Вернуться назад Распечатать

Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт

Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Наближається масляна і відповідальні господині вже в активному пошуку нових рецептів для реалізації їх в дні цього веселого свята. Традиційні млинці на молоці вже нікого не дивують. А ось вироби, приготовлені на кефірі, та ще із застосуванням дріжджів, зможуть справити враження на багатьох. Вони виходять товстими, але одночасно пишними і ніжними. І якщо ви не маєте нічого проти дріжджових виробів, обов'язково приготуйте млинці на кефірі за запропонованими нижче рецептами. Вам і вашим домочадцям неодмінно припадуть до смаку ці рум'яні «богатирі».

Як приготувати товсті пишні дріжджові млинці на кефірі - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • кефір – 490 мл;

  • вода тепла – 375 мл;

  • яйце – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • масло вершкове – 125 г;

  • сіль – 2 щіпки;

  • олія рослинна рафінована в тісто – 70 мл;

  • олія рослинна рафінована для випікання млинців.


  • Приготування
    Так як тісто для млинців дріжджове, беремося насамперед за опару. Для цього в тепленькій водичці розпускаємо сухі дріжджі і розчиняємо половину склянки борошна. Маємо суміш в теплі на двадцять п'ять хвилин, прикривши тканинним відрізу. За цей час дріжджі активуються і маса спіниться. Тепер вводимо в опару збиті до посветления з цукровим піском яйця, додаємо сіль, вливаємо теплий кефір і рослинна рафінована олія. Останнім етапом вводимо просіяне через ситечко борошно і розмішуємо за допомогою віночка до повного розпускання всіх борошняних грудочок. Далі тісто для млинців розміщуємо в теплі на двадцять-тридцять хвилин, щоб воно трохи підійшло і дозріло.
    Після цього приступаємо до випікання пишних млинців. Для цього ополоником наливаємо тісто в центр промасленим млинцевої сковороди і легкими поворотами розподіляємо тісто по всьому дну. Після підрум'янення з одного боку, перевертаємо блін за допомогою дерев'яної лопатки на іншу і ще трохи підсмажуємо.
    Готові пишні млинці укладаємо на блюдо один на одного, промазуючи поверхню олією.

    Товсті пишні дріжджові млинці на кефірі з окропом - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • кефір – 490 мл;

  • вода (окріп) – 490 мл;

  • яйце – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна рафінована в тісто – 35 мл;

  • олія рослинна рафінована для змазування сковороди.


  • Приготування
    Просіваємо борошно пшеничне і половину від усього її кількості в мисці з'єднуємо з цукровим піском, дрібкою солі, сухими дріжджами, а потім заливаємо тепленьким кефіром і ретельно перемішуємо. В даному випадку отримана суміш буде нашою опарою, тому як годиться, розміщуємо її в теплі і затишку на двадцять-тридцять хвилин, прикривши ємність рушником.
    Після закінчення часу і після того як опара спіниться, взобьем яйця, змішаємо їх з залишилася борошном і змішаємо з пишною дріжджовий сумішшю. Далі вливаємо в тісто окріп, розмішуємо до однорідності і знову поміщаємо в тепло на такий же час, як і опару. Тепер вливаємо в дозріле тісто рослинне рафіноване масло, перемішуємо і
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    беремося за випікання млинців.
    Сковороду прогріваємо грунтовно до легкого білого димку, промазуємо рослинним маслом, наливаємо в центр тісто ополоником, розподіляємо по всьому дну і випікаємо з двох сторін до апетитного рум'янцю.
    Як і в попередньому рецепті укладаємо готові млинчики чарочку і промазуємо кожен вершковим маслом.
    До таким пишним млинців можна подати окремо сметану, варення, мед або згущене молоко, а можна додатково наповнити їх бажаної начинкою.