Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Манник на кефірі без борошна

Манник на кефірі без борошна

4-10-2015, 10:22
504
Манник на кефірі без борошна
Манник – це неймовірно смачний і ситний пиріг, який до того ж ще неймовірно простий у приготуванні. Існує безліч способів приготування цього ароматного і смачного ласощі. Однак самим ніжним і повітряним манник виходить замішаним на кефірі без використання борошна.

Рецепт лепешняку на кефірі без борошна


Інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;

  • крупа манна – 200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор дрібний – 100 г;

  • масло вершкове – 10 г;

  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Кефір заздалегідь дістаємо з холодильника, переливаємо його в глибоку чашу і залишаємо його на годину. Потім збиваємо міксером і, не вимикаючи прилад, поступово всипаємо тоненькою цівкою манку, гарненько розмішуючи, щоб не утворилися грудочки. Залишаємо ємність з сумішшю мінімум на 1 годину. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо трохи дрібної солі і ретельно збиваємо. Далі вводимо цукровий пісок, розпушувач і знову все перемішуємо. Форму промазуємо вершковим маслом і виливаємо в нього готове тісто. Відправляємо пиріг в духовку на 45 хвилин, і запікаємо до готовності і появи апетитною скоринки. Якщо ви використовуєте силіконову форму, змазування маслом можете пропустити. Далі акуратно виймаємо деко і перекладаємо смачний маннік на кефірі без борошна на плоске блюдо. Накриваємо зверху рушником і даємо йому трохи охолонути, після чого розрізаємо на невеликі порційні шматочки. За бажанням перед подачею на стіл поливаємо випічку ягідним варенням або обмазуємо сметанним кремом .

    Манник на кефірі без борошна й без яєць у мультиварці


    Інгредієнти:

  • крупа манна – 200 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • кефір – 250 мл;
  • Манник на кефірі без борошна

  • ізюм, цедра або какао - порошок – за бажанням;

  • розпушувач – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування пирога манку заливаємо кефіром, розмішуємо і відставляємо на 1 годину для набухання. Потім окремо збиваємо курячі яйця з цукровим піском і змішуємо все з нахабною манкою. Після цього додаємо розпушувач і вводимо інші добавки за смаком: какао, родзинки, цедра і все добре перемішуємо. Каструлю мультиварки промазуємо шматочком вершкового масла, викладаємо в неї тісто і програмуємо прилад на режим «Випічка» і час на 60 хвилин. Після звукового сигналу, відкриваємо кришку, злегка остуджуємо манник, перекладаємо на тарілку, посипаємо пиріг за бажанням дрібної цукровою пудрою і подаємо до солодкого чаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Манник з яблуками
    Манник з яблуками
    Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
    Манник без яєць - рецепт
    Манник без яєць - рецепт
    Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
    Манник з родзинками
    Манник з родзинками
    Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
    Манник з варенням
    Манник з варенням
    Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
    Манник зі сметаною
    Манник зі сметаною
    Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.
    Манник на ряжанці
    Манник на ряжанці
    Манник - простий пиріг з манної крупи. Його готують на молоці, воді, кефірі, кисляку. А сьогодні ми вам розповімо, як його спекти на ряжанці, щоб він