Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста
Домашня випічка приваблює багатьох кулінарів, завдяки шикарному вибору начинок, так з одного і того ж тесту можна творити абсолютно незвичайні страви. Найбільш часті варіанти – фрукти і ягоди, рідше застосовуються сухофрукти, і даремно, наприклад, пиріг з курагою – надзвичайно смачне ласощі, яке успішно доповнить чаювання.
Спекти пироги з курагою в духовці не складніше, ніж інші випечені вироби. Потрібно застосувати перевірений вдалий рецепт тіста і скористатися рекомендаціями по приготуванню наповнення.
Начинка з кураги для пирога готується з сухофруктів без кісточок, ретельно відібраних, без видимих пошкоджень.
Одним з традиційних варіантів підготовки начинки буде проварювання кураги в цукровому сиропі протягом 20 хвилин, зливають відвар, сухофрукти прокручують через м'ясорубку і застосовують у випічці.
Розмочену в гарячій воді курагу порізати, викласти в сотейник, залити водою, щоб тільки покривала заготовку. Засипати цукром і уварювати 5 хвилин. Охолодити і застосовувати.
Ароматна начинка готується з 500 г кураги і 100 цукру, їдальні ложки лимонного і 1/4 ст. апельсинового соку і 200 мл води. Все з'єднати, варити на мінімальному вогні під кришкою 30 хвилин. Дочекатися, поки половина рідини випарується, подрібнити блендером, охолодити і застосовувати.
Найпростіший пиріг з курагою і чорносливом – ласощі, яке оцінять ті, хто дотримується посту чи дотримується певних правил харчування – в складі немає ні масла, ні яєць, а основа замішується на яблучному соці, останній краще застосовувати натуральний: свіжовичавлений або домашній консервований.
Інгредієнти:
яблучний сік – 200 мл;
цукор – 130 г;
розпушувач;
рослинне масло – 70 мл;
горіхи – 50 г;
борошно – 200 г;
курага і чорнослив – 200 р.
Приготування
Залити водою курагу і чорнослив, залишити на 15 хвилин, воду злити, висушити, порізати не дуже.
З'єднати сік, цукор, розпушувач, перемішати.
Подрібнені горіхи підсушити на сковороді, висипати в тісто.
Ввести муку, перемішати, додати сухофрукти.
Вилити тісто у форму, випікати пиріг з чорносливом і курагою 1 годину при 160.
Здобний і солодкий пиріг з курагою готується з пишного дріжджового тіста, з якого готують паски, ласощі вийде дуже пишним і не зачерствіє на наступний день. Для приготування ласощів потрібно зробити начинку, проваривши сухофрукти в цукровому сиропі, при бажанні можна подрібнити начинку блендером або залишити невеликими шматочками.
Інгредієнти:
курага – 500 г;
цукор – 1 ст.;
вода – 200 мл;
Опара:
молоко – 1 ст.;
свіжі дріжджі – 25 г;
цукор – 1 ч. л.;
Тісто:
молоко – 1 ст.;
цукор – 1/2 ст.;
м'яке масло – 100 г;
ванілін – 5 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 500-700 г;
жовток – 1 шт.
Приготування
Курагу порізати не дрібно, залити водою, засипати цукром, варити 10-15 хвилин, помішуючи. Охолодити.
З'єднати продукти для опари, залишити до реакції.
Змішати інгредієнти для тіста, ввести опару.
Всипаючи борошно, замісити тісто, залишити в теплі на расстойку, тричі обминаючи.
Розділити тісто на 2 нерівні частини, більшу розкачати і викласти у форму.
Розподілити начинку, прикрасити рештою тіста.
Залишити на 15 хвилин, змастити жовтком, посипати цукром.
Випікати пиріг з курагою 25-30 хвилин при 180.
Найшвидший і простий варіант домашньої випічки - листковий пиріг з курагою, застосовувати краще дріжджову заготівлю, так ласощі вийде пишніше і більш розсипчастим. Формувати можна як фантазія дозволить, створюючи химерні частування у вигляді рулетів, кісок або робити звичайні відкриті пироги.
Інгредієнти:
тісто – 500 г;
курага – 400 г;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.;
кориця – 1 ч. л.;
коричневий цукор – 3 ст. л.;
жовток – 1 шт.;
молоко – 30 мл;
цукрова пудра для посипання.
Приготування
Курагу порізати, відварити протягом 20 хвилин, пробити блендером.
Горіхи підсушити, з'єднати з курагою.
Тест розкачати, розрізати на 2 частини.
Одну половину тіста викласти у форму, розподілити начинку, посипати сумішшю кориці і тростинного цукру.
Другу половину тіста надрізати в центрі кілька разів, щоб вийшли смужки, їх треба відвернути.
