Смачні млинці на кефірі
Всі, без винятку, люблять свіжоспечені і ароматні млинці . Готувати їх можна не тільки на свіжому коров'ячому молоці, але і на ряжанці, кисляку або кефірі. Якщо розводити тісто на кисломолочних продуктах, то млинці виходять пишними і товстими. Подавати їх можна з чим завгодно: варенням, медом, згущеним молоком або просто, поливши розтопленим маслом. Сьогодні ми розповімо вам, як спекти смачні млинці на кефірі і порадувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
кефір – 3 ст.;
борошно – 2 ст.;
яйце – 2 шт.;
цукор – 1 ст. ложка;
сіль – щіпка.
Приготування
Яєчні желточки розтираємо дочиста з цукром, вливаємо склянку кефіру і всипаємо просіяне борошно. Білки збиваємо окремо з сіллю до пишного стану і перекладаємо масу в тісто. Виливаємо кефір і все ретельно перемішуємо. Сковороду добре розігріваємо, наливаємо трохи масла й обсмажуємо млинці звичайним способом до зарум'янювання на середньому вогні. Після цього складаємо їх стопкою і подаємо з варенням або сметаною. Ось і все, дуже смачні млинці на кефірі готові!
Інгредієнти:
борошно – 150 г;
кефір – 120 мл;
цукор – 80 г;
вода – 75 мл;
масло вершкове – 50 г;
яйце – 3 шт.
Приготування
Просіяне борошно заздалегідь змішуємо з цукровим піском і сіллю, а кефір розбавляємо водою і поступово виливаємо в борошно, замішуючи тісто. Після цього вбиваємо яйця, додаємо тепле розтоплене масло і гарненько перемішуємо. Наливаємо тісто ополоником на розпечену сковороду, промазану рослинним маслом і обсмажуємо найсмачніші млинці на кефірі з двох боків до рум'янцю. Тепер складаємо їх стопкою і подаємо з медом або варенням.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст. ложка;
вода – 1 ст.;
кефір – 250 мл;
борошно – 1 ст.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
яйце – 2 шт.;
сода – 3 р.
Приготування
У кефір всипаємо цукор, вливаємо олію, кидаємо сіль і соду. Ретельно все розмішуємо, висипаємо борошно і вимішуємо тісто. Після цього тоненькою цівкою вливаємо окріп і заварюємо масу. Смажимо млинці на спеціальних сковородах, наливаючи трохи тіста і рівномірно розподіляючи його.
Інгредієнти:
кефір – 500 мл;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
молоко – 500 мл;
яйце – 3 шт.;
борошно – 2 ст.;
цукор – 1 ст. ложка;
сода – щіпка.
Приготування
Яйця збиваємо міксером, кидаємо соду і вливаємо трохи теплого молока. Потім додаємо кефір, всипаємо цукор і сіль, збиваємо. Далі всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і акуратно розбавляємо все рештою молоком. Готуємо млинці звичайним способом на розпеченій сковороді, обсмажуючи їх з двох сторін.
Інгредієнти:
нежирний кефір – 1 склянка;
борошно – 250 г;
масло вершкове – 40 г;
дріжджі – 25 г;
яйце – 2 шт.;
цукор – 2 ст. ложки.
Приготування
Дріжджі заливаємо тепленьким нежирним кефіром і залишаємо на 20 хвилин постояти, для «розпускання». Цим часом яйця розтираємо з цукром і вершковим маслом. Щоб млинці вийшли товщі, ніжніше і пишніше, можете використовувати топлене масло. Коли дріжджі розійдуться повністю в кефірі, виливаємо яєчну масу і все перемішуємо вінчиком. Далі висипаємо порціями борошно і замішуємо однорідне густувате тісто. Підсолюємо його за смаком і витримуємо в теплому місці ще близько години, щоб опара, як слід, підійшла. Тепер випікаємо млинці на розпеченій, промазаної маслом сковороді звичним способом до готовності на середньому вогні. Смачні пишні млинці на кефірі складаємо чарочку і подаємо з медом або джемом.
Рецепт смачних і м'яких млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яєчні желточки розтираємо дочиста з цукром, вливаємо склянку кефіру і всипаємо просіяне борошно. Білки збиваємо окремо з сіллю до пишного стану і перекладаємо масу в тісто. Виливаємо кефір і все ретельно перемішуємо. Сковороду добре розігріваємо, наливаємо трохи масла й обсмажуємо млинці звичайним способом до зарум'янювання на середньому вогні. Після цього складаємо їх стопкою і подаємо з варенням або сметаною. Ось і все, дуже смачні млинці на кефірі готові!
Смачні тонкі млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне борошно заздалегідь змішуємо з цукровим піском і сіллю, а кефір розбавляємо водою і поступово виливаємо в борошно, замішуючи тісто. Після цього вбиваємо яйця, додаємо тепле розтоплене масло і гарненько перемішуємо. Наливаємо тісто ополоником на розпечену сковороду, промазану рослинним маслом і обсмажуємо найсмачніші млинці на кефірі з двох боків до рум'янцю. Тепер складаємо їх стопкою і подаємо з медом або варенням.
Смачні заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У кефір всипаємо цукор, вливаємо олію, кидаємо сіль і соду. Ретельно все розмішуємо, висипаємо борошно і вимішуємо тісто. Після цього тоненькою цівкою вливаємо окріп і заварюємо масу. Смажимо млинці на спеціальних сковородах, наливаючи трохи тіста і рівномірно розподіляючи його.
Ажурні смачні млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо міксером, кидаємо соду і вливаємо трохи теплого молока. Потім додаємо кефір, всипаємо цукор і сіль, збиваємо. Далі всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і акуратно розбавляємо все рештою молоком. Готуємо млинці звичайним способом на розпеченій сковороді, обсмажуючи їх з двох сторін.
Смачні товсті млинці на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі заливаємо тепленьким нежирним кефіром і залишаємо на 20 хвилин постояти, для «розпускання». Цим часом яйця розтираємо з цукром і вершковим маслом. Щоб млинці вийшли товщі, ніжніше і пишніше, можете використовувати топлене масло. Коли дріжджі розійдуться повністю в кефірі, виливаємо яєчну масу і все перемішуємо вінчиком. Далі висипаємо порціями борошно і замішуємо однорідне густувате тісто. Підсолюємо його за смаком і витримуємо в теплому місці ще близько години, щоб опара, як слід, підійшла. Тепер випікаємо млинці на розпеченій, промазаної маслом сковороді звичним способом до готовності на середньому вогні. Смачні пишні млинці на кефірі складаємо чарочку і подаємо з медом або джемом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Нереально смачні млинці на пиві
Млинці на пиві - звучить трохи дивно, правда? Але саме на пиві млинці виходять нереально смачними! І ви можете в цьому переконатися самі з допомогою
Млинці на кефірі - рецепт
Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
Заварні млинці на кефірі
Солодкі млинці - це прекрасний і смачний варіант сніданку для всієї родини. Їх можна пекти на кисляку, ряжанка, молоко, йогурт. І сьогодні ми
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно