» » Манник на кефірі без яєць

Манник на кефірі без яєць

Манник на кефірі без яєць
Ми звикли вважати, що більшість рецептів випічки не може обійтися без додавання яєць – головного сполучного компонента страви, забезпечує тесту легкість. На ділі яйця можна легко прибрати з рецепту і отримати смачне ласощі на виході, на зразок цього лепешняку на кефірі без яєць.

Манник на кефірі без яєць – рецепт


Тут замінником сполучного компонента стане льняна мука, яка готується з збитих в порошок насіння льону. При размокании маса стає в'язкою і по своїй консистенції і властивостями нагадує яєчний білок.
Інгредієнти:

  • вода - 330 мл;

  • дріжджі - 5 г;

  • манка - 3 1/2 ст.;

  • лляне борошно - 15 г;

  • кефір - 110 мл;

  • апельсиновий сік - 75 мл;

  • цукор - 165 г;

  • лимонна цедра - 2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 210 мл


  • Приготування
    В 100 мл теплої води активуйте дріжджі протягом 10 хвилин. Тим часом змішайте разом лляну борошно з манкою і цукром, додайте цедру. Окремо розведіть апельсиновий сік у воді, що залишилася з оливковою олією і кефіром. Залийте рідинами манну суміш і додайте теплий дріжджовий розчин слідом. Дуже ретельно перемішавши, накрийте ємність з отриманою масою плівкою і залиште на 8 годин. Після, набряклу манну суміш збийте блендером протягом 30 секунд, а потім розподіліть в промасленим формі. Манник на кефірі без борошна та яєць готується при 165 градусах 50 хвилин.

    Як приготувати маннік на кефірі без яєць в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • манка - 2 1/2 ст.;

  • цукор - 145 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 210 мл;

  • вода - 230 мл;

  • кефір - 130 мл;

  • мед - 115 р.


  • Приготування
    Манку змішайте з цукром і залийте водою. Додайте рослинне масло і проваріть манку до загустіння. Отриману манну суміш доповніть розпушувачем і влийте кефір після того, як вона охолоне до кімнатної температури. Розподіліть масу в промасленим мультиварочной чаші і готуйте на годину «Випікання». Готовий манник просочіть сиропом з суміші меду і води в рівних пропорціях.

    Манник на кефірі без яєць на сковороді


    Інгредієнти:

  • манка - 1/2 ст.;

  • цукор - 75 г;

  • кефір - 230 мл;

  • молоко - 140 мл;
  • Манник на кефірі без яєць

  • вода - 230 мл;

  • масло - 65 мл;

  • журавлина і горіхи для прикраси.


  • Приготування
    Обсмажте манку на добре розпеченій сковороді до кремового кольору, після охолодіть і змішайте з цукром і молоком. Влийте воду, кефір, масло, залиште все в теплі на півгодини. Набряклу манку вилийте на сковороду і запікайте півгодини при 180 градусах. Подавайте, посипавши журавлиною і горіхами, полив варенням або посипавши цукром.
    Додав: admin | 18-04-2016, 22:02
    Переглядів: 155