Джем з гарбуза - рецепти з апельсином, яблуками, курагою і лимоном
Прекрасною альтернативою солодощів з ягід і фруктів стане вельми оригінальний джем з гарбуза. Він являє собою щільну масу незвичайного кольору, що володіє неповторним смаком, яка здатна стати улюбленим стравою, як для дорослих, так і для маленьких дітей.
Для господарок, які хочуть зробити варення з гарбуза - рецепти, швидко і смачно готуються, представлені у великій різноманітності. Але у всіх них головний компонент піддається обробці за подібною технологією, яка полягає в наступному:
Потрібно попередньо розварити м'якоть, загасивши її на повільному вогні в посуді з товстими стінками або запекти в духовці.
Потім м'якоть необхідно перетерти через сито або подрібнити за допомогою блендера, поки не вийде пюре.
Сам по собі овоч не володіє яскраво вираженим ароматом і смаком, тому м'якоть краще поєднувати з різними фруктами, наприклад яблуками або цитрусами або одягають. Крім того, можна додавати прянощі і спеції в помаранчеву масу.
Для любителів смачних заготовок ідеально підійде гарбузовий джем на зиму, який можна приготувати з допомогою дуже простого рецепту. Ласощі добре зберігається тривалий час, тому його можна вживати весь зимовий сезон. Треба лише правильно простерилізувати банки і герметично закрити металевими кришками.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
цукор – 400 г;
мелена гвоздика – 05 ч. л.;
кориця – 05 ч. л.;
мелений імбир – 025 ч. л.;
лимонний сік – 1 ст. л.
Приготування
Шматочки гарбуза розкласти на деку і запікати в духовці 20 хвилин при 150 градусах.
Остудити, прокрутити через м'ясорубку, пюре перекласти в посуд з товстими стінками.
Проварити з цукром на повільному вогні 20 хвилин, додати спеції і лимонний сік.
Проварити ще 45 хвилин. Готовий джем з гарбуза закатати в банки.
Хоча гарбуз– корисний овоч, він любимо далеко не всіма, що особливо негативно до нього ставляться маленькі діти. Але навіть вони не зможуть встояти перед таким блюдом як варення з гарбуза з апельсином . Ласощі по смаку схоже на грушеве або абрикосове варення. Його можна вживати як самостійну страву з чаєм, так і використовувати для випічки пирогів.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
цукор – 1 склянка;
апельсин – 1 шт.;
лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування
Нарізати м'якоть кубиками гарбуза. Апельсин нарізати шматочками разом з шкіркою.
Викласти в ємність, додати кислоту.
Засипати цукром, залишити до тих пір, поки не з'явиться сік. Потім довести до кипіння.
Джем з гарбуза варити півгодини.
Готове ласощі розкласти по банках і закрити кришками.
Солодке ласощі, яке сподобається всім членам сім'ї, – це варення з гарбуза з яблуками. Крім того, це ще і корисну страву, тому що в ньому зберігаються всі вітаміни. Джем виходить яскраво-жовтого кольору, який не може не підняти настрій в сувору зимову погоду. Посилити оригінальний смак можна з допомогою цитрусових.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
яблука – 15 кг;
цукор – 5 склянок;
цедра апельсина або лимона – 05 ч. л.
Приготування
Шматочки гарбуза скласти в ємність з високими бортиками.
Тушкувати, поки маса не розм'якшиться. Потім остудити і перетерти через рідке сито.
Яблука нарізати кубиками, розм'якшити тим же способом, що і гарбуз. Остудити, перетворити в пюре за допомогою блендера або сита.
У пюре додати половину цукру. Добре перемішати і варити на невеликому вогні.
Коли крупинки цукру повністю зникнуть, додати решту.
Перемішати і залишити джем увариваться.
За 10 хвилин до повної готовності додати подрібнену цедру.
Чудовим кольором і смаком виходить варення з гарбуза і кураги. Такий рецепт називається «Янтарний» та порадує ласунів. Курага додасть страві пікантну нотку. Для підготовки гарбуз потрібно обполоснути теплою водою, розрізати на половинки і видалити насіння з великого волокнистої частини, м'якоть розрізати на часточки, акуратно зрізати з них шкірку.
Інгредієнти:
гарбуз – 15 кг;
цукор – 1 кг;
лимонний сік – 5 ст. л.;
курага – 600 р.
Приготування
Шматочки гарбуза посипати цукром, залишити на пару годин, щоб вийшов сік. Потім додати лимонний сік, варити на маленькому вогні.
Курагу промити гарячою водою, ошпарити окропом і просушити. Нарізати скибочками.
