» » Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски
Воловани з листкового тіста – прекрасне рішення для заповнення фуршетного меню новими закусками. Такі маленькі бутерброди не складно зробити власноруч, начинки підбираються, виходячи з власних уподобань та побажань гостей. Важливо, щоб частування було з якісним наповненням хрусткою оболонці і красиво оформленим.

Як приготувати валовани з листкового тіста?


Зробити самому воловани з листкового тіста з начинкою не клопітно, можна придбати заморожену заготівлю і спекти маленькі кошики, навіть не застосовуючи спеціальні формочки, в такому випадку вийдуть невеликі тарталетки, поверх яких розподіляється наповнення. Як правило використовують листкове бездріжджове тісто, металеву форму для кексів, щоб надати заготовкам вид «кошики».
Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Розморожене тісто розкачати.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Нарізати кола, діаметром 8 мм

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Розділити заготовки на 3 частини. Одну частину відкласти – це буде дно волована.

  • З 2/3 заготовок вирізати круги діаметром 5 мм, залишити кільця.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Змастити кола жовтком, викласти на кожен по 2 кільця, скріпивши жовтком.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах.


  • Квадратні воловани з покупного листкового тіста можна приготувати схожим способом, виклавши на дно заготовки два шару смужок, сформувавши, таким чином, «човник», але можна обійтися і без ліплення, застосувавши інший не хитрий метод:

  • Розкачати тісто в прямокутний пласт, нарізати на квадрати, всередині кожного квадрата по периметру зробити надрізи (не прорізаючи до кінця).

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Змастити край заготовки жовтком.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Випікати міні-воловани 20 хвилин при 200 градусах.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

  • Підчепити надрізи, прибравши середину. Вийшла квадратна «кошик».

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски


    Воловани з червоною ікрою

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Найпоширеніший варіант фуршетної закуски - валовани з кав'яром. Якщо є можливість приготувати кошики власноруч, краще вирізати заготовки маленького діаметру, згодиться вирубка діаметром 5-6 мм. З 500 г листкового тіста виходить приблизно 15 маленьких кошиків. Доповнюють ікру маслом, рікоттою або вершковим крем-чізом.
    Інгредієнти:

  • листкові воловани – 15 шт.;

  • червона ікра – 150 г;

  • вершковий сир – 100 р.


  • Приготування

  • В охолоджені заготовки викласти по 1 ч. л. крем-чизай.

  • Зверху розподілити по 1 ч. л. червоної ікри.

  • Прикрашати можна фігурно нарізаним замороженим маслом, шматочком лимона, зеленню або половиною перепелиного яйця.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з червоною ікрою і зеленню
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з червоною ікрою і лимоном
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з червоною ікрою і маслом
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски


    Воловани з червоною рибою


    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Оригінально оформлені воловани з сьомгою зроблять фурор під час застілля, ці чудові кошики точно з'їдять першими. Для ефектного декорування закуски потрібно порізати рибу тонкими пластинами, щоб з шматочками було легко працювати і формувати їх у цікаві фігури: згорнути рулетом, трояндочкою.
    Інгредієнти:

  • листкові воловани – 15 шт.;

  • слабосолона сьомга – 150 г;

  • рікотта – 100 г;

  • лимон або свіжий огірок – за бажанням.


  • Приготування

  • В охолоджені волованах з пісочного тіста викласти по 1 ложці рікотти.

  • Сьомгу порізати тонкими слайсами або дрібними шматочками.

  • Розподілити рибу по заготівлях поверх сиру.

  • Доповнити маленькими ксочками свіжого огірка або 1/3 часточки лимона.

  • Подавати можна, оформивши воловани з сьомгою з листкового тіста, проявивши трохи фантазії.

  • Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з червоною рибою і соусом
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани-кошики з червоною рибою
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з сьомгою та ікрою
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з червоною рибою і огірком
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Воловани з сьомгою і оливками
    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски


    Воловани з куркою

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Поживними і дуже незвичайними за смаком виходять воловани з куркою і ананасами дане продуктове поєднання давно зарекомендувало себе, як дуже вдале і успішно застосовується багатьма кулінарами. У вигляді «кошика» можна спекти заготовки, використавши форму для кексів: вирізати кружечки з тіста, викласти в комірки і запекти протягом 20 хвилин. Наповнювати потрібно повністю охолоджені волованах з пісочного тіста.
    Інгредієнти:

  • воловани – 15-20 шт.;

  • копчена грудинка – 100 г;

  • ананаси – 2 кільця;

  • цибуля – 1/4 шт.;

  • майонез;

  • зелень для прикраси.


  • Приготування



  • Порізати дрібно куртину, ананаси і цибулю.

  • З'єднати всі, заправити майонезом.

  • Розподіляється начинка для волованов відразу, поки не виділився сік з ананасів, подається закуска відразу на стіл.


  • Воловани з креветками

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Можна просто приготувати воловани з морепродуктів, але краще підійти до процесу творчо і доповнити закуску оригінальним італійським соусом, який на його Батьківщині подають з рибою або молюсками. Коктейльний, або рожевий, соус можна зробити більш доступним, застосувавши продукти, які є у кожної господині під рукою.
    Інгредієнти:

  • листкові кошики – 12 шт.;

  • очищені креветки – 200 г;

  • нежирний майонез – 100 г;

  • кетчуп без пікантних добавок – 100 г;

  • коньяк (бренді) – 10 мл;

  • лимонний сік – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Обшпарити в підсоленому окропі креветки протягом 2 хвилин.

  • Змішати майонез, кетчуп, коньяк і лимонний сік. Охолодити.

  • Залишити частина креветок для прикраси (12-22 шт.), решту порізати дрібно.

  • Подрібнені креветки з'єднати з соусом, перемішати.

  • Наповнити воловани, прикрасити цілими молюсками.


  • Воловани з печінкою тріски

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Наповнити воловани з готового листкового тіста можна будь-якою начинкою і однією з найбільш зрозумілих і часто вживаних є печінка тріски, яку доповнюють вареними яйцями, зеленою цибулею та олією. В даному варіанті краще застосувати паштет, який можна зробити самому з простих компонентів. Оформити закуску можна за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою.
    Інгредієнти:

  • воловани – 10-12 шт.;

  • печінка тріски – 1 б.;

  • варені яйця – 3 шт.;

  • цибуля – 1/2 шт.;

  • варена морква – 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • лимонний сік – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Всі інгредієнти для паштету збити блендером до пастоподібного стану.

  • Охолодити паштет, викласти в кондитерський мішок.

  • Наповнити воловани паштетом, відразу подавати на стіл закуску.


  • Жульєн у волованах

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Дуже незвично можна подати жульєн у волованах з пісочного тіста . В даному варіанті краще застосувати кошики, приготовані власноруч і зробити їх більшого розміру (форма діаметром 10 см), ніж на один укус, вони послужать своєрідною кокотницей. При вирізуванні кілець, що залишилася серединку не потрібно прибирати, її можна теж окремо і запекти при подачі застосувати у вигляді «кришечки», доповнивши готове частування.
    Інгредієнти:

  • воловани – 10-12 шт.;

  • печериці – 400 г;

  • цибуля – 1/2 шт.;

  • сир твердий – 100 г;

  • сметана – 4 ст. л.;

  • олія для смаження;

  • сіль.


  • Приготування

  • Дрібно порізати гриби, обсмажити з цибулею, посолити.

  • Ввести сметану, перемішати, вимкнути вогонь.

  • Наповнити «кошики» піджаркою, покласти по жмені тертого твердого сиру.

  • Брати в гарячу духовку, поки розплавиться сир.

  • Подавати закуску гарячою, прикривши листкової «кришечкою».


