М'ясо з підливою перетворить будь-злаковий, макаронний або картопляний гарнір, надавши йому абсолютно нові смакові якості. Причому характеристики страви легко урізноманітнити, змінюючи сорт базового продукту і склад супроводжуваного його соусу.
Як зробити підливу з м'ясом?
Приготувати тушковане м'ясо з підливою можна, застосовуючи на практиці різноманітні ідеї щодо створення їства, і при бажанні адаптувати вибраний рецепт під свій смак.
Максимально смачним і насиченим страва буде, якщо нарізане м'ясо попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на олії, а борошно, що використовується для згущення соусу, до кремового відтінку на сухій сковороді. Найлаконічніший складу страви можна зробити багатокомпонентним, додавши всілякі овочі, приправи і спеції. Густоту підливи регулюють кількістю додається рідини або борошна, а час приготування коригують залежно від сорту використовуваного м'яса і його якості, оцінюючи готовність продукту методом проби. М'ясо з підливою на сковороді – рецепт
Приготоване м'ясо з підливою на сковороді – ідеальний варіант страви для подання до вечері або на друге до обіду. При бажанні перед трапезою можна додати в посудину посічену свіжу зелень, або вмішати в підливу сухі трави або пікантні приправи за 10-15 хвилин до завершення термічної обробки.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г; цибулю і моркву – по 150 г; томатний соус – 150 г; борошно – 30 г; часник – 2 зубки; масло – 40 г; сіль, перець, лавр. Приготування
Нарізають кубиками або брусочками м'ясо, обсмажують на олії до насиченого рум'янцю. Закладають цибулю і моркву, смажать 10-15 хвилин. Додають соус, часник, обсмажують хвилину, вливають воду до повного покриття вмісту, приправляють. Тушкують смажене м'ясо з підливою до м'якості скибочок. Окремо обсмажують борошно, додають до підливі, тушкують ще 10 хвилин. Яловичина з підливою – рецепт
Піджарка з яловичини з підливою стане смачнішою, якщо доповнити склад дрібно нарізаним або перетертим солоним огірком, солодким болгарським перцем або стебловим селерою. Любителям страв з пікантною остринкой сподобається смак страви, приготовленої з додаванням класичної сухий аджики.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г; цибулю і моркву – по 150 г; томатний соус – 150-200 г; борошно – 30-40 г; болгарський перець або солоний огірок – по 100 г; аджика – 1-2 ч. ложки; масло – 40 г; сіль, перець, лавр. Приготування
Обсмажують в олії нарізане м'ясо, додають овочі. Смажать вміст 10 хвилин. Додають соус, приправи, аджику, воду, готують під кришкою 15 години або до м'якості яловичини. Загущають м'ясо з підливою борошном, тушкують ще 10-15 хвилин. Як приготувати бефстроганов з яловичини з підливкою?
Ще один спосіб якісно застосувати яловичину в кулінарії – приготувати бефстроганов. М'ясо з підливою зі сметани з томатом набуває особливу ніжність завдяки нестандартній попередньої підготовки базового продукту, скибки якого спочатку відбивають і тільки після цього шаткують соломкою.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г; цибуля – 150 г; томатний соус сметана – 150 г; борошно – 30 г; лавр – 2 шт.; масло – 40 г; сіль, перець, спеції. Приготування
Яловичину нарізають скибками сантиметрової товщини, відбивають, ріжуть соломкою. Обсмажують м'ясну нарізку в олії, додавши цибуля. Змішують сметану, томатний соус і борошно, закладають до м'яса, вливають трохи води, приправляють за смаком. Тушкують бефстроганов з яловичини з підливою 30 хвилин. Підлива з курячої грудки
Поданий далі простий рецепт смачної підливи з м'ясом можна виконати, коли немає часу на тривале гасіння страви і необхідно в короткий термін забезпечити сімейства смачну і апетитну трапезу. Ідеальним гарніром у даному випадку буде відварена паста або картопля (пюре або скибочками).
