Наближається масляна і відповідальні господині вже в активному пошуку нових рецептів для реалізації їх в дні цього веселого свята. Традиційні млинці на молоці вже нікого не дивують. А ось вироби, приготовлені на кефірі, та ще із застосуванням дріжджів, зможуть справити враження на багатьох. Вони виходять товстими, але одночасно пишними і ніжними. І якщо ви не маєте нічого проти дріжджових виробів, обов'язково приготуйте млинці на кефірі за запропонованими нижче рецептами. Вам і вашим домочадцям неодмінно припадуть до смаку ці рум'яні «богатирі».
Як приготувати товсті пишні дріжджові млинці на кефірі - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 480-520 г; кефір – 490 мл; вода тепла – 375 мл; яйце – 4 шт.; цукровий пісок – 45 г; дріжджі сухі – 2 ч. ложки; масло вершкове – 125 г; сіль – 2 щіпки; олія рослинна рафінована в тісто – 70 мл; олія рослинна рафінована для випікання млинців. Приготування Так як тісто для млинців дріжджове, беремося насамперед за опару. Для цього в тепленькій водичці розпускаємо сухі дріжджі і розчиняємо половину склянки борошна. Маємо суміш в теплі на двадцять п'ять хвилин, прикривши тканинним відрізу. За цей час дріжджі активуються і маса спіниться. Тепер вводимо в опару збиті до посветления з цукровим піском яйця, додаємо сіль, вливаємо теплий кефір і рослинна рафінована олія. Останнім етапом вводимо просіяне через ситечко борошно і розмішуємо за допомогою віночка до повного розпускання всіх борошняних грудочок. Далі тісто для млинців розміщуємо в теплі на двадцять-тридцять хвилин, щоб воно трохи підійшло і дозріло.
Після цього приступаємо до випікання пишних млинців. Для цього ополоником наливаємо тісто в центр промасленим млинцевої сковороди і легкими поворотами розподіляємо тісто по всьому дну. Після підрум'янення з одного боку, перевертаємо блін за допомогою дерев'яної лопатки на іншу і ще трохи підсмажуємо.
Готові пишні млинці укладаємо на блюдо один на одного, промазуючи поверхню олією.
Товсті пишні дріжджові млинці на кефірі з окропом - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 480-520 г; кефір – 490 мл; вода (окріп) – 490 мл; яйце – 4 шт.; цукровий пісок – 40 г; дріжджі сухі – 2 ч. ложки; сіль – щіпка; олія рослинна рафінована в тісто – 35 мл; олія рослинна рафінована для змазування сковороди. Приготування Просіваємо борошно пшеничне і половину від усього її кількості в мисці з'єднуємо з цукровим піском, дрібкою солі, сухими дріжджами, а потім заливаємо тепленьким кефіром і ретельно перемішуємо. В даному випадку отримана суміш буде нашою опарою, тому як годиться, розміщуємо її в теплі і затишку на двадцять-тридцять хвилин, прикривши ємність рушником.
Після закінчення часу і після того як опара спіниться, взобьем яйця, змішаємо їх з залишилася борошном і змішаємо з пишною дріжджовий сумішшю. Далі вливаємо в тісто окріп, розмішуємо до однорідності і знову поміщаємо в тепло на такий же час, як і опару. Тепер вливаємо в дозріле тісто рослинне рафіноване масло, перемішуємо і
беремося за випікання млинців.
Сковороду прогріваємо грунтовно до легкого білого димку, промазуємо рослинним маслом, наливаємо в центр тісто ополоником, розподіляємо по всьому дну і випікаємо з двох сторін до апетитного рум'янцю.
Як і в попередньому рецепті укладаємо готові млинчики чарочку і промазуємо кожен вершковим маслом.
До таким пишним млинців можна подати окремо сметану, варення, мед або згущене молоко, а можна додатково наповнити їх бажаної начинкою.