Додати шматочки сухофруктів до гарбузі, коли цукор повністю розчиниться. Проварити все разом 25 хвилин.
Дати джему охолонути протягом 4 годин, потім довести до кипіння і проварити 20 хвилин.
Знову остудити, почекати 6 годин і довести масу до кипіння, проварити 5 хвилин і розподілити джем з яблук і гарбуза по банкам.
Надзвичайно смачним і корисним виходить варення з гарбуза з лимоном. Блюдо часто готується без додавання води – подрібнену м'якоть змішують з цукром і іншими компонентами, тому ласощі виходить дуже густим. Якщо така консистенція не за смаком, можна додати трохи води в той час, коли відбувається уварювання.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
цукор – 1 склянка;
лимон – 1 шт.;
лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування
Нарізати м'якоть гарбуза, лимон подрібнити разом зі шкіркою, викласти їх в ємність, додати кислоту.
Засипати цукром і залишити до виділення соку, після чого довести до кипіння.
Джем з лимона і гарбуза варити півгодини, потім закатати в банки.
Максимальну користь організму принесе джем з гарбузи на зиму з додаванням обліпихи. У цих двох компонентах міститься величезна кількість вітамінів. Коли ласощі заготовляють на зиму, то його розливають виключно по стерильним банкам і закочують прокип'яченими кришками. У непідготовленої посуді можна зберігати джем не довше 2 тижнів.
Інгредієнти:
гарбуз – 15 кг;
цукор – 1 кг;
лимонний сік – 5 ст. л.;
обліпиха – 600 р.
Приготування
М'якоть гарбуза з цукром витримати кілька годин для виділення соку. Потім додати лимонний сік, проварити 5 хвилин.
Приєднати подрібнену обліпиху, проварити все разом 25 хвилин. Остудити масу протягом 4 годин, закип'ятити і варити 20 хвилин.
Знову остудити, дати постояти 6 годин, прокип'ятити 5 хвилин і розподілити густий джем з гарбуза по банкам.
Особливо смачним виходить пряний джем з гарбуза з додаванням кориці. Цей компонент можна використовувати як у вигляді паличок, так і порошку. Переконатися, що він готовий можна старим перевіреним способом: підчепити гарячу масу ложкою і капнути невелику кількість на охолоджену тарілку. Якщо при нахилі блюдця вона не попливе, то каструлю можна знімати з вогню.
Інгредієнти:
гарбуз – 700 г;
цукор – 05 кг;
кориця – 3 палички;
лимон – 1 шт.;
лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування
Подрібнити м'якоть гарбуза і лимон з шкіркою, додати кислоту з цукром.
Залишити на 10 хвилин, щоб з'явився сік, потім закип'ятити.
Гарбузовий джем варити півгодини, закатати в банки.
Люди, які за станом здоров'я не можуть вживати цукор, теж можуть скуштувати смачний джем з гарбуза. Замість солодкого компонента можна використовувати цукрозамінники. Перевагою такої страви стане те, що воно вважається більш натуральним. Ласощі відмінно поєднується з морозивом і чаєм.
Інгредієнти:
гарбуз – 05 кг;
лимон – 3 шт.;
кориця – 05 ч. л.;
цукрозамінник – за смаком.
Приготування
Гарбуз порізати кубиками, лимони зі шкіркою натерти на тертці.
З'єднати всі компоненти і відправити в холод на 7 годин.
Потім проварити на невеликому вогні до м'якого стану. Закатати в банки.
Великою популярністю у господинь користується варення з гарбуза з ваніллю, приготований за вірменським рецептом. Воно відрізняється оригінальним неповторним смаком, властивими страв цієї країни. Секретним компонентом є спеціальна вапняна вода, в якій необхідно витримати гарбуз.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
цукор – 1 кг;
вода – 55 л;
вапно негашене – 500 г;
ванілін.
Приготування
Зробити вапняну воду з 5 л води і вапна. Процідити через марлю.
Гарбуз, порізану на кубики, замочити у вапняній воді на півгодини, промити і опустити в окріп.
Проварити 5 хвилин і дати охолонути.
Зробити сироп з 05 л води і цукру, залити їм гарбуз і витримати 6 годин.
Проварити півгодини, потім остудити 2 години. Повторити процедуру 2 рази.
За кілька хвилин до готовності додати ванілін.
Витратити мінімум часу і сил на приготування можна, якщо зробити гарбузовий джем в мультиварці . Все, що потрібно, – це підготувати продукти, вчасно виставити потрібний режим і чекати результату. На виході вийде страва, ні чим не уступає приготовленого звичайним способом і цілком підходить для консервації.
