Манник є випічкою, в якій ідеально поєднуються прекрасний смак, тонкий аромат, незаперечна користь, а також бюджетний набір продуктів і невигадливий і доступний кожному процес приготування. Причому смак манного пирога досить легко урізноманітнити додаванням різних смакових наповнювачів. Різні смакові рішення лепешняку - в наших рецептах нижче.
Як спекти манник з сиром в мультиварці без борошна?
Інгредієнти: сир – 320 г; манна крупа – 195 г; сметана – 120 г; розпушувач – 10 г; цукровий пісок – 220 г; три курячих яйця; щіпка ваніліну; масло для промазування чаші. Приготування Приготування лепешняку починаємо з належної підготовки манної крупи. Необхідно щоб до процесу випікання крупинки стали м'якшими. У нашому випадку змішуємо для цього манку зі сметаною і сиром, який попередньо розітремо з цукровим піском і яєчними жовтками. Даємо манної крупі тридцять-сорок хвилин настоятися і розбухнути. Після цього додаємо розпушувач і ванілін, ретельно розмішуємо і акуратно вводимо заздалегідь збиті до щільних і стійких піків яєчні білки.
Далі викладаємо підготовлену манное тісто в заздалегідь промаслений мультикастрюлю і вибираємо на дисплеї пристрою режим «Випічка». При потужності 700 Вт манник буде готовий вже через сорок п'ять хвилин. Регулюйте час випікання в залежності від вашого приладу.
Після сигналу залишаємо пиріг ще хвилин на п'ятнадцять на режимі «Підігрів».
При подачі можна посипати поверхню лепешняку цукровою пудрою і (або) полити сиропом або варенням.
Як приготувати шоколадний манник в мультиварці?
Інгредієнти: кефір – 250 мл; манна крупа – 195 г; одне куряче яйце; маргарин вершковий – 185 г; цукровий пісок – 160 г; пшеничне борошно – 195 г; порошок какао – 90 г; ванілін – щіпка; розпушувач – 15-20 г; масло для змащування форми; цукрова пудра. Приготування Першим ділом завчасно замочимо в кефірі манну крупу і залишимо розбухати на півтори години. Після цього розтоплюємо вершковий маргарин будь-яким зручним способом і додаємо до набряклої в кефірі манної крупі разом з трохи збитим яйцем, цукровим піском, ваніліном і все ретельно перемішуємо. В цей же час в окрему миску просіваємо борошно, додаємо порошок какао і розпушувач і змішуємо все хорошенечко. Тепер додаємо суміш сухих компонентів в рідку основу і перемішуємо ретельно до максимально можливої однорідної текстури манного тіста без домішки борошняних грудочок.
Перекладаємо масу в заздалегідь промаслений чашу мультиустройства і готуємо манний пиріг в режимі «Випічка» на протязі однієї години. Далі виймаємо маннік на блюдо, скориставшись паровий кошиком, прикрашаємо цукровою пудрою або шоколадним топінгом і можемо подавати.
Манник з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: кефір – 250 мл; манна крупа – 195 г; два курячих яйця; цукровий пісок – 165 г; борошно – 175 г; яблука очищені – 310 г; ванілін – щіпка; розпушувач – 15-20 г; масло для змащування форми; цукрова пудра. Приготування Даний рецепт з технології приготування дуже схожий з попереднім варіантом за тим винятком, що тут як смакового наповнення замість порошку какао будуть використовуватися очищені і дрібненько нашатковані яблучка. До набряклої в кефірі манної крупі додаємо яйця, цукор, ванілін і борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішуємо і вмішуємо яблучка. Випікаємо манний пиріг в тому ж режимі такий же час. По готовності витягаємо його на блюдо за допомогою решітки для пароварки і прикрашаємо цукровою пудрою.