» » Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці
Випічка на кефірі – популярний варіант приготування швидких страв до чаю. Завдяки нехитрим рецептом можна готувати відмінні пишні пироги, як солодкі, так і ситні, рогалики, печива і коржі для багатоповерхових тортів. Підйомної сили кисломолочного продукту вистачить для виготовлення повітряних кексів і хліба.

Що можна спекти на кефірі?


Рецепт тесту на кефірі, як правило, не містить певних секретів, хоча вимагає певного порядку дій при створенні домашньої випічки.

  • Швидке тісто на кефірі готується з теплого кисломолочного продукту. Це допоможе борошняний клейковині швидше розпуститися і основа буде готова вже через 5 хвилин після замісу.

  • Випічка на прокисшем кефірі виходить пишніше, за рахунок активної роботи соди і кислоти.

  • Для заливних пирогов соду або розпушувач потрібно додавати в кефір кімнатної температури і залишити на 10 хвилин, поки піде реакція: на поверхні утворюється пінна шапка.

  • Дріжджове тісто на кефірі готується з великою кількістю здоби. Така випічка славиться тривалістю зберігання: навіть через 2-3 дні частування не втратять пишність і м'якість.


  • Яблучний пиріг на кефірі

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Смачний пиріг на кефірі з додаванням фруктів готується на манер шарлотки, тісто складається з мінімального набору продуктів, доступної кожній господині. Для випікання цього пирога знадобиться форма діаметром 22 см, якщо буде застосовуватися ємність більшого розміру, час випікання потрібно зменшити на 10 хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • масло м'який – 100 г;

  • кефір – 1 склянка;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач – 1 ч. л.;

  • борошно – 250 г;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • яблука – 3 шт.;

  • тростинний цукор – 2 ст. л.;

  • кориця – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Яйця збити з цукром, додати масло, слідом кефір.

  • Додати розпушувач, цедру, борошно.

  • Яблука очистити, порізати часточками, обсипати корицею і тростинним цукром.

  • Викласти часточки на промаслений лист, вилити тісто.

  • Така випічка на кефірі готується 25 хвилин при 180 градусах.


  • Як приготувати маннік на кефірі?


    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Спекти маннік на кефірі без борошна не складніше, ніж приготувати просту шарлотку. Ласощі виходить більш ніжним, не розсипчастим і доповнювати склад випічки можна різними фруктами, цедрою, ваніліном або іншими ароматами. У класичному варіанті манник подають зі сметанним кремом, ягідним або апельсиновим сиропом, приготовлені із свіжих плодів та цукрового сиропу.
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • цукор – 150 г;

  • манка – 1 ст.;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло м'яке – 100 г;

  • лимонна цедра – 1 ст. л;

  • ванілін;

  • розпушувач;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукровий сироп – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Манку залити кефіром, залишити, поки крупа розбухне.

  • Збити яйця з цукром, олією, цедрою і ваніліном.

  • З'єднати обидві маси, вилити у форму, випікати 1 годину при 180.

  • Половину лимона розрізати на часточки, з другої половини віджати сік, змішати з сиропом.

  • На гарячий манник викласти лимонні часточки, полити сиропом, подавати солодкий пиріг на кефірі після повного охолодження.


  • Рогалики на кефірі

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Маленькі і м'які рогалики - випічка на кефірі на швидку руку, складність може виникнути тільки при формуванні ласощі. Тісто треба розкачати в тонкий пласт і від центру розрізати на сегменти у вигляді трикутника. Викладають начинку на широку частину заготовки і згортають рулетом. При бажанні поверхню солодощі посипають цукром, подрібненими горіхами, корицею або кунжутом.
    Інгредієнти:

  • масло – 180 г;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • борошно – 700 г;

  • сіль, розпушувач, ванілін;

  • густе варення або варена згущене молоко.


  • Приготування

  • З'єднати масло і цукор, ввести яйця, слідом кефір.

  • Додати сіль, розпушувач, ванілін.

  • Всипати борошно, замішуючи щільне тісто.

  • Розкачати пласт, розрізати, викласти начинку, згорнути рулетами.

  • Випікати 25 хвилин при 180.


  • Вівсяне печиво на кефірі

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Приготувати корисне злакове печиво на кефірі на швидку руку, застосовуючи підручні інгредієнти зможе кожен, оцінять даний рецепт ті, хто дотримується здорового харчування. В рецепт немає цукру, солодощі додає мед і сухофрукти, горішки надають поживності і ситності смачного десерту.
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 100 г;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • яйця – 2 шт.;

  • кефір – 1/2 ст.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • мед – 2 ст. л.;

  • кориця і розпушувач – 1 ч. л.;

  • подрібнені горіхи – 1 ст. л.;

  • дрібний родзинки – 1 жменя.


  • Приготування

  • Розтерти масло з цукром і яйцями.

  • Ввести кефір, розпушувач, корицю.

  • Змолоти пластівці, змішати з борошном і ввести в тісто.

  • Додати горіхи і розмочений родзинки, перемішати.

  • Ложкою викласти масу на деко з пергаментом.

  • Випікати 20 хвилин при 200.


  • Пиріжки на кефірі в духовці

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Швидке дріжджове тісто на кефірі для пиріжків краще зробити з додаванням розпушувача, який послужить додаткової підйомної силою. Наповнювати вироби можна різними начинками: смачними і поживними, варіюючи лише кількість цукру в складі основи. Для здобного тіста знадобиться багато яєць, якісне масло (не менше 82% жирності) і жирний кефір (25%).


