» » Манник на сметані в мультиварці

Манник на сметані в мультиварці

Манник на сметані в мультиварці
Щодо випічки з додаванням молочних продуктів слід запам'ятати одне просте правило: чим жирніше той молочний продукт, який ви вирішили додати, тим щільніше вийде текстура готового страви. Не винятком є і популярний рецепт лепешняку. Переконатися в цьому правилі на практиці можна, приготувавши маннік на сметані в мультиварці.

Рецепт лепешняку на сметані в мультиварці


У цьому рецепті ми вирішили використовувати натуральні аромати начебто цитрусових і ванілі, а саму текстуру страви відтінити шматочками фундука.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 175 г;

  • цукровий пісок - 275 г;

  • апельсиновий сік - 145 мл;

  • апельсини - 3 шт.;

  • борошно - 95 г;

  • манна крупа - 135 г;

  • подрібнений фундук 75 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • стручок ванілі;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 260 р.


  • Приготування
    Змішайте половину цукрового піску з апельсиновим соком і цедрою. Слідом відправте та вміст ванільного стручка. Додайте сироп над вогнем, чекаючи його закипання і розчинення кристалів.
    Окремо збийте залишився цукровий пісок з м'яким маслом і почніть поступово вводити яйця. Додайте сметану слідом, повторно перемішайте. Всипте суміш з борошна, розпушувача, шматочків фундука і манки. Поступово додайте сухі складові до масляно-сметанною основі і обережно вимісити тісто, на цей раз орудуючи лопаткою.
    Готуйте манник зі сметаною в мультиварці на режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин. Гарячий манник негайно просочіть ванільно-апельсиновим сиропом і залиште до охолодження.

    Як приготувати маннік на сметані без борошна в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 165 г;

  • цукор - 75 г;

  • рослинне масло - 230 мл;

  • манна крупа - 155 г;

  • щіпка ваніліну;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • цедра одного лимона.
  • Манник на сметані в мультиварці


    Приготування
    Почніть зі збивання яєць разом з цукровим піском до білого. Опрацьовуючи суміш віночком, поступово вливайте рослинне масло, а слідом покладіть сметану. Доповніть основу лепешняку щіпка ваніліну і цитрусової цедрою. З'єднайте манку з розпушувачем, після чого всипте її до сметанною основі. Замісивши тісто, розподіліть його в промасленим мультиварочной чаші. Манник в мультиварці на сметані без борошна готується на «Випікання» протягом години. Готовий пиріг можна просочити простим цукровим сиропом чи залишити без просочення.
    Додав: admin | 1-03-2016, 19:23
    Переглядів: 241