Плов без м'яса по-узбецьки, з родзинками, овочами, айвою і грибами - рецепти в мультиварці або в казані
Плов без м'яса є бюджетною версією улюбленого ласощі або варіантом його подачі до пісного столу. Навіть у подібному виконанні страва буде неймовірно смачним і порадує чудовими характеристиками, практично не поступаються оригіналу.
Вивчивши прості рецепти плову без м'яса, стає очевидною простота приготування страви і значна варіативність, дозволяє помітно урізноманітнити нудний повсякденний раціон.
Овочі, як і в класичній версії страви, попередньо обсмажують на рослинному маслі до м'якості та легкого рум'янцю.
В кінці смаження овочевий нарізки додають прянощі і спеції і прогрівають трохи для максимального розкриття їх аромату. Характерний смак яству додасть зіра, сушений барбарис, куркума, коріандр, шафран.
Рис використовують длиннозернистых сортів, перед додаванням в блюдо ретельно промивають кілька разів до прозорості води.
Води часто додають більше ніж рису в 15-2 рази.
Приготувати узбецький смачний плов без м'яса можна з грибами, які додадуть яству відсутню поживність і насиченість. Для виконання рецепта знадобиться спеціальний товстостінний казан або сотейник, а також правильні якісні продукти. З спецій обов'язковою є зіра, яку можна доповнити чилі, куркума, шафран, іншими компонентами.
Інгредієнти:
рис – 05 кг;
гриби – 05 кг;
цибулю і моркву – по 3 шт.;
олія – 05 л;
часник – 1 головка;
зіра, барбарис, чилі, куркума – по щіпці;
сіль, перець.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю.
Додають гриби, смажать до готовності.
Закладають моркву, спеції, тушкують до м'якості овочів.
Всипаємо рис, розрівнюють його по поверхні, не перемішуючи, доливають воду до покриття вмісту на 2 див.
Кидають сіль, залишилися спеції, цілу головку часнику і готують узбецький плов без м'яса до м'якості рису.
Незвичайний смак набуває плов з родзинками без м'яса. Додавати по суті можна і інші сухофрукти: курагу або чорнослив, залишивши промиті плоди цілком або нарізавши їх соломкою або кубиками. Порцію використовуваного масла можна збільшити, якщо необхідна більш соковита і просочена структура наїдки.
Інгредієнти:
рис – 15 склянки;
родзинки – 1 стакан;
курага або в'ялений чорнослив – 100 г;
цибуля – 2 шт.;
морква – 4 шт.;
масло рослинне – 100 мл;
зіра, куркума – за смаком;
сіль, перець.
Приготування
На маслі обсмажують цибулю з морквою до м'якості.
Додають сухофрукти, зверху промитий рис і приправи.
Вливають гарячу воду до покриття на 2-25 см, всипають сіль, варять до випаровування вологи.
Збирають рис по краях і укладають гіркою в центр, яку накривають тарілкою, а казан кришкою.
Залишають плов без м'яса на гарячій плиті нудитися ще на 25-30 хвилин.
Освіжаючим і легким вдається овочевий плов без м'яса. В якості супроводу до рису крім традиційного набору з цибулі і моркви можна використовувати солодкий болгарський перець, помідори, стручки квасолі, кабачкову або баклажанну м'якоть, зелений горошок або солодку кукурудзу, складаючи асорті самостійно.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
болгарський перець і помідори – 2 шт.;
курага або в'ялений чорнослив – 100 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
масло рослинне – 150 мл;
спеції для плову – за смаком;
сіль, перець.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю з морквою.
Додають нарізані перці і помідори, смажать 5 хвилин.
Кидають спеції, всипаємо рис і вливають воду до покриття вмісту на 2 див.
Підсолюють плов з овочами без м'яса, готують без кришки на середньому вогні 10-15 хвилин, після чого прикривають ємність і упарюють страва до повного вбирання вологи.