  • Воловани з крабовим салатом

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Перетворити звичний салат, не змінюючи склад інгредієнтів, допоможе спосіб подачі в невеликих кошиках. Воловани з крабовим м'ясом – хороший приклад приготування простого салату по-новому. Для якісної реалізації задуму, інгредієнти потрібно дуже дрібно порізати, деякі кулінари подрібнюють продукти блендером (не до пастоподібного стану) або труть на крупній тертці, кожен спосіб по-своєму гарний.
    Інгредієнти:

  • воловани – 10 шт.;

  • крабове м'ясо – 100 г;

  • твердий сир – 100 г;

  • яйця варені – 2 шт.;

  • зелена цибуля – 3 пера;

  • кукурудза – 1/2 б.;

  • майонез;

  • свіжий огірок – 1 шт.


  • Приготування

  • Дрібно порізати всі компоненти для салату, перемішати.

  • Заправити майонезом, відразу наповнити листкові заготовки і подавати на стіл.


  • Воловани з паштетом

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Рідко готують воловани з листкового дріжджового тіста , але в даному випадку кошик вийде пишніше і більш розсипчастою, спосіб формування такої ж, як і з бездріжджового тіста. Наповнювати такі заготовки можна абсолютно будь-якою начинкою, печінковий паштет стане хорошим рішенням для приготування відмінного частування.
    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 500 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • печінка яловича – 200 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • свиняче сало – 100 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • солоний огірок для оформлення;

  • журавлина - 1 жменя.


  • Приготування

  • Першим приготувати паштет: запекти порізані печінку, сало, моркву і цибулю до готовності печінки.

  • Гарячі інгредієнти двічі прокрутити через м'ясорубку, посолити, кинути масло, перемішати до однорідного стану. Повністю охолодити.

  • Розкачати тісто, вирізати 10 кіл і 20 кілець.

  • Сформувати кошики, скріпивши жовтком.

  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах. Повністю охолодити.

  • Наповнити воловани паштетом з допомогою кондитерського мішка і фігурної насадки,

  • Прикрасити ягодами і шматочками огірка.


  • Воловани з оселедцем

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Дуже незвичайні, яскраві воловани з рибою – прекрасний спосіб подачі закуски, яка ідеально підійде під міцні напої. Буряковий шар можна заправити майонезом або зробити більш легкий соус на основі сметани і часнику, оселедець вибирають слабосолону. Кошики будуть смачніше, якщо приготувати їх власноруч, наповнювати їх потрібно повністю охолодженими.
    Інгредієнти:

  • воловани – 10 шт.;

  • філе слабосоленої оселедця – 1 шт.;

  • буряк – 2 шт.;

  • сметана – 3 ст. л.;

  • часник – 1 зубок.


  • Приготування

  • З'єднати сметану і продавлений часник.

  • Варений буряк натерти на середній тертці.

  • Змішати зі сметаною, прибрати в холодильник.

  • Розрізати філе на смужки товщиною 1-15 див

  • Заповнити воловани буряковим салатом.

  • Зверху викласти по шматочку риби, відразу подавати.


  • Воловани з шинкою

    Воловани з листкового тіста - рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

    Приготувати валовани з листкового тіста в домашніх умовах зовсім не складно, потрібно трохи часу і фантазії для цікавого їх заповнення. Даний варіант, описаний далі, підкорить любителів незвичайних поєднань в їжі і поєднання солодких компонентів і солоних. Тонкі слайсы шинки гармонійно поєднуються з грушею, а збалансує смак сир маасдам.
    Інгредієнти:

  • листкові кошики – 10 шт.;

  • тонкі слайсы шинки – 10 шт.;

  • маасдам – 100 г;

  • невелика груша – 1 шт.


  • Приготування

  • В охолоджені кошики викласти складену рулетом шинку.

  • У центр покласти часточку груші.

  • Простір, що залишився заповнити подрібненим сиром.

  • Можна подавати в охолодженому вигляді або підігріти в духовці до розплавлення сиру.
    Додав: admin | 21-03-2018, 18:42
    Переглядів: 37