Манник – класичний рецепт
Манник – пиріг, до складу якої обов'язково входить манна крупа. А ось рідка складова рецепта може змінюватись іноді додають кефір, іноді молоко, а іноді і сметану. Пиріг дуже простий у приготуванні, продукти для нього потрібні не дорогі, а найдоступніші, які завжди є під рукою. Але це ніяк не погіршує його смакових якостей – пиріг виходить м'яким, ніжним і дуже смачним. Як приготувати класичний манник, ми вам зараз і розповімо.
Інгредієнти:
кефір – 1 склянка;
цукровий пісок – 1 склянка;
пшенична а мук - 1 склянка;
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
манка – 1 склянка;
яйця курячі 3 шт;
масло вершкове – 100 г;
ванілін;
рослинне або вершкове масло для змащування форми.
Приготування
Манну крупу висипаємо в глибоку миску, заливаємо її кефіром і відставляємо на півгодини. За цей час манна крупа розбухне. Акуратно розбиваємо яйця так, щоб відокремити білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром, останній потрібно всипати малими порціями, не припиняючи процесу збивання, який повинен тривати до тих пір, поки яєчна суміш не стане пишною повітряною масою. На це може піти до 10 хвилин. Але нехтувати цією рекомендацією не варто, так як в цьому криється запорука того, на скільки пиріг вийде пишним і повітряним. Жовтки збиваємо окремо. Далі просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем. Якщо немає розпушувача під рукою, можна взяти і звичайну харчову соду, якій знадобиться вдвічі менше. У суху суміш також додаємо ванілін. До набряклої манці додаємо отриману суху суміш, збиті білки і жовтки. Все акуратно перемішуємо, щоб не порушити легкість білкової маси. У результаті повинно вийти тісто, яке по консистенції схожа на густу сметану.
У форму, де буде дбати наш манник, вливаємо олію або ж змащуємо її шматочком вершкового масла або маргарину. Потім рівномірно розподіляємо по ній тісто. Пиріг треба ставить духовку тоді, коли вона прогріється до температури 180°С. Готуватися класичний маннік на кефірі буде 40 хвилин. Потім його можна вийняти з духовки, дати йому охолонути у формі, а потім вже викладати на блюдо і подавати до столу до чаю. Хоча з таким же успіхом його можна подати і теплим, полив сметаною.
Інгредієнти:
манка 1 склянка;
борошно – 1 склянка;
молоко – 1 стакан;
яйця – 3 шт.;
цукор – 1 склянка;
рослинна олія (без запаху) – 80 мл;
масло вершкове – 20 р;
сіль – щіпка.
Приготування
Яйця з'єднайте з цукром і збиваємо до тих пір, поки маса збільшиться вдвічі. Потім вливаємо олію і ще трохи збиваємо. Молоко нагріваємо, розчиняємо в ньому шматочок вершкового масла. Сильно нагрівати при цьому його не варто, інакше білки можуть згорнутися. Змішуємо молоко з яєчною сумішшю і манною крупою і залишаємо на півгодини. З'єднуємо розпушувач з борошном і по закінченню вказаного часу вмішуємо суху суміш в тісто. Форму промазуємо маслом, щоб пиріг добре відставав, і для надійності ще притрушиваем борошном. Заливаємо у форму тісто і випікаємо 40 хвилин при помірній температурі ( близько 180°С).
Інгредієнти:
великі курячі яйця – 2 шт.;
сметана – 1 склянка;
манна крупа – 1 склянка;
цукор – 2/3 склянки;
сода – 1 ч. ложка (без гірки);
масло вершкове або маргарин для змазування.
Приготування
Змішуємо манку зі сметаною і залишаємо на годину. Яйця збиваємо з цукром. Отриману яєчну суміш змішуємо з манкою, додаємо соду і перемішуємо. Форму промазуємо маслом або маргарином, виливаємо тісто і при 190 градусах випікаємо близько 30 хвилин.
Манник класичний
Інгредієнти:
Приготування
Манну крупу висипаємо в глибоку миску, заливаємо її кефіром і відставляємо на півгодини. За цей час манна крупа розбухне. Акуратно розбиваємо яйця так, щоб відокремити білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром, останній потрібно всипати малими порціями, не припиняючи процесу збивання, який повинен тривати до тих пір, поки яєчна суміш не стане пишною повітряною масою. На це може піти до 10 хвилин. Але нехтувати цією рекомендацією не варто, так як в цьому криється запорука того, на скільки пиріг вийде пишним і повітряним. Жовтки збиваємо окремо. Далі просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем. Якщо немає розпушувача під рукою, можна взяти і звичайну харчову соду, якій знадобиться вдвічі менше. У суху суміш також додаємо ванілін. До набряклої манці додаємо отриману суху суміш, збиті білки і жовтки. Все акуратно перемішуємо, щоб не порушити легкість білкової маси. У результаті повинно вийти тісто, яке по консистенції схожа на густу сметану.
У форму, де буде дбати наш манник, вливаємо олію або ж змащуємо її шматочком вершкового масла або маргарину. Потім рівномірно розподіляємо по ній тісто. Пиріг треба ставить духовку тоді, коли вона прогріється до температури 180°С. Готуватися класичний маннік на кефірі буде 40 хвилин. Потім його можна вийняти з духовки, дати йому охолонути у формі, а потім вже викладати на блюдо і подавати до столу до чаю. Хоча з таким же успіхом його можна подати і теплим, полив сметаною.
Манник на молоці – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яйця з'єднайте з цукром і збиваємо до тих пір, поки маса збільшиться вдвічі. Потім вливаємо олію і ще трохи збиваємо. Молоко нагріваємо, розчиняємо в ньому шматочок вершкового масла. Сильно нагрівати при цьому його не варто, інакше білки можуть згорнутися. Змішуємо молоко з яєчною сумішшю і манною крупою і залишаємо на півгодини. З'єднуємо розпушувач з борошном і по закінченню вказаного часу вмішуємо суху суміш в тісто. Форму промазуємо маслом, щоб пиріг добре відставав, і для надійності ще притрушиваем борошном. Заливаємо у форму тісто і випікаємо 40 хвилин при помірній температурі ( близько 180°С).
Класичний маннік на сметані – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо манку зі сметаною і залишаємо на годину. Яйця збиваємо з цукром. Отриману яєчну суміш змішуємо з манкою, додаємо соду і перемішуємо. Форму промазуємо маслом або маргарином, виливаємо тісто і при 190 градусах випікаємо близько 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник на сметані
Коли потрібно приготувати що-небудь нехитре до чаю, з мінімумом витрат коштів і часу - на виручку приходить пиріг манник. Легкий у приготуванні,
Манник на молоці - рецепт
Манник - не тільки дуже смачний пиріг, але і корисний. А ще він неймовірно швидко готується. Це не причини для приготування настільки просто і
Пиріг маннік на кефірі - рецепт
Манник - це простий і швидкий пиріг до чаю, готується з найпростіших інгредієнтів. Такий десерт неодмінно припаде до душі і дорослим і дітям. Давайте
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.