Приготувати розсипчастий плов без м'яса можна з айвою. Однак тут потрібно знати деякі хитрощі, що дозволяють зберегти цілісність фруктової нарізки і, як наслідок, апетитний вигляд і потрібну текстуру страви. Попередня карамелізація скибочок з додаванням зіри з подальшим приготуванням страви в духовці стане ключовим моментом технології.
Інгредієнти:
рис – 2 склянки;
цибуля – 2 шт.;
айва – 3 шт.;
куркума – 05 ч. ложки;
цукор – 1 ст. ложка;
масло рослинне – 200 мл;
зіра – 2 щіпки;
сіль, перець.
Приготування
Обсмажують в половині олії нарізану часточками цибулю, додавши в кінці куркуму.
В олію на іншу сковороду викладають нарізану соломкою айву, посипають зірою і цукром, прикривають кришкою, зрідка дбайливо помішуючи.
Після розчинення цукру знімають кришку і дають волозі випаруватися, а скибочкам покритися карамеллю.
Відварюють практично до готовності рис, укладають шарами в казан або сотейник, чергуючи з цибулею і айвою.
Готують плов з айвою без м'яса під кришкою в прогрітій до 100-120 градусів духовці 2-3 години.
Неймовірно смачний плов без м'яса, рецепт приготування якого передбачає додавання до складу соковитих овочів і ароматних грибів, які в даному випадку обсмажуються окремо і водяться в рисову основу за її готовності. Дрібні грибочки залишають цілком, що сприятливо вплине на підсумковий зовнішній вигляд страви.
Інгредієнти:
рис – 300 г;
гриби – 200 г;
цибулю і моркву – по 2 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
масло рослинне – 150 мл;
часник – 2 головки;
спеції для плову – 1 ст. ложка;
сіль, перець, зелень.
Приготування
У 2/3 олії обсмажують цибулю і моркву, закладають спеції, рис і вливають 05 л води.
Готують страву до м'якості крупи, додавши в процесі часник.
На маслі гриби обсмажують до випаровування вологи.
Додають перець, приправляють, смажать ще 10 хвилин, після чого вмішують в рисову основу.
Відсутність м'яса в плові можна компенсувати додаванням багатого білком нуту. Горошини попередньо замочують на 12 годин або на ніч в ємність з холодною водою, що дозволить скоротити час його термічної обробки. Крім класичних приправ можна додати до складу цілий свіжий або мелений чилі.
Інгредієнти:
рис – 150 г;
нут – 100 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 4 шт.;
масло рослинне – 100 мл;
часник – 2 головки;
спеції для плову – 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю і морква, додають розмочений нут, спеції, склянку окропу і готують 30-40 хвилин.
Засипають рис, вливають окріп до покриття на 2 см, солять страву, перчать, доповнюють головками часнику.
Готують плов без м'яса з нутом на середньому вогні до вбирання вологи.
Плов без м'яса – рецепт, який можна виконати, використовуючи замість рису булгур, який не вимагає попереднього промивання і додається в піджарку з олії та овочів в сухому вигляді. Перед додаванням води крупу трохи просмажують, завдяки чому вона набуває дивовижні смакові якості і розсипчастість.
Інгредієнти:
булгур – 1 склянка;
гриби – 200 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
масло рослинне – 70 мл;
часник – 1 головка;
спеції для плову – за смаком;
сіль, перець.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю з морквою.
Додають спеції, булгур, а через пару хвилин окремо обсмажені гриби і помідор.
Вливають 2 склянки окропу, додають сіль і варять плов з булгуром без м'яса до вбирання всієї вологи.
Приготувати плов з рису без м'яса можна з додаванням асорті сухофруктів і цукатів, отримавши в підсумку солодкий, в міру цікавий і незвичайний смак страви. Більш доречними тут будуть не класичні спеції для плову, а такі прянощі як кориця, ваніль, шафран. Не зайвими будуть в складі і трохи обсмажені горіхи.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
родзинки, курага, цукати і горіхи – 05 склянки;
масло рослинне – 70 мл;
прянощі – за смаком;
сіль, коричневий цукор.