Викласти надрізаний пласт поверх начинки, скріпити краю.
З'єднати жовток і молоко, змастити пиріг.
Випікати швидкий пиріг з курагою 20 хвилин при 190. Після охолодження посипати пудрою.
Цей рецепт пирога з курагою та горіхами реалізується з пісочного тіста. У начинку додають подрібнені волоські горіхи, фундук або мигдаль, їх потрібно попередньо просушити на сухій сковороді. Для особливого аромату при варінні сухофруктів додається лимонна або апельсинова цедра і сік з м'якоттю.
Інгредієнти:
цукор – 150 г;
заморожене масло – 100 г;
борошно – 2 ст.;
яйця – 2 шт.;
розпушувач;
Начинка:
курага – 300 г;
апельсин – 1 шт.;
горіхи - 1/2 ст.;
цедра – 1 ч. л.;
вода – 100 мл;
цукор – 100 р.
Приготування
З'єднати сік 1 апельсина, цукор, воду і цедру. Залити сумішшю дрібно порізану курагу. Варити 15 хвилин до розм'якшення всіх інгредієнтів. Пробити блендером.
Ввести горіхи в начинку, перемішати.
Порубати заморожене масло з борошном до утворення крихти, ввести цукор, яйця і розпушувач.
Зібрати ком тесту, обернути плівкою, прибрати в морозилку на 20 хвилин.
Розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму, розподілити начинку, прикрасити рештою тестом.
Випікати пиріг з горіхами і курагою 25 хвилин при 200.
Відкритий пиріг з курагою можна зробити з будь-якого тесту, швидше за все готується з покупного листкового. В начинку входять яблука, краще вибрати кисло-солодкий сорт, курагу порізати дрібно, а для прошарку взяти жирний сир. Збирається ласощі всього за 5 хвилин, випікається і остигає півгодини – ідеальний рецепт для сніданку.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто – 500 г;
жовток – 1 шт.;
горіхи подрібнені – 1 /2 ст.;
сир – 200 г;
курага – 100 г;
мед – 3 ст. л.;
яблука – 2 шт.;
сметана – 1 ч. л;
кориця – 1 ч. л.;
кунжут – 1 ст. л.
Приготування
Яблука порізати, обсипати корицею.
Курагу дрібно порізати.
Розкачати тест, вирізати коло.
Змастити корж 1 ч. л. меду.
Викласти сир, слідом яблука, курагу, посипати горіхами, залити залишилися медом.
Підвернути краю до центру, защипами формуючи бортики.
З'єднати сметану з жовтком, змастити краї пирога, посипати кунжутом.
Випікати 30 хвилин при 200.
Сирний пиріг з курагою – гідна варіація «Королівської ватрушки». Готується випічка з класичного пісочного тіста і великої кількості сиру з прошарком із сухофруктів. Курага не піддається термічній обробці в даному випадку, тому вибирати потрібно часточки м'які, без пошкоджень і без кісточок.
Інгредієнти:
пісочне тісто – 500 г;
курага – 150;
сир – 500 г;
цукор – 1/2 ст.;
яйця – 3 шт.;
ванілін.
Приготування
Збити сир з яйцями, цукром, ваніліном.
2/3 тіста розподілити у формі з бортами.
Викласти курагу, слідом сир.
Натерти залишився тест, посипати пиріг.
Випікати 40 хвилин при 180.
Багатошаровий татарський пиріг з рисом та родзинками і курагою – губадия, традиційно його готували до свята, зараз рецепт доступний кожному кулінару. Головною особливістю частування є застосування спеціального висушеного сиру – корту, а тісто, навпаки, готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
борошно – 120 г;
молоко – 40 мл;
розпушувач;
цукор – 5 г;
сіль – 1 пучку;
маргарин – 20 г;
яйце – 1 шт.;
Начинка:
круглозернистий рис – 50 г;
корт – 70 г;
яйця варені – 2 шт.;
масло розтоплене – 50 г;
цукор – 30 г;
ізюм – 100 г;
курага і чорнослив – по 1 ст.
Приготування
З'єднати всі продукти для тіста, вимішувати не довго.
Розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму, щоб краї звисали.
Змішати корт з цукром.
Рис відварити до напівготовності.
Сухофрукти промити, обсушити.
У форму з тестом викласти 2 ложки рису, корт суміш рису і сухофруктів, терті яйця.
Розкачати менший шматок тіста, накрити пиріг, защепити краї.
Випікати 30 хвилин при 170.
Найкраще в мультиварці виходить заливний пиріг з курагою, тест можна зробити сметанне, кефірний або застосувати інший кисломолочний продукт. Для більшого аромату в тісто потрібно додати лимонної цедри, а сухофрукти вимочити протягом 4-5 годин в ароматному алкоголь: ром, амаретто або інший лікер.
