Товсті млинці на кефірі
Крім усього іншого, ще одним плюсом випічки на кефірі є наявність в ньому молочної кислоти. Саме із-за неї, а конкретніше завдяки її реакції з содою або розпушувачем, тісто виходить дивно пишним і пористим, при цьому не опадаючи навіть після зняття зі сковороди. Довести це беремося на прикладі товстих млинці на кефірі, готувати які можна швидко і зручно, а при необхідності, тісто можна і зовсім замісити з вечора, щоб вранці заощадити час на сніданку.
Наявність молочної кислоти в тісті може бути і плюсом, і мінусом одночасно. Останнє твердження випливає з того, що кількість цієї кислоти неможливо обчислити, а тому нерідко, кулінари змішують соду з розпушувачем, для того, щоб нейтралізувати всю кислоту без залишку і отримати максимально повітряний продукт. Так вирішили вчинити і ми.
Інгредієнти:
борошно - 115 г;
цукровий пісок - 35 г;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
кефір - 235 мл;
жменя горіхів пекан;
яйце - 1 шт.;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Рівно як для приготування будь-якого іншого тіста, для даного рецепту слід спершу з'єднати сухі компоненти разом, а тому перша четвірка продуктів зі списку першими вирушають в миску.
Далі беремося за рідини. Кефір збиваємо з яйцем, додаємо рослинне масло (воно повинно перешкоджати прилипанню тіста до поверхні розігрітій посуду). Вливаємо рідини до сухих інгредієнтів, додаємо горіхи і перемішуємо. Дотримуватися правильну техніку замішування критично важливо, оскільки вона є одним з визначальних критеріїв того, наскільки товстими і пишними вийдуть млинці на кефірі. Змішувати все краще лопаткою, а не віночком або міксером. Чим довше і ретельніше ви будете працювати над тестом, тим більше гумовим воно вийде в підсумку, а тому краще нехай в суміші залишаться невеликі грудочки борошна. Після замішування залиште тісто постояти близько півгодини, щоб борошно увібрала в себе всю вологу. Готуйте тісто до зарум'янювання.
Інгредієнти:
борошно - 235 г;
дріжджі - 10 г;
цукор - 15 г;
кефір - 290 мл;
вода - 75 мл;
вершкове масло - 65 мл;
яйця - 2 шт.;
сода - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як приготувати товсті млинці на кефірі, злегка підігрійте і підсолодіть воду. Всипте дріжджі на поверхню рідини і залиште їх до активації. Влийте дріжджовий розчин до змішаної з содою борошном. Яйця збийте з кефіром і розтопленим маслом. Влийте кефірну суміш слідом і перетворіть всі в густе тісто. Залиште для вистоювання на 40 хвилин. Тісто, що підійшло обсмажте на добре розігрітій поверхні до рум'яного кольору з обох сторін.
Приготування заварних млинців схоже зі схемою замішування класичного заварного тіста, тільки заварную основу слід збивати не тільки з яйцями, але і з додаванням кефіру. Готовий продукт виходить трохи щільніше інших варіантів оладок, але крім того, він відмінно тримає форму і виходить набагато пишніше.
Інгредієнти:
борошно - 265 г;
цукор - 35 г;
розпушувач - 10 г;
сода - 5 г;
кефір - 420 мл;
вода 225 мл;
вершкове масло - 55 г;
яйця - 2 шт.
Приготування
У сковороду влийте воду, засипте цукровий пісок і киньте шматочки вершкового масла. Дочекайтеся, коли вода закипить. Додайте в готовий розчин просіяне з розпушувачем і содою борошно і швидко перемішайте. Як тільки борошно почне прилипати до дна і збереться в єдиний шар – тісто готове. Залиште заварную основу злегка охолонути, а потім почніть збивати її міксером, поступово додаючи спершу збиті яйця, а потім і кефір кімнатної температури. Готове тісто можна відразу обсмажувати.
Товсті млинці не кефірі
Наявність молочної кислоти в тісті може бути і плюсом, і мінусом одночасно. Останнє твердження випливає з того, що кількість цієї кислоти неможливо обчислити, а тому нерідко, кулінари змішують соду з розпушувачем, для того, щоб нейтралізувати всю кислоту без залишку і отримати максимально повітряний продукт. Так вирішили вчинити і ми.
Інгредієнти:
Приготування
Рівно як для приготування будь-якого іншого тіста, для даного рецепту слід спершу з'єднати сухі компоненти разом, а тому перша четвірка продуктів зі списку першими вирушають в миску.
Далі беремося за рідини. Кефір збиваємо з яйцем, додаємо рослинне масло (воно повинно перешкоджати прилипанню тіста до поверхні розігрітій посуду). Вливаємо рідини до сухих інгредієнтів, додаємо горіхи і перемішуємо. Дотримуватися правильну техніку замішування критично важливо, оскільки вона є одним з визначальних критеріїв того, наскільки товстими і пишними вийдуть млинці на кефірі. Змішувати все краще лопаткою, а не віночком або міксером. Чим довше і ретельніше ви будете працювати над тестом, тим більше гумовим воно вийде в підсумку, а тому краще нехай в суміші залишаться невеликі грудочки борошна. Після замішування залиште тісто постояти близько півгодини, щоб борошно увібрала в себе всю вологу. Готуйте тісто до зарум'янювання.
Товсті дріжджові млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати товсті млинці на кефірі, злегка підігрійте і підсолодіть воду. Всипте дріжджі на поверхню рідини і залиште їх до активації. Влийте дріжджовий розчин до змішаної з содою борошном. Яйця збийте з кефіром і розтопленим маслом. Влийте кефірну суміш слідом і перетворіть всі в густе тісто. Залиште для вистоювання на 40 хвилин. Тісто, що підійшло обсмажте на добре розігрітій поверхні до рум'яного кольору з обох сторін.
Рецепт товстих заварних млинці на кефірі
Приготування заварних млинців схоже зі схемою замішування класичного заварного тіста, тільки заварную основу слід збивати не тільки з яйцями, але і з додаванням кефіру. Готовий продукт виходить трохи щільніше інших варіантів оладок, але крім того, він відмінно тримає форму і виходить набагато пишніше.
Інгредієнти:
Приготування
У сковороду влийте воду, засипте цукровий пісок і киньте шматочки вершкового масла. Дочекайтеся, коли вода закипить. Додайте в готовий розчин просіяне з розпушувачем і содою борошно і швидко перемішайте. Як тільки борошно почне прилипати до дна і збереться в єдиний шар – тісто готове. Залиште заварную основу злегка охолонути, а потім почніть збивати її міксером, поступово додаючи спершу збиті яйця, а потім і кефір кімнатної температури. Готове тісто можна відразу обсмажувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
Тонкі млинці на кефірі
Домашнім стравою, яку можна приготувати самостійно і порадувати кожного члену родини, є млинці і, бажано, тоненькі. Саме такі м'які, еластичні і дуже
Смачні млинці на кефірі
Хто сказав, що млинці готують тільки на молоці? На кефірі виходять дуже навіть чудовий пишні та смачні млинці! Якщо ви ще не куштували млинці на
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
Заварні млинці на кефірі
Солодкі млинці - це прекрасний і смачний варіант сніданку для всієї родини. Їх можна пекти на кисляку, ряжанка, молоко, йогурт. І сьогодні ми