    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • свіжі дріжджі – 25 г;

  • цукор – 1 ст. л.;


  • Для тіста:

  • кефір – 250 мл;

  • масло м'яке – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 600-700 г;

  • розпушувач – 2 ч. л.;

  • яблука – 6-7 шт.;

  • цукор – 2 ст. л.;

  • кориця – 2 ч. л.


  • Приготування

  • З'єднати теплий кефір з цукром і дріжджами, залишити на 15 хвилин.

  • Окремо змішати масло з яйцями, залишилися кефіром, цукром.

  • Влити опару, всипати борошно, просіяне з розпушувачем, замісити м'яке тісто.

  • Залишити для вистоювання на годину.

  • Яблука дрібно порізати, з'єднати з цукром і корицею.

  • Розділити тісто, сформовать коржики, викласти начинку, скріпити краю.

  • Залишити для вистоювання на 15 хвилин.

  • Випічка пиріжків на кефірі триватиме 25 хвилин при 190 градусах.


  • Кекс на кефірі з родзинками

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Рецепт кексу на кефірі можна назвати базовим, господині часто його застосовують, коли потрібно швидко спорудити частування до чаю. Випічку можна готувати в одній великій ємності або в маленьких формах для мафінів, але у такому разі час приготування потрібно зменшити до 20 хвилин. Родзинки потрібно заздалегідь залити теплої води, щоб розм'якшити.
    Інгредієнти :

  • кефір – 200 мл;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач;

  • борошно – 250 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • родзинки – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Збити яйця з цукром, додати м'яке масло, слідом кефір.

  • Кинути розпушувач, всипати борошно.

  • Додати розмочений родзинки, перемішати.

  • Вилити у форму, випікати 30 хвилин при 180.


  • Торт «Зебра» на кефірі

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    «Зебра» - шалено смачний і красивий шоколадний торт на кефірі у класичній версії його печуть на сметанному тесті. У готовому вигляді буде пухкий пористий корж, його можна доповнювати глазур'ю. Смугастий ефект досягається дуже елементарно: у форму викладають по одній ложці тісто (біле і шоколадне), важливо простежити, щоб основа не було занадто рідкою, оскільки малюнок не вийде.
    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • цукор – 1 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 300 г;

  • какао – 2 ст. л.;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування

  • Збити масло з цукром, ввести яйця, потім кефір.

  • Всипати розпушувач і борошно.

  • Розділити тісто на 2 частини, в одну додати какао.

  • У форму викладати по ложці тесту.

  • Випікати 35 хвилин при 190.


  • Рибний пиріг на кефірі

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Приготовлена випічка на кефірі в духовці може бути не тільки солодкої, ситні наповнення добре поєднуються з заливним тестом. В даному варіанті застосовується підсмажене філе горбуші , змішаний з яйцем і зеленню, можна використовувати консерви, злив масло попередньо. Майонез надає тісту потрібної еластичності, його можна замінити оливковою олією.
    Інгредієнти:

  • кефір – 100 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • майонез – 100 г;

  • сіль, розпушувач;

  • борошно – 200 г;

  • філе горбуші – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • варені яйця – 2 шт.;

  • перець мелений, свіжий кріп.


  • Приготування

  • Збити яйця з сіллю, додати майонез і кефір, всипати розпушувач і борошно.

  • Рибу порізати не крупно, обсмажити з цибулею, посолити. Охолодити. З'єднати з посіченими яйцями і кропом.

  • В промаслений форму вилити половину тіста, розподілити начинку, залити залишком основи.

  • Випікати 1 годину при 180.


  • Пиріг з м'ясом на кефірі

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Проста випічка на кефірі готується з підручних компонентів, м'ясо в даному варіанті потрібно перекрутити через м'ясорубку, доповнити доречними овочами: цибулею, морквою, солодким перцем, додають часник для пікантності і при бажанні пластівцями чилі. У тісто можна додати сушені трави, вони зроблять ласощі дуже апетитним і незвичайним.
    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • сіль, розпушувач – 1 ч. л.;

  • цукор – 1 ст. л.;

  • сухий чебрець і базилік – 1 ст. л.;

  • борошно – 250 г;

  • фарш – 400 г;

  • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • пластівці чилі – 1/2 ч. л.


  • Приготування

  • Фарш обсмажити на сковороді з рубаним цибулею, перцем і тертою морквою.

  • Посолити, приправити продавлений часником і чілі пластівцями, охолодити.

  • Збити яйця з маслом, сіллю і цукром.

  • Влити кефір, додати трави, розпушувач і борошно.

  • В промаслений форму вилити половину тіста, розподілити начинку, залити залишилася основою.

  • Випікати 1 годину при 180 градусах.


  • Хліб на кефірі в хлібопічці

    Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці

    Випічка на кефірі в хлібопічці – заняття для ледачих і бажаючих пригостити домочадців чимось новим. Соду застосовувати не рекомендується, краще додати розпушувач, борошно можна частково замінити зельнозерновой. У даному рецепті застосовується мікс насіння: соняшникове, кунжутне і гарбузове – ці добавки взаємозамінні. При бажанні можна додати трохи родзинок.
    Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • вівсяні пластівці – 50 г;

  • кефір – 15 ст.;

  • рослинна олія – 4 ст. л.;

  • мед – 1 ст. л.;

  • розпушувач – 2 5 ч. л.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • мікс насіння – 2/3 ст.


  • Приготування

  • Змішати кефір, мед і масло, вилити в чашу.

  • З'єднати борошно, розпушувач, пластівці, сіль, насіння, висипати в ємність поверх кефіру.

  • Хліб на кефірі готується в режимі «Кекс» до звукового сигналу.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:00
    Переглядів: 211