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г; цибуля – 100 г; сметана – 250 г; італійські трави – 1 ч. ложка; базилік сушений – щіпка; часник – 1 головка; масло – 40 г; сіль, перець, цукор, кріп. Приготування
Куряче філе нарізають, обсмажують в олії. Додають цибулю, половину часнику, смажать 10 хвилин. Закладають сметану, вливають небагато води, приправляють соус за смаком, припускають 10 хвилин. Кидають залишився нарізаний часник, базилік, італійські трави, кріп. Томят куряче філе з підливою 5 хвилин. Тефтелі з курячого фаршу з підливою
Більш оригінальний спосіб приготування куряче м'ясо з підливою – подрібнити продукт і приготувати з нього апетитні і смачні тюфтельки. Фарш можна доповнити тільки цибулею і часником, або додати в склад попередньо відварений рис. Замість томатного соусу допускається використання перетертих помідорів.
Інгредієнти:
куряче філе – 600 г; цибуля – 100 г; часник – 2 зубки; рис – 100 г; томатний соус – 150 г; борошно – 50 р; масло – 40 г; лавр – 2 шт.; сіль, перець. Приготування
Подрібнюють м'ясо з цибулею і часником, змішують з відвареним рисом, приправляють, відбивають. Формують круглі тефтелі, обсмажують їх у маслі, укладають у сотейник. Змішують соус з борошном і спеціями, прогрівають до кипіння, додавши лавр, виливають на тефтелі. Тушкують тефтелі курячі з підливою 20-30 хвилин під кришкою. Реберця свинячі з підливою – рецепт
Свинячі реберця з підливою – чудова м'ясна добавка до картоплі, злаковим гарнірів або тушкованим овочам. Навіть без томату, сметани та інших наповнювачів соус виходить насиченим і смачним. Головне обсмажити кожен компонент страви до насиченого рум'янцю, який і стане визначальним для колірної гами наїдки.
Інгредієнти:
свинячі ребра – 500 г; цибулю і моркву – по 100 г; хмелі-сунелі – 1 ч. ложка; часник – 2 зубки; масло – 40 г; сіль, перець, лавр, спеції. Приготування
Ребра розрізують на порції, обсмажують на промасленим сковороді до насиченого рум'янцю з усіх боків. Додають цибулю і часник, смажать до м'якості овочів. Доливають трохи води, страву приправляють за смаком сіллю, перцем, лавром, хмелі-сунелі, тушкують до відставання м'яса від кісток. Загущають підливу обсмаженої до кремового кольору борошном, протушивают 10 хвилин. Підлива з м'ясом, з томатною пастою
Легко і просто готується м'ясо з томатною підливою з пасти. Кількість останньої визначають в залежності від насиченості і густоти добавки, від бажаної кислинки підливи і всього страви. Додаткову свіжість і аромат додасть страві солодкий болгарський перець, а гостроту свіжий або мелений чилі.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г; цибулю, моркву і солодкий перець – 100 г; часник – 2 зубки; томатна паста – 1-3 ст. ложки; борошно – 20 г; масло – 40 г; лавр – 2 шт.; хмелі-сунелі, чилі; сіль, перець. Приготування
На маслі обсмажують м'ясо. Додають цибулю, через 5 хвилин моркву, ще через 7 хвилин перець солодкий і чилі. Смажать вміст 10 хвилин, додають пасту, спеції, вливають воду до покриття вмісту. Приправляють м'ясо з томатною підливою, тушкують до м'якості, загустив за 10 хвилин до кінця приготування борошном. М'ясо з підливою зі сметани
М'ясо з підливою, рецепт якого буде представлений таким, набуває делікатний вершковий смак, за рахунок використання в якості основи для отримання соусу сметани жирністю вище середнього. Гармонійно доповнять ніжну палітру смаку прованські або італійські трави на вибір. Додати можна і просто базилік або чебрець.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; сметана – 300 г; прованські трави – 1 ч. ложка; масло – 40 г; сіль, перець, зелень. Приготування
Нарізають, обсмажують до рум'янцю м'ясо. Додають овочі, смажать до м'якості. Закладають спеції і приправи, заливають вміст водою і готують до м'якості скибочок і випаровування рідини. Закладають сметану, приправляють соус за смаком, томят при помішуванні ще 10 хвилин, присмачують зеленню і знімають з вогню. Підлива з баранини
Ще один рецепт тушкованого м'яса з підливою для шанувальників баранини. При використанні даного сорту м'яса слід максимально відповідально підходити до вибору супроводжуючих базовий продукт додаткових інгредієнтів і спецій. Особливо доречним тут буде селера, коріандр, кінза, а також багато цибулі і часнику.