Інгредієнти:
гарбуз– 1 кг;
цукор – 1 кг;
курага -300 г;
вода – 1 склянка;
лимонний сік – 1 склянку.
Приготування
Зробити сироп з води, цукру, лимонного соку, вскипятив суміш.
Гарбуз і курагу порізати.
Обидва інгредієнта відправити в чашу мультиварки, залити сиропом, і вибравши режим «Гасіння», готувати 2 години.
Готовий десерт розподілити по банках і закатати.
Як приготувати варення з гарбуза?
Для господарок, які хочуть зробити варення з гарбуза - рецепти, швидко і смачно готуються, представлені у великій різноманітності. Але у всіх них головний компонент піддається обробці за подібною технологією, яка полягає в наступному:
Джем з гарбуза через м'ясорубку
Для любителів смачних заготовок ідеально підійде гарбузовий джем на зиму, який можна приготувати з допомогою дуже простого рецепту. Ласощі добре зберігається тривалий час, тому його можна вживати весь зимовий сезон. Треба лише правильно простерилізувати банки і герметично закрити металевими кришками.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з гарбуза з апельсином на зиму
Хоча гарбуз– корисний овоч, він любимо далеко не всіма, що особливо негативно до нього ставляться маленькі діти. Але навіть вони не зможуть встояти перед таким блюдом як варення з гарбуза з апельсином . Ласощі по смаку схоже на грушеве або абрикосове варення. Його можна вживати як самостійну страву з чаєм, так і використовувати для випічки пирогів.
Інгредієнти:
Приготування
Джем з яблук і гарбуза на зиму
Солодке ласощі, яке сподобається всім членам сім'ї, – це варення з гарбуза з яблуками. Крім того, це ще і корисну страву, тому що в ньому зберігаються всі вітаміни. Джем виходить яскраво-жовтого кольору, який не може не підняти настрій в сувору зимову погоду. Посилити оригінальний смак можна з допомогою цитрусових.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з гарбуза з курагою – рецепт
Чудовим кольором і смаком виходить варення з гарбуза і кураги. Такий рецепт називається «Янтарний» та порадує ласунів. Курага додасть страві пікантну нотку. Для підготовки гарбуз потрібно обполоснути теплою водою, розрізати на половинки і видалити насіння з великого волокнистої частини, м'якоть розрізати на часточки, акуратно зрізати з них шкірку.
Інгредієнти:
Приготування
Гарбузовий джем з лимоном
Надзвичайно смачним і корисним виходить варення з гарбуза з лимоном. Блюдо часто готується без додавання води – подрібнену м'якоть змішують з цукром і іншими компонентами, тому ласощі виходить дуже густим. Якщо така консистенція не за смаком, можна додати трохи води в той час, коли відбувається уварювання.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з гарбуза з обліпихою на зиму
Максимальну користь організму принесе джем з гарбузи на зиму з додаванням обліпихи. У цих двох компонентах міститься величезна кількість вітамінів. Коли ласощі заготовляють на зиму, то його розливають виключно по стерильним банкам і закочують прокип'яченими кришками. У непідготовленої посуді можна зберігати джем не довше 2 тижнів.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з гарбуза з корицею
Особливо смачним виходить пряний джем з гарбуза з додаванням кориці. Цей компонент можна використовувати як у вигляді паличок, так і порошку. Переконатися, що він готовий можна старим перевіреним способом: підчепити гарячу масу ложкою і капнути невелику кількість на охолоджену тарілку. Якщо при нахилі блюдця вона не попливе, то каструлю можна знімати з вогню.
Інгредієнти:
Приготування
Джем з гарбуза без цукру
Люди, які за станом здоров'я не можуть вживати цукор, теж можуть скуштувати смачний джем з гарбуза. Замість солодкого компонента можна використовувати цукрозамінники. Перевагою такої страви стане те, що воно вважається більш натуральним. Ласощі відмінно поєднується з морозивом і чаєм.
Інгредієнти:
Приготування
Джем з гарбуза по-вірменськи
Великою популярністю у господинь користується варення з гарбуза з ваніллю, приготований за вірменським рецептом. Воно відрізняється оригінальним неповторним смаком, властивими страв цієї країни. Секретним компонентом є спеціальна вапняна вода, в якій необхідно витримати гарбуз.
Інгредієнти:
Приготування
Джем з гарбуза в мультиварці
Витратити мінімум часу і сил на приготування можна, якщо зробити гарбузовий джем в мультиварці . Все, що потрібно, – це підготувати продукти, вчасно виставити потрібний режим і чекати результату. На виході вийде страва, ні чим не уступає приготовленого звичайним способом і цілком підходить для консервації.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з апельсином на зиму
Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
Варення з гарбуза з апельсином
Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і