Пісний борщ з квасолею – ідеальний варіант для гарячого включення в меню під час посту або в раціон вегетаріанців. Після трапези не залишиться сумнівів у поживності страви і його прекрасною здібності на довго і якісно вгамовувати почуття голоду.
Як приготувати борщ з квасолею?
Готується пісний борщ з квасолею без м'яса на овочевому або грибному бульйоні, який варять з додаванням всіляких коріння і лука.
Квасоля використовують консервовану або сиру. Останню попередньо вимочують у воді 12 і більше годин, після чого промивають і варять до м'якості, перш ніж додавати інші інгредієнти. Капусту в борщ додають сиру або квашену, попередньо припустив її в сотейнику або сковороді. Крім білокачанних сортів допускається використання суцвіть цвітної капусти або щавлю. Крім капусти в складі борщу присутній буряк, морква, цибуля, картопля, болгарський перець і томат у вигляді помідорів, пасти або соусу. З спецій і приправ традиційно додають лавр, горошини запашного і чорного перцю, зелень, часник. Рецепт борщу з квасолею і буряком
Традиційний пісний борщ з буряком і квасолею може бути приготований без обсмажування овочів і використання рослинного масла. При цьому етап створення овочевий заправки опускається, буряк і моркву закладаються в бульйон з квасолею першими, а картопля та інші овочі, додаються через 10 хвилин варіння.
Інгредієнти:
овочевий бульйон – 25 л; квасоля червона – 1 склянка; капуста – 250 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори – 4 шт.; часник – 2 зубки; болгарський перець – 05 шт.; масло – 40 мл; сіль, перець, цукор, спеції. Приготування
Замочують і відварюють в бульйоні квасоля. Додають картоплю, варять 10 хвилин. Закладають піджарку з лука, моркви і буряків, додають помідори і часник. Кидають в каструлю перець, капусту, приправи. Через 15 хвилин борщ з червоною квасолею буде готовий. Борщ з консервованою квасолею
Швидше за часом готується пісний борщ з консервованою квасолею. Не потрібно чекати розмочування бобів та їх тривалої варіння, а просто додати компонент в кінці приготування овочів. Можна доповнити склад селерою або коренем петрушки, а замість томатної пасти додати свіжі помідори, соус або кетчуп.
Інгредієнти:
овочевий бульйон – 25 л; квасоля консервована – 1 банка; капуста – 300 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; паста томатна – 40 г; болгарський перець – 05 шт.; часник – 1 зубок; масло – 40 мл; сіль, перець, цукор, приправи. Приготування
У бульйоні варять картоплю 10 хвилин. Додають піджарку з буряка, моркви з цибулею і пасти. Закладають капусту, перець, всі приправи, варять 10 хвилин. Вмішують квасоля, часник. Через 5 хвилин томління пісний борщ з квасолею можна пробувати. Борщ з білою квасолею – рецепт приготування
Борщ з білою квасолею готується з консервованими в своєму соку помідорами, які необхідно позбавити від шкірки, при наявності, і перетерти плоди на тертці. Боби підійдуть консервовані, які слід додати в кінці варіння або сирі, попередньо замочивши їх і відваривши до повної готовності.
Інгредієнти:
овочевий бульйон – 25 л; квасоля біла – 200 г; капуста – 300 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори у власному соку – 200 г; часник – 1 зубок; масло – 40 мл; сіль, перець, цукор, приправи. Приготування
Квасолю відварюють в бульйоні. Додають картоплю, а через 10 хвилин капусту, обсмажену буряк і моркву з цибулею і томатами. Приправляють пісний борщ з білою квасолею і варять до готовності всіх овочів, додавши в кінці приготування подрібнений часник. Борщ зі стручковою квасолею – рецепт
Наступна версія гарячого відрізняється меншою калорійністю за рахунок додавання замість традиційних бобів квасолеві стручків. Для цього готується окремо в сковороді або сотейнику заправка для борщу з морквою і стручкової квасолею, нарізаною невеликими скибочками. Додається піджарка в кінці варіння страви.
Інгредієнти:
вода – 2 л; квасоля стручкова – 250 г; капуста – 300 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; томатний сік – 05 л; болгарський перець – 70 г; масло – 40 мл; сіль, перець, цукор, лавр, зелень. Приготування
Варять кубики картоплі у воді 10 хвилин. Окремо смажать буряк, додають в каструлю разом з капустою. Смажать цибулю з морквою, квасолею, вливають томатний сік, припускають, виливають до овочів. Приправляють борщ зі стручковою квасолею, додають солодкий перець, варять 10 хвилин. Борщ з квашеною капустою і квасолею
Особливий насичений смак з приємною кислинкою набуває пісний борщ із квасолею, якщо його зварити з квашеною капустою. Заготовку при надмірній кислотності промивають під проточною водою, віджимають, а потім припускають у сковороді або сотейнику до бажаної м'якості, додавши при необхідності цукор.
Інгредієнти:
вода – 2 л; квасоля – 200 г; капуста квашена – 250 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; томатна паста – 100 г; часник – 2 зубки; олія – 60 мл; цукор – 10 г; сіль, перець, лавр, зелень. Приготування
Замочують і квасолю відварюють. Обсмажують трохи і протушивают з додаванням масла і цукру капусту. Закладають до квасолі картоплю, варять до м'якості. Додають капусту, піджарку з моркви, цибулі, буряків і томату, вводять приправи. Варять борщ з квашеною капустою і квасолею 5-10 хвилин, додають часник, зелень, дають настоятися. Пісний борщ з грибами й квасолею
Не поступається за поживністю класичним версіями зварений пісний борщ з грибами та квасолею. Особливо смачним гаряче буде на овочевому бульйоні, який при варінні додають білі гриби або грибний порошок для насиченості і аромату. Всі овочі крім капусти і картоплі слід перед додаванням в каструлю обсмажити.