Приготування
Відварюють в підсоленій воді майже до готовності рис.
На олії кілька хвилин обсмажують горіхи, закладають сухофрукти та цукати, смажать 5 хвилин.
Додають ложку коричневого цукру, прянощі, 2 ложки води і готують під кришкою 10 хвилин.
Додають рис, перемішують, прогрівають 3-5 хвилин.
У Бухарі традиційно готують плов без м'яса в казані з додаванням гарбуза і родзинок. Дивовижний смак цієї страви не залишить байдужим жодного гурмана. Незамінною приправою у даному випадку крім зіри буде шафран, який допускається замінювати чорнобривцями, додаючи їх при смаженні моркви, як і промитий ізюм.
Інгредієнти:
рис – 500 г;
гарбуз – 350 г;
родзинки – 1 жменя;
цибуля – 250 г;
морква – 400 г;
масло рослинне – 150 мл;
зіра – 05 ч. ложки;
шафран і куркума – по щіпці;
сіль, перець.
Приготування
На олії смажать цибулю, додають куркуму.
Закладають морква, смажать до м'якості, приправляють зірою, шафраном.
Додають родзинки, кубики гарбуза, смажать 5 хвилин.
Розподіляють шаром рис, вливають літр окропу, солять, готують плов без м'яса до вбирання вологи.
В якості живильної добавки до пісного плову можна використовувати замість м'яса квасоля, яку слід попередньо замочити як мінімум на 12 годин. Крім того складу допускається доповнювати іншими овочами або попередньо обсмаженими окремо до випаровування всієї вологи грибів: лісових або печериць.
Інгредієнти:
рис – 300 г;
вода – 1 л;
квасоля – 200 г;
цибуля – 2 шт.;
морква – 3 шт.;
масло рослинне – 150 мл;
приправи для плову – за смаком;
сіль, перець.
Приготування
Обсмажують на олії цибулю і моркву.
Додають спеції, квасоля, вливають окріп і варять до м'якості бобових.
Закладають рис, вливають ще воду, солять плов з квасолею без м'яса і готують на середньому вогні до м'якості крупи і вбирання всієї вологи.
Елементарно без зайвих труднощів готується плов без м'яса в мультиварці . Рецепт можна адаптувати під свої уподобання, замінивши або доповнивши родзинки іншими сухофруктами, айвою, овочами, відвареними або смаженими грибами, попередньо звареними окремо або з зирваком до напівготовності бобовими.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
вода – 2 склянки;
цибулю і моркву – по 2 шт.;
родзинки і барбарис – по 2 ст. ложки;
масло рослинне – 100 мл;
приправи для плову – за смаком;
часник – 1 головка;
сіль, перець.
Приготування
На «Випікання» обсмажують цибулю і моркву.
Додають інші інгредієнти, переводять пристрій в режим «Плов», готують до сигналу
Як приготувати плов без м'яса?
Вивчивши прості рецепти плову без м'яса, стає очевидною простота приготування страви і значна варіативність, дозволяє помітно урізноманітнити нудний повсякденний раціон.
Плов без м'яса – узбецький рецепт
Приготувати узбецький смачний плов без м'яса можна з грибами, які додадуть яству відсутню поживність і насиченість. Для виконання рецепта знадобиться спеціальний товстостінний казан або сотейник, а також правильні якісні продукти. З спецій обов'язковою є зіра, яку можна доповнити чилі, куркума, шафран, іншими компонентами.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати плов з сухофруктами без м'яса?
Незвичайний смак набуває плов з родзинками без м'яса. Додавати по суті можна і інші сухофрукти: курагу або чорнослив, залишивши промиті плоди цілком або нарізавши їх соломкою або кубиками. Порцію використовуваного масла можна збільшити, якщо необхідна більш соковита і просочена структура наїдки.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати овочевий плов без м'яса?
Освіжаючим і легким вдається овочевий плов без м'яса. В якості супроводу до рису крім традиційного набору з цибулі і моркви можна використовувати солодкий болгарський перець, помідори, стручки квасолі, кабачкову або баклажанну м'якоть, зелений горошок або солодку кукурудзу, складаючи асорті самостійно.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з айвою без м'яса – рецепт
Приготувати розсипчастий плов без м'яса можна з айвою. Однак тут потрібно знати деякі хитрощі, що дозволяють зберегти цілісність фруктової нарізки і, як наслідок, апетитний вигляд і потрібну текстуру страви. Попередня карамелізація скибочок з додаванням зіри з подальшим приготуванням страви в духовці стане ключовим моментом технології.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з грибами без м'яса
Неймовірно смачний плов без м'яса, рецепт приготування якого передбачає додавання до складу соковитих овочів і ароматних грибів, які в даному випадку обсмажуються окремо і водяться в рисову основу за її готовності. Дрібні грибочки залишають цілком, що сприятливо вплине на підсумковий зовнішній вигляд страви.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з нутом рецепт без м'яса
Відсутність м'яса в плові можна компенсувати додаванням багатого білком нуту. Горошини попередньо замочують на 12 годин або на ніч в ємність з холодною водою, що дозволить скоротити час його термічної обробки. Крім класичних приправ можна додати до складу цілий свіжий або мелений чилі.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з булгуру без м'яса
Плов без м'яса – рецепт, який можна виконати, використовуючи замість рису булгур, який не вимагає попереднього промивання і додається в піджарку з олії та овочів в сухому вигляді. Перед додаванням води крупу трохи просмажують, завдяки чому вона набуває дивовижні смакові якості і розсипчастість.
Інгредієнти:
Приготування
Солодкий плов без м'яса
Приготувати плов з рису без м'яса можна з додаванням асорті сухофруктів і цукатів, отримавши в підсумку солодкий, в міру цікавий і незвичайний смак страви. Більш доречними тут будуть не класичні спеції для плову, а такі прянощі як кориця, ваніль, шафран. Не зайвими будуть в складі і трохи обсмажені горіхи.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з гарбузом без м'яса
У Бухарі традиційно готують плов без м'яса в казані з додаванням гарбуза і родзинок. Дивовижний смак цієї страви не залишить байдужим жодного гурмана. Незамінною приправою у даному випадку крім зіри буде шафран, який допускається замінювати чорнобривцями, додаючи їх при смаженні моркви, як і промитий ізюм.
Інгредієнти:
Приготування
Плов з квасолею без м'яса – рецепт
В якості живильної добавки до пісного плову можна використовувати замість м'яса квасоля, яку слід попередньо замочити як мінімум на 12 годин. Крім того складу допускається доповнювати іншими овочами або попередньо обсмаженими окремо до випаровування всієї вологи грибів: лісових або печериць.
Інгредієнти:
Приготування
Плов без м'яса в мультиварці – рецепт
Елементарно без зайвих труднощів готується плов без м'яса в мультиварці . Рецепт можна адаптувати під свої уподобання, замінивши або доповнивши родзинки іншими сухофруктами, айвою, овочами, відвареними або смаженими грибами, попередньо звареними окремо або з зирваком до напівготовності бобовими.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна солянка з грибами, свіжої та квашеною капустою, квасолею - рецепти в мультиварці і в горщиках
Пісна солянка готується без додавання м'ясних продуктів і сировини тваринного жиру. Вельми гідні смакові і поживні характеристики страва набуває за
Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет
Щоб приготувати пісні страви, рецепти на кожен день і для свят допоможуть з правитися із завданням без клопоту. Знаючи секрети отримання чудових і
Страви без м'яса - рецепт горохового супу, салату, борщу, плову і підливи
Страви без м'яса затребувані під час посту, включаються в раціоні вегетаріанців або застосовуються в дієтичному меню, де потрібно знизити
Пісний плов в мультиварці
В пісні тижня складно урізноманітнити раціон новими стравами, але цілком реально. Далі опишемо незрівнянний рецепт відмінного плову без додавання
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний