Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт

Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт

21-02-2016, 20:25
1 164
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Наближається масляна і відповідальні господині вже в активному пошуку нових рецептів для реалізації їх в дні цього веселого свята. Традиційні млинці на молоці вже нікого не дивують. А ось вироби, приготовлені на кефірі, та ще із застосуванням дріжджів, зможуть справити враження на багатьох. Вони виходять товстими, але одночасно пишними і ніжними. І якщо ви не маєте нічого проти дріжджових виробів, обов'язково приготуйте млинці на кефірі за запропонованими нижче рецептами. Вам і вашим домочадцям неодмінно припадуть до смаку ці рум'яні «богатирі».

Як приготувати товсті пишні дріжджові млинці на кефірі - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • кефір – 490 мл;

  • вода тепла – 375 мл;

  • яйце – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • масло вершкове – 125 г;

  • сіль – 2 щіпки;

  • олія рослинна рафінована в тісто – 70 мл;

  • олія рослинна рафінована для випікання млинців.


  • Приготування
    Так як тісто для млинців дріжджове, беремося насамперед за опару. Для цього в тепленькій водичці розпускаємо сухі дріжджі і розчиняємо половину склянки борошна. Маємо суміш в теплі на двадцять п'ять хвилин, прикривши тканинним відрізу. За цей час дріжджі активуються і маса спіниться. Тепер вводимо в опару збиті до посветления з цукровим піском яйця, додаємо сіль, вливаємо теплий кефір і рослинна рафінована олія. Останнім етапом вводимо просіяне через ситечко борошно і розмішуємо за допомогою віночка до повного розпускання всіх борошняних грудочок. Далі тісто для млинців розміщуємо в теплі на двадцять-тридцять хвилин, щоб воно трохи підійшло і дозріло.
    Після цього приступаємо до випікання пишних млинців. Для цього ополоником наливаємо тісто в центр промасленим млинцевої сковороди і легкими поворотами розподіляємо тісто по всьому дну. Після підрум'янення з одного боку, перевертаємо блін за допомогою дерев'яної лопатки на іншу і ще трохи підсмажуємо.
    Готові пишні млинці укладаємо на блюдо один на одного, промазуючи поверхню олією.

    Товсті пишні дріжджові млинці на кефірі з окропом - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • кефір – 490 мл;

  • вода (окріп) – 490 мл;

  • яйце – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна рафінована в тісто – 35 мл;

  • олія рослинна рафінована для змазування сковороди.


  • Приготування
    Просіваємо борошно пшеничне і половину від усього її кількості в мисці з'єднуємо з цукровим піском, дрібкою солі, сухими дріжджами, а потім заливаємо тепленьким кефіром і ретельно перемішуємо. В даному випадку отримана суміш буде нашою опарою, тому як годиться, розміщуємо її в теплі і затишку на двадцять-тридцять хвилин, прикривши ємність рушником.
    Після закінчення часу і після того як опара спіниться, взобьем яйця, змішаємо їх з залишилася борошном і змішаємо з пишною дріжджовий сумішшю. Далі вливаємо в тісто окріп, розмішуємо до однорідності і знову поміщаємо в тепло на такий же час, як і опару. Тепер вливаємо в дозріле тісто рослинне рафіноване масло, перемішуємо і
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    беремося за випікання млинців.
    Сковороду прогріваємо грунтовно до легкого білого димку, промазуємо рослинним маслом, наливаємо в центр тісто ополоником, розподіляємо по всьому дну і випікаємо з двох сторін до апетитного рум'янцю.
    Як і в попередньому рецепті укладаємо готові млинчики чарочку і промазуємо кожен вершковим маслом.
    До таким пишним млинців можна подати окремо сметану, варення, мед або згущене молоко, а можна додатково наповнити їх бажаної начинкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Млинці на кефірі з окропом
    Млинці на кефірі з окропом
    Досвідчені господині напевно давно вже не пробують експериментувати з новими рецептами млинців, маючи в записній свій, перевірений спосіб. Проте ми
    Нереально смачні млинці на пиві
    Нереально смачні млинці на пиві
    Млинці на пиві - звучить трохи дивно, правда? Але саме на пиві млинці виходять нереально смачними! І ви можете в цьому переконатися самі з допомогою
    Смачні млинці на кефірі
    Смачні млинці на кефірі
    Хто сказав, що млинці готують тільки на молоці? На кефірі виходять дуже навіть чудовий пишні та смачні млинці! Якщо ви ще не куштували млинці на
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих