Як приготувати манник в мультиварці?
Манник є випічкою, в якій ідеально поєднуються прекрасний смак, тонкий аромат, незаперечна користь, а також бюджетний набір продуктів і невигадливий і доступний кожному процес приготування. Причому смак манного пирога досить легко урізноманітнити додаванням різних смакових наповнювачів. Різні смакові рішення лепешняку - в наших рецептах нижче.
Інгредієнти:
сир – 320 г;
манна крупа – 195 г;
сметана – 120 г;
розпушувач – 10 г;
цукровий пісок – 220 г;
три курячих яйця;
щіпка ваніліну;
масло для промазування чаші.
Приготування
Приготування лепешняку починаємо з належної підготовки манної крупи. Необхідно щоб до процесу випікання крупинки стали м'якшими. У нашому випадку змішуємо для цього манку зі сметаною і сиром, який попередньо розітремо з цукровим піском і яєчними жовтками. Даємо манної крупі тридцять-сорок хвилин настоятися і розбухнути. Після цього додаємо розпушувач і ванілін, ретельно розмішуємо і акуратно вводимо заздалегідь збиті до щільних і стійких піків яєчні білки.
Далі викладаємо підготовлену манное тісто в заздалегідь промаслений мультикастрюлю і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». При потужності 700 Вт манник буде готовий вже через сорок п'ять хвилин. Регулюйте час випікання в залежності від вашого приладу.
Після сигналу залишаємо пиріг ще хвилин на п'ятнадцять на режимі «Підігрів».
При подачі можна посипати поверхню лепешняку цукровою пудрою і (або) полити сиропом або варенням.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
манна крупа – 195 г;
одне куряче яйце;
маргарин вершковий – 185 г;
цукровий пісок – 160 г;
пшеничне борошно – 195 г;
порошок какао – 90 г;
ванілін – щіпка;
розпушувач – 15-20 г;
масло для змащування форми;
цукрова пудра.
Приготування
Першим ділом завчасно замочимо в кефірі манну крупу і залишимо розбухати на півтори години. Після цього розтоплюємо вершковий маргарин будь-яким зручним способом і додаємо до набряклої в кефірі манної крупі разом з трохи збитим яйцем, цукровим піском, ваніліном і все ретельно перемішуємо. В цей же час в окрему миску просіваємо борошно, додаємо порошок какао і розпушувач і змішуємо все хорошенечко. Тепер додаємо суміш сухих компонентів в рідку основу і перемішуємо ретельно до максимально можливої однорідної текстури манного тіста без домішки борошняних грудочок.
Перекладаємо масу в заздалегідь промаслений чашу мультиустройства і готуємо манний пиріг в режимі «Випічка» на протязі однієї години. Далі виймаємо маннік на блюдо, скориставшись паровий кошиком, прикрашаємо цукровою пудрою або шоколадним топінгом і можемо подавати.
Інгредієнти:
кефір – 250 мл;
манна крупа – 195 г;
два курячих яйця;
цукровий пісок – 165 г;
борошно – 175 г;
яблука очищені – 310 г;
ванілін – щіпка;
розпушувач – 15-20 г;
масло для змащування форми;
цукрова пудра.
Приготування
Даний рецепт з технології приготування дуже схожий з попереднім варіантом за тим винятком, що тут як смакового наповнення замість порошку какао будуть використовуватися очищені і дрібненько нашатковані яблучка. До набряклої в кефірі манної крупі додаємо яйця, цукор, ванілін і борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішуємо і вмішуємо яблучка. Випікаємо манний пиріг в тому ж режимі такий же час. По готовності витягаємо його на блюдо за допомогою решітки для пароварки і прикрашаємо цукровою пудрою.
Як спекти манник з сиром в мультиварці без борошна?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування лепешняку починаємо з належної підготовки манної крупи. Необхідно щоб до процесу випікання крупинки стали м'якшими. У нашому випадку змішуємо для цього манку зі сметаною і сиром, який попередньо розітремо з цукровим піском і яєчними жовтками. Даємо манної крупі тридцять-сорок хвилин настоятися і розбухнути. Після цього додаємо розпушувач і ванілін, ретельно розмішуємо і акуратно вводимо заздалегідь збиті до щільних і стійких піків яєчні білки.
Далі викладаємо підготовлену манное тісто в заздалегідь промаслений мультикастрюлю і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». При потужності 700 Вт манник буде готовий вже через сорок п'ять хвилин. Регулюйте час випікання в залежності від вашого приладу.
Після сигналу залишаємо пиріг ще хвилин на п'ятнадцять на режимі «Підігрів».
При подачі можна посипати поверхню лепешняку цукровою пудрою і (або) полити сиропом або варенням.
Як приготувати шоколадний манник в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом завчасно замочимо в кефірі манну крупу і залишимо розбухати на півтори години. Після цього розтоплюємо вершковий маргарин будь-яким зручним способом і додаємо до набряклої в кефірі манної крупі разом з трохи збитим яйцем, цукровим піском, ваніліном і все ретельно перемішуємо. В цей же час в окрему миску просіваємо борошно, додаємо порошок какао і розпушувач і змішуємо все хорошенечко. Тепер додаємо суміш сухих компонентів в рідку основу і перемішуємо ретельно до максимально можливої однорідної текстури манного тіста без домішки борошняних грудочок.
Перекладаємо масу в заздалегідь промаслений чашу мультиустройства і готуємо манний пиріг в режимі «Випічка» на протязі однієї години. Далі виймаємо маннік на блюдо, скориставшись паровий кошиком, прикрашаємо цукровою пудрою або шоколадним топінгом і можемо подавати.
Манник з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт з технології приготування дуже схожий з попереднім варіантом за тим винятком, що тут як смакового наповнення замість порошку какао будуть використовуватися очищені і дрібненько нашатковані яблучка. До набряклої в кефірі манної крупі додаємо яйця, цукор, ванілін і борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішуємо і вмішуємо яблучка. Випікаємо манний пиріг в тому ж режимі такий же час. По готовності витягаємо його на блюдо за допомогою решітки для пароварки і прикрашаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати манник в духовці?
Безперечно, сама смачна випічка, звичайно домашня. Навіть такий простий пиріг, як манник можна перетворити і зробити з нього чудове ласощі, яке
Манник на кефірі без борошна
Існує безліч варіантів випічки без використання пшеничного борошна. Про одному з таких поговоримо далі. Розповімо, як спекти чудовий, пишний і
Манник на сметані
Коли потрібно приготувати що-небудь нехитре до чаю, з мінімумом витрат коштів і часу - на виручку приходить пиріг манник. Легкий у приготуванні,
Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.