Манник на сметані

Класичний рецепт лепешняку на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу з'єднуємо з цукром, кладемо сметану, вбиваємо яйця і знову все перемішуємо до однорідності. Потім накриваємо суміш кришкою і залишаємо постояти півгодини, щоб манка розбухла. Після цього додаємо соду і ретельно перемішуємо. Форму для запікання промазуємо маслом і присипаємо меленими сухарями. Тепер ложкою викладаємо тісто і ставимо манник без борошна на сметані в нагріту до 190°С духовку. Випікаємо пиріг близько 30 хвилин, не відкриваючи дверцята шафи. Потім акуратно виймаємо його, і поки він гарячий присипаємо кокосовою стружкою або цукровою пудрою.
Манник в мультиварці на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо всі продукти: яйця розтираємо з цукром, кладемо сметану і висипаємо манку. Даємо крупі трохи набрякнути і приблизно через півгодини кладемо борошно, сіль і розпушувач. Все перемішуємо і додаємо в тісто чорницю, припущену цукровим піском. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо тісто, закриваємо кришку і вибираємо на приладі режим «Випічка». Готуємо пиріг маннік на сметані 60 хвилин, а потім присипаємо цукровою пудрою.
Манник на сметані з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування лепешняку на сметані у яєць акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Потім, до жовтків додаємо сир і кладемо сметану. Після цього додаємо ванільний і звичайний цукор, перемішуємо і додаємо манку з розпушувачем. У яєчні білки кладемо щіпку солі і збиваємо міксером до появи піків. Акуратно перекладаємо повітряну яєчну в тісто і повільними рухами домішуємо її до тесту. Форму промазуємо вершковим маслом. Якщо ви хочете зробити манник з родзинками, то кладемо його в тісто і викладаємо все у форму. Випікаємо пиріг в заздалегідь прогрітій духовці при температурі 180°С 50 хвилин до золотистої скоринки. Далі трохи охолодити його і витягаємо з форми. Ось і все, найсмачніший маннік на сметані готовий!
Манник з яблуками на сметані
Інгредієнти:
Приготування

У сметану додаємо манку і залишаємо постояти хвилин 40. У розтоплене масло всипаємо цукор, ретельно вимішуємо і додаємо його до манки. Потім кидаємо мелену корицю, соду, розпушувач і ванілін. В самому кінці підсипаємо борошно з крохмалем і ретельно перемішуємо. Тісто має вийти не дуже щільним. Очищені яблука шаткуємо тоненькими скибочками і скроплюємо лимонним соком. Глибоку сковороду промазуємо маслом і викладаємо в неї трохи манного тесту. Зверху розкладаємо яблучка і заливаємо тістом. Відправляємо маннік на сметані в духовку і готуємо 45 хвилин, встановивши температуру 180 °С. Пиріг буде готовий, коли у нього рівномірно підрум'яниться і пропечеться вся поверхня.
Рекомендуємо добрі рецепти

Манник – класичний рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який зазвичай готується на основі манки і кисломолочних продуктів (кефір або сметана). Є безліч рецептів

Манник з сиром - рецепт
Манник являє собою звичайний пиріг, борошно в якому замінена манною крупою. Його можна спекти і подати окремо, а можна використовувати як коржі для

Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде

Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його

Манник на воді
Манник - смачний і легкий пиріг, який готується досить швидко і просто. І сьогодні ми розповімо, як його спекти на воді. Таке ласощі чудово буде

Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.