Щодо випічки з додаванням молочних продуктів слід запам'ятати одне просте правило: чим жирніше той молочний продукт, який ви вирішили додати, тим щільніше вийде текстура готового страви. Не винятком є і популярний рецепт лепешняку. Переконатися в цьому правилі на практиці можна, приготувавши маннік на сметані в мультиварці.
Рецепт лепешняку на сметані в мультиварці
У цьому рецепті ми вирішили використовувати натуральні аромати начебто цитрусових і ванілі, а саму текстуру страви відтінити шматочками фундука.
Інгредієнти: вершкове масло - 175 г; цукровий пісок - 275 г; апельсиновий сік - 145 мл; апельсини - 3 шт.; борошно - 95 г; манна крупа - 135 г; подрібнений фундук 75 г; розпушувач - 1 ч. ложка; яєчний жовток - 1 шт.; стручок ванілі; яйця - 2 шт.; сметана - 260 р. Приготування Змішайте половину цукрового піску з апельсиновим соком і цедрою. Слідом відправте та вміст ванільного стручка. Додайте сироп над вогнем, чекаючи його закипання і розчинення кристалів.
Окремо збийте залишився цукровий пісок з м'яким маслом і почніть поступово вводити яйця. Додайте сметану слідом, повторно перемішайте. Всипте суміш з борошна, розпушувача, шматочків фундука і манки. Поступово додайте сухі складові до масляно-сметанною основі і обережно вимісити тісто, на цей раз орудуючи лопаткою.
Готуйте манник зі сметаною в мультиварці на режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин. Гарячий манник негайно просочіть ванільно-апельсиновим сиропом і залиште до охолодження.
Як приготувати маннік на сметані без борошна в мультиварці?
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; сметана - 165 г; цукор - 75 г; рослинне масло - 230 мл; манна крупа - 155 г; щіпка ваніліну; розпушувач - 1 ч. ложка; цедра одного лимона. Приготування Почніть зі збивання яєць разом з цукровим піском до білого. Опрацьовуючи суміш віночком, поступово вливайте рослинне масло, а слідом покладіть сметану. Доповніть основу лепешняку щіпка ваніліну і цитрусової цедрою. З'єднайте манку з розпушувачем, після чого всипте її до сметанною основі. Замісивши тісто, розподіліть його в промасленим мультиварочной чаші. Манник в мультиварці на сметані без борошна готується на «Випікання» протягом години. Готовий пиріг можна просочити простим цукровим сиропом чи залишити без просочення.