Інгредієнти:
кефір – 1 склянка;
яйце – 1 шт.;
борошно – 250 г;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 150 г;
розпушувач, ванілін;
курага – 200 г;
амаретто – 100 мл;
лимонна цедра – 1 ст. л.
Приготування
Курагу порізати, залити лікером, накрити, прибрати на 5 годин.
Збити яйце з цукром і маслом, влити кефір.
Всипати розпушувач, ванілін, цедру, борошно.
Вилити в чашу, зняти клапан.
Готувати пиріг з курагою на «Випікання» 1 год. За 20 хвилин до сигналу перевернути.
Як приготувати пиріг з курагою?
Спекти пироги з курагою в духовці не складніше, ніж інші випечені вироби. Потрібно застосувати перевірений вдалий рецепт тіста і скористатися рекомендаціями по приготуванню наповнення.
Пиріг з курагою - простий рецепт
Найпростіший пиріг з курагою і чорносливом – ласощі, яке оцінять ті, хто дотримується посту чи дотримується певних правил харчування – в складі немає ні масла, ні яєць, а основа замішується на яблучному соці, останній краще застосовувати натуральний: свіжовичавлений або домашній консервований.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджовий пиріг з курагою
Здобний і солодкий пиріг з курагою готується з пишного дріжджового тіста, з якого готують паски, ласощі вийде дуже пишним і не зачерствіє на наступний день. Для приготування ласощів потрібно зробити начинку, проваривши сухофрукти в цукровому сиропі, при бажанні можна подрібнити начинку блендером або залишити невеликими шматочками.
Інгредієнти:
Опара:
Тісто:
Приготування
Пиріг з курагою з листкового тіста
Найшвидший і простий варіант домашньої випічки - листковий пиріг з курагою, застосовувати краще дріжджову заготівлю, так ласощі вийде пишніше і більш розсипчастим. Формувати можна як фантазія дозволить, створюючи химерні частування у вигляді рулетів, кісок або робити звичайні відкриті пироги.
Інгредієнти:
Приготування
Пісочний пиріг з курагою
Цей рецепт пирога з курагою та горіхами реалізується з пісочного тіста. У начинку додають подрібнені волоські горіхи, фундук або мигдаль, їх потрібно попередньо просушити на сухій сковороді. Для особливого аромату при варінні сухофруктів додається лимонна або апельсинова цедра і сік з м'якоттю.
Інгредієнти:
Начинка:
Приготування
Пиріг з курагою і яблуками
Відкритий пиріг з курагою можна зробити з будь-якого тесту, швидше за все готується з покупного листкового. В начинку входять яблука, краще вибрати кисло-солодкий сорт, курагу порізати дрібно, а для прошарку взяти жирний сир. Збирається ласощі всього за 5 хвилин, випікається і остигає півгодини – ідеальний рецепт для сніданку.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з сиром та курагою
Сирний пиріг з курагою – гідна варіація «Королівської ватрушки». Готується випічка з класичного пісочного тіста і великої кількості сиру з прошарком із сухофруктів. Курага не піддається термічній обробці в даному випадку, тому вибирати потрібно часточки м'які, без пошкоджень і без кісточок.
Інгредієнти:
Приготування
Татарський пиріг з рисом, родзинками і курагою
Багатошаровий татарський пиріг з рисом та родзинками і курагою – губадия, традиційно його готували до свята, зараз рецепт доступний кожному кулінару. Головною особливістю частування є застосування спеціального висушеного сиру – корту, а тісто, навпаки, готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
Начинка:
Приготування
Пиріг з курагою в мультиварці
Найкраще в мультиварці виходить заливний пиріг з курагою, тест можна зробити сметанне, кефірний або застосувати інший кисломолочний продукт. Для більшого аромату в тісто потрібно додати лимонної цедри, а сухофрукти вимочити протягом 4-5 годин в ароматному алкоголь: ром, амаретто або інший лікер.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Джем з гарбуза - рецепти з апельсином, яблуками, курагою і лимоном
Джем з гарбуза відрізняється оригінальним смаком і корисністю. Його можна робити, додаючи лимон, апельсин, обліпиху, курагу, ванілін та інші
Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці
Випічка на кефірі - найпоширеніший варіант приготування домашніх страв, рецепти такого тесту гранично прості й зрозумілі кожному кулінару, навіть
Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею
Приготований маннік на кефірі в мультиварці – кращий спосіб без клопоту нагодувати домашніх ласунів відмінною пишною випічкою. Рецепти можна
Пиріг з курагою - рецепт
Пиріг з курагою підійде і для невеликого свята, і для звичайного сімейного чаювання. Цей десерт здатний зібрати біля столу всіх домочадців, тому його