Інгредієнти:
баранина – 500 г; цибуля – 3 шт.; моркву і болгарський перець – по 1 шт.; часник – 1 головка; хмелі-сунелі або уцхо-сунелі – 1 ч. ложка; томатний сік – 500 мл; коріандр, лавр, паприка – за смаком; масло – 40 г; сіль, перець, кінза. Приготування
Обсмажують в маслі нарізану баранину. Додають цибулю, а через 7 хвилин моркву і болгарський перець. Через 10 хвилин смаження закладають хмелі-сунелі, паприку, половину часнику, вливають томат і воду до покриття вмісту ємності. Приправляють гуляш із баранини з підливою, тушкують до м'якості м'яса. Кидають у посудину часник і кинзу, знімають з вогню. М'ясо в духовці з підливою
При наявності спеціального казана або високої форми з кришкою зручно гасити м'ясо в духовці . Про всі тонкощі такої технології в даному рецепті, який при бажанні можна підкоригувати, доповнивши склад іншими овочами для соковитості або корінням селери, петрушки для насиченості і аромату.
Інгредієнти:
м'ясо – 1 кг; цибуля – 2 шт.; вода – 700 мл; часник – 1 зубок; томатна паста борошно – по 1 ст. ложці; масло – 20 г; сіль, перець, спеції. Приготування
Нарізане м'ясо і цибулю укладають у посудину і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Перемішують вміст і знову запікають 10 хвилин. Змішують віночком борошно з пастою, додавши воду, приправи і спеції. Виливають соус до м'яса з цибулею, прикривають кришкою і готувати при 180 градусах 1-2 години, в залежності від сорту м'яса, періодично розмішуючи. У практично готове смачне м'ясо з підливою вмішують часник і зелень. Підлива з м'ясом і грибами
У самостійному виконанні з підливою будь-яке м'ясо буде смачним, а при приготуванні з грибами перетворюється в справжній кулінарний шедевр, особливо при використанні ароматних лісових мешканців. Томат або в соус сметану можна не додавати, обмежившись відповідними ароматними приправами та спеціями.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г; гриби – 500 г; цибуля – 2 шт.; бульйон – 250 мл; часник – 1 зубок; томатна паста, сметана борошно – по 1 ст. ложці; масло – 20 г; орегано і чебрець; сіль, перець, зелень. Приготування
Обсмажують окремо м'ясо з цибулею гриби. З'єднують дві піджарки в одній ємкості, додають суміш з обсмаженої борошна, пасти, сметани і бульйону. Приправляють м'ясо з грибною підливою травами, сіллю, перцем, часником, тушкують до м'якості м'яса, присмачивши в кінці зеленню. Як приготувати кролика з підливкою?
Вишукана підлива з кролика, приготована з участю цитрусових і м'яти, задовольнить запити вибагливих і найвибагливіших гурманів, вимагають від страв оригінальності та неповторності. Менш насиченим м'ятний смак буде, якщо замінити лікер білим вином і зменшити порцію освіжаючої зелені, замінивши її базиліком.
Інгредієнти:
кролик – 1 кг; апельсини – 2 шт.; м'ятний лікер – 2 ст. ложки; м'ята – 05 пучка; масло вершкове і рослинне – по 1 ст. ложці; бульйон – 200 мл; корінь селери – 100 г; сіль, перець, чебрець. Приготування
Скибочки кролика солять, перчать, обсмажують в суміші двох видів масел. Додають селера, а через хвилин цедру і сік апельсинів, м'ятний лікер і зелень. Вливають бульйон, додають чебрець, приправляють соус і тушкують кролика в оригінальній підливі під кришкою до м'якості м'яса. М'ясо з підливою в мультиварці
Елементарно і без зайвих клопотів готується гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Складові навіть без попереднього обсмажування чудово обмінюються в процесі гасіння соками, створюючи воістину царський за всіма параметрами страва. До складу можна додати трохи болгарського перцю або селеру.
Інгредієнти:
м'ясо – 1 кг; цибулю і моркву – по 2 шт.; часник – 2 зубки; томатна паста сметана – 200 г; спеції для м'яса – за смаком; борошно – 30 г; лавр – 2 шт.; сіль, перець, зелень. Приготування
У чашу закладають нарізане м'ясо з овочами. Вливають суміш з томату, сметани та борошна, доливають воду, страву приправляють за смаком, додавши сіль, перець, спеції, лавр. Включають «Тушкування» на 2 години. За 10 хвилин до сигналу додають зелень і часник.