» » Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею
Спечений маннік на кефірі в мультиварці виходить не гірше, ніж приготований традиційним способом, рецепти його не відрізняються від класичного, за винятком деяких нюансів, які потрібно враховувати, виходячи з можливостей приладу. Солодке і пишне ласощі готується протягом години і радує чудовими смаковими характеристиками.

Як приготувати манник в мультиварці?


Пишний розсипчастий маннік на кефірі в мультиварці спекти зможе кожен кулінар, рецепти ласощі і підсумковий результат завжди перевершують очікування. Такий варіант частування не вимагає особливих навичок і спеціальних кулінарних знань.

  • Пишний манник в мультиварці можна готувати з додаванням борошна або без неї, результат в першому випадку – більш вологий і м'який пиріг.

  • Крупу заливають кефіром і залишають на годину, щоб крупинки розбухли, так пиріг вийде м'якше і ніжніше.

  • Тісто на манник по консистенції схоже на густу сметану і не стікати з ложки, регулювати можна борошном, манною крупою або какао.

  • Без яєць можна спекти простий манник в мультиварці, на смакових якостях це не позначиться, навпаки пиріг стане більш ніжним і м'яким.

  • Доповнювати склад випічки можна різними фруктами, покривати глазур'ю, просочувати сиропами.

  • Піч в мультиварці потрібно, знявши клапан для вільного виходу пари, інакше є ризик отримати «варену» випічку.


  • Манник на кефірі без борошна в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Зробити пишний манник без борошна в мультиварці простіше, ніж здасться з першого разу, пиріг вийде ніжніше, м'якше і більш вологим, ніж його «борошняної» аналог. У процесі випікання тісто сильно піднімається, тому наповнювати чашу потрібно не більше 1/3 від загального обсягу. Рум'яної скоринки теж на поверхні не буде, потрібно передбачити варіант прикраси: глазур, сироп або цукрова пудра.
    Інгредієнти:

  • манка – 1 ст.;

  • кефір – 200 мл;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове (мяке) – 100 г;

  • ванілін і розпушувач.


  • Приготування

  • Манку залити теплим кефіром, залишити до розбухання крупи.

  • Збити яйця з цукром, додати м'яке масло, ванілін і розпушувач.

  • З'єднати обидві маси, перемішати.

  • Вилити в чашу, виставити режим «Випічка», готувати маннік на кефірі в мультиварці 1 годину.


  • Шоколадний манник в мультиварці


    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Шоколадний манник на кефірі в мультиварці готується без борошна, какао добре згущує тісто, тому рідких компонентів потрібно додати трохи більше: кефіру, масла або яєць. Цей рецепт можна впевнено доповнювати шоколадною крихтою або краплями, дробленными горіхами. Корж виходить щільним, його можна розрізати і просочити кремом, отримавши оригінальний і простий торт.
    Інгредієнти:

  • манка – 1 ст.;

  • кефір – 250 мл;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • масло – 100 г;

  • какао – 2 ст. л.;

  • ванілін, розпушувач;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Залити кефіром манку, відставити на 40-50 хвилин.

  • Збити яйця з цукром і маслом, додати ваніль і розпушувач.

  • З'єднати кефір з масляно-яєчної сумішшю, всипати какао, потім горіхи.

  • Вилити в чашу, зняти клапан, маннік на кефірі готувати в мультиварці на «Випікання» 1 год.


  • Манник з родзинками в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Найпростіший рецепт лепешняку на кефірі в мультиварці можна доповнити сухофруктами, поширений варіант – родзинки, його потрібно попередньо замочити в холодній воді на 30 хвилин. Цукру в даний пиріг можна покласти менше, родзинки частково виконає роль підсолоджувача. Особливість цього рецепта: за 10 хвилин до сигналу потрібно на поверхні пирога розподілити масло – це додасть маннику соковитості і аромату.
    Інгредієнти:

  • манка – 200 г;

  • родзинки – 1 ст.;

  • масло – 100 г + 50 г для змащування коржа;

  • цукор – 100 г;

  • кефір – 200 мл

  • яйця – 3 шт.;

  • ванілін, розпушувач;

  • вода – 50 мл;

  • ром або коньяк – 50 мл


  • Приготування

  • З'єднати воду і алкоголь, залити родзинки, залишити на 30-40 хвилин.

  • Манку залити кефіром, залишити на 40 хвилин.

  • Збити яйця з цукром, олією, розпушувачем і ваніліном.

  • Приєднати кефір, перемішати.

  • Злити з родзинок рідина, висипати в тісто, перемішати.

  • Вилити в чашу, готувати без клапана на «Випікання» 1 год.

  • За 10 хвилин до готовності, відкрити кришку, змастити олією, закрити і допікати.


  • Манник на кефірі без яєць в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Спечений манник без яєць в мультиварці вийде ніжніше, м'якше, до складу можна додати борошно, щоб зробити пиріг трохи щільніше. Манник вийде дуже рихлим, розрізати його можна тільки після повного остигання. Ще гарячим ласощі поливають медом, простий глазур'ю, можна застосувати солодкий сироп з варення.


    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • манка – 150 г;

  • цукор – 150 г;

  • масло - 100 г;

  • ванілін і розпушувач;

  • борошно – 2 ст. л.


  • Приготування

  • З'єднати манку з кефіром.

  • Змішати цукор, ванілін і розпушувач, приєднати до масла, збити.

  • Ввести кефір, потім борошно.

  • Вилити в чашу, готувати на «Випікання» 40-50 хвилин.


  • Лимонний маннік на кефірі в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Приготований лимонний манник в мультиварці – незвичайне ласощі, яке оцінять навіть ті, хто не дуже добре ставиться до частувань подібного роду. У склад додають і сік з м'якоттю і цедру, тому випічка виходить неймовірно цитрусової з яскравим насиченим кольором і незрівнянним ароматом.
    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • манка – 250 г;

  • цукор – 150 г;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • лимон – 1 шт.;

  • масло – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • ванілін і розпушувач.


  • Приготування

  • З'єднати кефір і манку, залишити на 3 - хвилин.

  • Збити яйця, цукор, масло.

  • Ввести розпушувач, ванілін, цедру з цілого лимона.

  • Влити сік й цитруса, ввести кефір, борошно.

  • Вилити в чашу, маннік на кефірі готується в мультиварці на «Випікання» від 40 до 60 хвилин.


  • Манник з яблуками на кефірі в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Манник з яблуками в мультиварці можна порівняти зі знаменитою шарлотки, правда корж вийде більш пишним, ніжним і пухким, ніж в класичному варіанті. Фрукти можна розташовувати як на дні чаші, так і на поверхні пирога, можливий варіант додавання яблучних шматочків в тісто – гірше смак і якість ласощі не стане.
    Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • манка – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін і розпушувач;

  • борошно – 3 ст. л.;

  • яблука – 4 шт.;

  • кориця – 1 ч. л.;

  • тростинний цукор – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Залити кефіром манку, залишити на 30 хвилин.

  • Збити яйця з цукром, олією, розпушувачем і ваніліном.

  • З'єднати манку з тестом, всипати борошно.

  • Два яблука порізати кубиком, висипати в тісто.

  • Решта яблука порізати скибочками, обсипати корицею і коричневим цукром, викласти на дно чаші.

  • Вилити тісто, готувати маннік на кефірі в мультиварці 40 хвилин.


  • Сирний манник в мультиварці на кефірі

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Смачний манник в мультиварці з додаванням сиру більше нагадує запіканку по консистенції. Особливістю даного рецепту є те, що сир не потрібно перетирати в однорідну масу, навпаки крупинки надають частування особливого смаку. В цілому рецепт не сильно відрізняється від класичного, різати його можна після повного охолодження, попередньо полив солодким сиропом або кремом.
    Інгредієнти:

  • сир – 300 г;

  • манка – 200 г;

  • кефір – 1 склянка;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін і розпушувач.


  • Приготування

  • Залити теплим кефіром крупу на 30 хвилин.

  • Збити яйця з цукром, сиром, розпушувачем і ваніліном.

  • Ввести набряклу манку.

  • Вилити в чашу, готувати 1 годину, перевірити на готовність, якщо пиріг не пропікся, залишити на «Підтримання тепла» на 20 хвилин, повністю охолодити.


  • Манник з вишнею в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Кращою ідеєю порадувати домашніх пирогом з незвичайним смаком стане маннік на кефірі з ягодами в мультиварці. Вишня додасть кислуватий відтінок нудотному смак пирога, при подачі можна додатково корж просочити солодким сиропом, який готується з вишневого соку і цукру. Якщо використовується вишня власне соку, то полити ласощі можна тим самим соком.
    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • манка – 200 г;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • борошно – 1/2 ст.;

  • розпушувач;

  • вишня у власному соку – 150 р.


  • Приготування

  • Манку залити кефіром на 30 хвилин.

  • Жовтки збити з половиною цукру до білої маси, додати масло, збивати до згущення.

  • Ввести манку, перемішати. Додати борошно і розпушувач.

  • Збити білки з цукром до піків, акуратно приєднати до тесту.

  • Вилити в келих, зверху викласти ягоди, притапливая.

  • Випікати 1 годину. При бажанні готовий гарячий манник просочити вишневим сиропом.


  • Кокосовий манник в мультиварці

    Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею

    Розсипчастий манник в мультиварці з насиченим кокосовим смаком готувати одне задоволення – весь процес не відрізняється від традиційної манної випічки, але результат і незрівнянний аромат ласощі змусить частіше готувати це частування. Стружку смалывать не обов'язково, її можна залити кефіром разом з крупою.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • манка – 1 ст.;

  • кефір – 250 мл;

  • кокосова стружка – 150 г + 20 м для обсипання;

  • масло вершкове – 100 г + 50 г сироп;

  • розпушувач;

  • цукор-150 г;

  • цукровий сироп – 2 ст. л.


  • Приготування

  • З'єднати манку зі стружкою, залити кефіром на 30 хвилин.

  • Зварити густий цукровий сіром, з'єднати з 50 г масла, перемішати.

  • Збити яйця з маслом, цукром і розпушувачем, влити кефір.

  • Вилити в чашу, випікати 1 годину.

  • Гарячий манник просочити сиропом, обсипати стружкою, подавати охолодженим.
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:39
    Переглядів: 185