарізати і викласти в прилад, обсмажити в режимі «Випічка». З фаршу створити кульки і викласти на обсмажені овочі. Зробити соус з пасти, води і борошна, залити їм тефтелі рибні в мультиварці. Виставити режим «Гасіння» на 1 годину. Тефтелі в вершковому соусі в мультиварці
Поширеним варіантом є тюфтелі в соусі в мультиварці. Його можна зробити з сметани, з томатів, але самим ніжним, підходить навіть для маленьких дітей, стане вершковий. З ним ідеально буде комбінуватися курячий фарш, має м'яку структуру. Страву можна подавати на подушці з різних овочів.
Інгредієнти:
фарш 700 г; цибуля – 2 шт.; морква – 1 шт.; манна крупа – 2-3 ст. л.; яйце – 1 шт.; вершки 20% – 200 мл Приготування
Цибулину приєднати до фаршу, вбити туди яйце. Щоб прибрати зайву вологу, потрібно додати манної крупи. Зліпити тефтелі. Включити функцію «Смаження» і обсмажити. Викласти на підготовлену овочеву подушку тефтелі в білому соусі в мультиварці, довести до готовності на програмі «Гасіння» за півгодини. Тефтелі в томатному соусі в мультиварці
Гострим смаком відрізняються тефтелі в томаті в мультиварці. Їх можна зробити з будь-якого фаршу: із свинини, курки, яловичини, допускається комбінація цих видів. Томатна паста чудово комбінується з часником, він надає їй насичений присмак. Якщо додати до складу цукор, соус придбає незвичайний кисло-солодкий смак.
Інгредієнти:
фарш – 400 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубчики; томатна паста – 3 ст. л.; сметана – 2 ст. л.; цукор. Приготування
Овочі дрібно нарізати, половина буде використовуватись для тефтелькою. Включити функцію «Смаження» і обробити цибулю з морквою. Змішати фарш, овочі. Сформувати тефтелі. Включити режим «Гасіння» на 40 хвилин. Зробити соус з пасти, часнику, солі і цукру, залити їм тефтелі і готовитьдо закінчення виставленої програми. Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці
Ситним, поживним і дуже апетитним можна назвати таку страву як тефтелі зі сметаною в мультиварці. При готуванні надзвичайно важливо дотримувати правильні пропорції, щоб отримати прекрасний результат. М'ясний фарш вдало поєднується з рисом, можна застосовувати і піджарку їх різних овочів.
Інгредієнти:
фарш – 500 г; яйце – 1 шт.; рис – 200 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; борошно – 1 ст. л.; вода – 250 мл; сметана – 200 р. Приготування
Цибулю і моркву обсмажити на режимі «Смаження». У фарш з рисом додати трохи овочевий піджарки, яйце і спеції. Зліпити тефтелі. Окремо змішати сметану з водою, сіллю і перцем. На решту овочеву піджарку викласти тефтелі з рисом в мультиварці. Всипати борошно і вилити на них соус. Готувати страву в режимі «Гасіння» 40 хвилин. Тефтелі з гречкою в мультиварці
Дуже оригінальною є варіацією тефтелі в мультиварці, рецепт яких включає гречку замість рису. У м'ясний фарш можна додати і овочі, поліпшити смак допоможе попереднє обсмажування компонентів. Готувати страву можна на сковорідці, в казанку, але спростити процес і отримати смачну страву дозволить цей побутовий прилад.
Інгредієнти:
фарш 250 г; гречка – 05 склянки; яйце – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; борошно – 1 ст. л.; сметана – 2 ст. л. Приготування
Цибулю нарізати, додати до нього фарш, гречку і яйце. Сформувати тефтелі, в режимі «Смаження» готувати 10 хвилин. Для соусу обсмажити овочі, додати борошно і сметану, воду. Виставити програму «Тушкування» на 20 хвилин. Тефтелі на пару в мультиварці
Набагато корисніше і питательней виходять парові тефтелі в мультиварці, при цьому зберігається весь смак продуктів для дитячого харчування це найкраще блюдо. Щоб зробити його більш ситним, можна застосувати свинячий фарш, а ніжність додасть куряче м'ясо. Традиційне поєднання – це поєднати його з рисом.
Інгредієнти:
фарш – 500 г; рис – 200 г; цибуля – 1 шт.; яйце – 1 шт. Приготування
Відварений рис з'єднати його з фаршем і яйцем. Цибулю і обсмажити, а потім додати до фаршу. Перемішати фарш і сформувати тефтелі, викласти їх на піддон мультиварки. Готувати тефтелі 25 хвилин на режимі «Варка на пару».