» » Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста
Домашня випічка приваблює багатьох кулінарів, завдяки шикарному вибору начинок, так з одного і того ж тесту можна творити абсолютно незвичайні страви. Найбільш часті варіанти – фрукти і ягоди, рідше застосовуються сухофрукти, і даремно, наприклад, пиріг з курагою – надзвичайно смачне ласощі, яке успішно доповнить чаювання.

Як приготувати пиріг з курагою?


Спекти пироги з курагою в духовці не складніше, ніж інші випечені вироби. Потрібно застосувати перевірений вдалий рецепт тіста і скористатися рекомендаціями по приготуванню наповнення.

  • Начинка з кураги для пирога готується з сухофруктів без кісточок, ретельно відібраних, без видимих пошкоджень.

  • Одним з традиційних варіантів підготовки начинки буде проварювання кураги в цукровому сиропі протягом 20 хвилин, зливають відвар, сухофрукти прокручують через м'ясорубку і застосовують у випічці.

  • Розмочену в гарячій воді курагу порізати, викласти в сотейник, залити водою, щоб тільки покривала заготовку. Засипати цукром і уварювати 5 хвилин. Охолодити і застосовувати.

  • Ароматна начинка готується з 500 г кураги і 100 цукру, їдальні ложки лимонного і 1/4 ст. апельсинового соку і 200 мл води. Все з'єднати, варити на мінімальному вогні під кришкою 30 хвилин. Дочекатися, поки половина рідини випарується, подрібнити блендером, охолодити і застосовувати.


  • Пиріг з курагою - простий рецепт

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Найпростіший пиріг з курагою і чорносливом – ласощі, яке оцінять ті, хто дотримується посту чи дотримується певних правил харчування – в складі немає ні масла, ні яєць, а основа замішується на яблучному соці, останній краще застосовувати натуральний: свіжовичавлений або домашній консервований.
    Інгредієнти:

  • яблучний сік – 200 мл;

  • цукор – 130 г;

  • розпушувач;

  • рослинне масло – 70 мл;

  • горіхи – 50 г;

  • борошно – 200 г;

  • курага і чорнослив – 200 р.


  • Приготування

  • Залити водою курагу і чорнослив, залишити на 15 хвилин, воду злити, висушити, порізати не дуже.

  • З'єднати сік, цукор, розпушувач, перемішати.

  • Подрібнені горіхи підсушити на сковороді, висипати в тісто.

  • Ввести муку, перемішати, додати сухофрукти.

  • Вилити тісто у форму, випікати пиріг з чорносливом і курагою 1 годину при 160.


  • Дріжджовий пиріг з курагою


    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Здобний і солодкий пиріг з курагою готується з пишного дріжджового тіста, з якого готують паски, ласощі вийде дуже пишним і не зачерствіє на наступний день. Для приготування ласощів потрібно зробити начинку, проваривши сухофрукти в цукровому сиропі, при бажанні можна подрібнити начинку блендером або залишити невеликими шматочками.
    Інгредієнти:

  • курага – 500 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода – 200 мл;


  • Опара:

  • молоко – 1 ст.;

  • свіжі дріжджі – 25 г;

  • цукор – 1 ч. л.;


  • Тісто:

  • молоко – 1 ст.;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • м'яке масло – 100 г;

  • ванілін – 5 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 500-700 г;

  • жовток – 1 шт.


  • Приготування

  • Курагу порізати не дрібно, залити водою, засипати цукром, варити 10-15 хвилин, помішуючи. Охолодити.

  • З'єднати продукти для опари, залишити до реакції.

  • Змішати інгредієнти для тіста, ввести опару.

  • Всипаючи борошно, замісити тісто, залишити в теплі на расстойку, тричі обминаючи.

  • Розділити тісто на 2 нерівні частини, більшу розкачати і викласти у форму.

  • Розподілити начинку, прикрасити рештою тіста.

  • Залишити на 15 хвилин, змастити жовтком, посипати цукром.

  • Випікати пиріг з курагою 25-30 хвилин при 180.


  • Пиріг з курагою з листкового тіста

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Найшвидший і простий варіант домашньої випічки - листковий пиріг з курагою, застосовувати краще дріжджову заготівлю, так ласощі вийде пишніше і більш розсипчастим. Формувати можна як фантазія дозволить, створюючи химерні частування у вигляді рулетів, кісок або робити звичайні відкриті пироги.
    Інгредієнти:

  • тісто – 500 г;

  • курага – 400 г;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • коричневий цукор – 3 ст. л.;

  • жовток – 1 шт.;

  • молоко – 30 мл;

  • цукрова пудра для посипання.


  • Приготування

  • Курагу порізати, відварити протягом 20 хвилин, пробити блендером.

  • Горіхи підсушити, з'єднати з курагою.

  • Тест розкачати, розрізати на 2 частини.

  • Одну половину тіста викласти у форму, розподілити начинку, посипати сумішшю кориці і тростинного цукру.

  • Другу половину тіста надрізати в центрі кілька разів, щоб вийшли смужки, їх треба відвернути.

  • Викласти надрізаний пласт поверх начинки, скріпити краю.

  • З'єднати жовток і молоко, змастити пиріг.

  • Випікати швидкий пиріг з курагою 20 хвилин при 190. Після охолодження посипати пудрою.


  • Пісочний пиріг з курагою

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Цей рецепт пирога з курагою та горіхами реалізується з пісочного тіста. У начинку додають подрібнені волоські горіхи, фундук або мигдаль, їх потрібно попередньо просушити на сухій сковороді. Для особливого аромату при варінні сухофруктів додається лимонна або апельсинова цедра і сік з м'якоттю.


    Інгредієнти:

  • цукор – 150 г;

  • заморожене масло – 100 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач;


  • Начинка:

  • курага – 300 г;

  • апельсин – 1 шт.;

  • горіхи - 1/2 ст.;

  • цедра – 1 ч. л.;

  • вода – 100 мл;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування

  • З'єднати сік 1 апельсина, цукор, воду і цедру. Залити сумішшю дрібно порізану курагу. Варити 15 хвилин до розм'якшення всіх інгредієнтів. Пробити блендером.

  • Ввести горіхи в начинку, перемішати.

  • Порубати заморожене масло з борошном до утворення крихти, ввести цукор, яйця і розпушувач.

  • Зібрати ком тесту, обернути плівкою, прибрати в морозилку на 20 хвилин.

  • Розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму, розподілити начинку, прикрасити рештою тестом.

  • Випікати пиріг з горіхами і курагою 25 хвилин при 200.


  • Пиріг з курагою і яблуками

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Відкритий пиріг з курагою можна зробити з будь-якого тесту, швидше за все готується з покупного листкового. В начинку входять яблука, краще вибрати кисло-солодкий сорт, курагу порізати дрібно, а для прошарку взяти жирний сир. Збирається ласощі всього за 5 хвилин, випікається і остигає півгодини – ідеальний рецепт для сніданку.
    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 500 г;

  • жовток – 1 шт.;

  • горіхи подрібнені – 1 /2 ст.;

  • сир – 200 г;

  • курага – 100 г;

  • мед – 3 ст. л.;

  • яблука – 2 шт.;

  • сметана – 1 ч. л;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • кунжут – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Яблука порізати, обсипати корицею.

  • Курагу дрібно порізати.

  • Розкачати тест, вирізати коло.

  • Змастити корж 1 ч. л. меду.

  • Викласти сир, слідом яблука, курагу, посипати горіхами, залити залишилися медом.

  • Підвернути краю до центру, защипами формуючи бортики.

  • З'єднати сметану з жовтком, змастити краї пирога, посипати кунжутом.

  • Випікати 30 хвилин при 200.


  • Пиріг з сиром та курагою

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Сирний пиріг з курагою – гідна варіація «Королівської ватрушки». Готується випічка з класичного пісочного тіста і великої кількості сиру з прошарком із сухофруктів. Курага не піддається термічній обробці в даному випадку, тому вибирати потрібно часточки м'які, без пошкоджень і без кісточок.
    Інгредієнти:

  • пісочне тісто – 500 г;

  • курага – 150;

  • сир – 500 г;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • яйця – 3 шт.;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Збити сир з яйцями, цукром, ваніліном.

  • 2/3 тіста розподілити у формі з бортами.

  • Викласти курагу, слідом сир.

  • Натерти залишився тест, посипати пиріг.

  • Випікати 40 хвилин при 180.


  • Татарський пиріг з рисом, родзинками і курагою

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Багатошаровий татарський пиріг з рисом та родзинками і курагою – губадия, традиційно його готували до свята, зараз рецепт доступний кожному кулінару. Головною особливістю частування є застосування спеціального висушеного сиру – корту, а тісто, навпаки, готується дуже швидко і просто.
    Інгредієнти:

  • борошно – 120 г;

  • молоко – 40 мл;

  • розпушувач;

  • цукор – 5 г;

  • сіль – 1 пучку;

  • маргарин – 20 г;

  • яйце – 1 шт.;


  • Начинка:

  • круглозернистий рис – 50 г;

  • корт – 70 г;

  • яйця варені – 2 шт.;

  • масло розтоплене – 50 г;

  • цукор – 30 г;

  • ізюм – 100 г;

  • курага і чорнослив – по 1 ст.


  • Приготування

  • З'єднати всі продукти для тіста, вимішувати не довго.

  • Розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму, щоб краї звисали.

  • Змішати корт з цукром.

  • Рис відварити до напівготовності.

  • Сухофрукти промити, обсушити.

  • У форму з тестом викласти 2 ложки рису, корт суміш рису і сухофруктів, терті яйця.

  • Розкачати менший шматок тіста, накрити пиріг, защепити краї.

  • Випікати 30 хвилин при 170.


  • Пиріг з курагою в мультиварці

    Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста

    Найкраще в мультиварці виходить заливний пиріг з курагою, тест можна зробити сметанне, кефірний або застосувати інший кисломолочний продукт. Для більшого аромату в тісто потрібно додати лимонної цедри, а сухофрукти вимочити протягом 4-5 годин в ароматному алкоголь: ром, амаретто або інший лікер.
    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач, ванілін;

  • курага – 200 г;

  • амаретто – 100 мл;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Курагу порізати, залити лікером, накрити, прибрати на 5 годин.

  • Збити яйце з цукром і маслом, влити кефір.

  • Всипати розпушувач, ванілін, цедру, борошно.

  • Вилити в чашу, зняти клапан.

  • Готувати пиріг з курагою на «Випікання» 1 год. За 20 хвилин до сигналу перевернути.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:00
    Переглядів: 99