Інгредієнти:
вода – 2 л; квасоля – 200 г; гриби – 200 г; капуста – 250 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори – 4 шт.; часник – 2 зубки; олія – 60 мл; болгарський перець – 1 шт.; сіль, перець, лавр, зелень. Приготування
Відварюють замочену квасоля, додають картоплю і капусту. Обсмажують окремо гриби і овочі, додавши пасту, викладають у каструлю. Приправляють пісний борщ з грибами і квасолею, проварюють 10 хвилин, додавши в кінці часник і зелень. Борщ з цвітної капусти з квасолею
Якщо традиційний борщ зі свіжої капусти з квасолею набрид і хочеться додати страві оригінальності і легкості, можна замінити белокочанный овоч суцвіттями цвітної капусти. В даному випадку як не можна до місця буде зелена цибуля, яку можна додати в тарілку при подачі або в каструлю в кінці варіння.
Інгредієнти:
вода – 2 л; квасоля – 150 г; капуста цвітна – 200 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; томатне пюре – 200 г; часник – 1 зубок; масло – 40 мл; зелена цибуля – 2 стебла; сіль, перець, лавр, зелень. Приготування
У каструлю з відвареною квасолею закладають картоплю, а через 10 хвилин суцвіття капусти. Обсмажують буряк і моркву з цибулею, додавши томат. Перекладають овочі в каструлю, додають приправи, зелень, готують ще 5-10 хвилин. Зелений борщ з квасолею
Рецепт борщу з квасолею і щавлем особливо доречний у весняний період, коли відчувається нестача вітамінів. При бажанні можна додавати в склад і іншу зелень: черемшу, лободу, кропиву, шпинат. Зручно використовувати консервовану квасолю, яку додати, попередньо відкинувши боби на сито.
Інгредієнти:
вода – 2 л; квасоля – 1 банка; щавель – 2 пучка; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; болгарський перець – 1 шт.; томатна паста – 3 ст. ложки; масло – 40 мл; сіль, перець, лавр, кріп і петрушка. Приготування
У воді варять картоплю 10 хвилин. Додають болгарський перець, а через 5 хвилин піджарку з буряків, цибулі, моркви і томатів. Додають щавель, приправи, варять гаряче 5 хвилин, подають із зеленню. Пісний борщ з чорносливом і квасолею
Якщо хто не пробував додавати в борщ чорнослив, обов'язково слід заповнити прогалину і оцінити переваги цієї версії гарячого. Сухофрукт необхідно взяти без кісточок і нарізати соломкою або кубиками. Особливі ноти додадуть коріння селери і петрушки, які включають до складу піджарки.
Інгредієнти:
вода – 25 л; квасоля – 100 г; чорнослив – 7 шт.; капуста – 250 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; корінь селери і петрушки – по 50 г; болгарський перець – 1 шт.; томатна паста – 2-3 ст. ложки; масло – 40 мл; сіль, перець, цукор, спеції. Приготування
Квасолю відварюють. Додають картоплю, припущену окремо буряки, варять 10 хвилин. Додають обсмажені коріння з цибулею і томатом, капусту, солодкий перець, чорнослив, приправи. Варять борщ з чорносливом і квасолею 10 хвилин. Пісний борщ з кількою і квасолею
В дозволені дні можна зварити смачний пісний борщ з кількою в томаті і квасолею. Консерви повинні бути якісними з цілими рибинами, без стороннього присмаку. При бажанні можна коригувати склад і техніку виконання рецепта, додаючи інші овочі або замінюючи квасоля готової консервованої.
Інгредієнти:
вода – 25 л; квасоля – 100 г; кілька в томатному соусі – 1 банка; капуста – 300 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори – 2 шт.; масло – 40 мл; сіль, перець, спеції, зелень. Приготування
До відвареної квасолі закладають картоплю і готують 10 хвилин. Додають капусту, обсмажену цибулю з морквою і буряком з додаванням помідорів. Приправляють борщ, закладають консерви, дають поваритися 10-15 хвилин, подають з петрушкою або кропом. Борщ з квасолею в мультиварці
Легко і просто готувати пісний борщ з квасолею в мультиварці . Вимочену не менше 12 годин і промиту квасолю в даному випадку закладають разом з картоплею та іншими овочами. Тим, хто віддає перевагу у страві капусту з легким хрускотом, необхідно додати її разом з болгарським перцем за 30 хвилин до закінчення обраної програми.
Інгредієнти:
вода – 25 л; квасоля – 200 г; капуста – 250 г; буряк – 1 шт.; картопля – 3 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; болгарський перець – 1 шт.; томатна паста – 3 ст. ложки; масло – 40 мл; сіль, перець, приправи. Приготування
Обсмажують на маслі в режимі «Випічка» цибулю з морквою і буряком. Додають розмочену квасолю, картоплю, капусту, солодкий перець, пасту. Заливають вміст чаші водою, приправляють і готують в режимі «Суп» або «Мультиповар» 15 години.