Млинці на кефірі з окропом
Ви, мабуть, здивовані заголовком даної статті? Насправді дійсно незвичайне поєднання компонентів для приготування тіста для млинців. Але можете бути впевнені, дуже вдале, і результат такої взаємодії просто приголомшливий. Багато хто, спробувавши такий рецепт, ні за що не бажають повертатися до попередніх варіантів, вже настільки млинці виходять казковими на смак і зовнішній вигляд. Спробуйте, може бути в числі їх шанувальників опинитесь і ви.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 385 г;
кефір – 490 мл;
вода (окріп) – 490 мл;
яйце – 4 шт.;
цукровий пісок – 70 г;
сода харчова – 5 г;
сіль – 2 щіпки;
олія рослинна рафінована – 75 мл.
Приготування
Процес приготування тіста для млинців починаємо з збивання яєць. Домагаємося при цьому пишної піни, додавши в процесі сіль та цукровий пісок. Не перериваючи процедуру збивання, вливаємо спочатку малими порціями підігріту до кипіння воду, а потім додаємо кефір. В окремій ємності змішати просіяне борошно з харчовою содою і, поступово підсипаючи по одній столовій ложці суміші в рідку основу і інтенсивно перемішуючи, заводимо тісто для млинців. В кінці замісу додамо рослинне рафіноване масло і знову гарненько перемішаємо.
Випікати млинці краще на спеціальній блиннице, але при її відсутності чудово впорається з завданням і будь-яка сковорода з товстим дном. Спочатку необхідно трохи змастити її поверхня рафінованим рослинним маслом. При випіканні другого і наступних млинчиків, це дію можна опустити на увазі присутності рослинного масла в тісті.
Сам процес випікання нескладний. Досить налити половину ополоника тесту на сковороду, легкими нахилами в різні сторони даємо тесту рівномірно розійтися по дну, і після підрум'янення млинця з одного боку, перевертаємо його на хвилинку на інший бік.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 320-400 г;
кефір – 490 мл;
вода (окріп) – 250 мл;
яйце – 2 шт.;
цукровий пісок – 30-90 м;
харчова сода – 5 г;
сіль – щіпка;
олія рослинна рафінована – 50 мл
Приготування
Ті ж компоненти, що і в попередньому рецепті в трохи інших пропорціях і іншим алгоритмом приготування тесту дають зовсім інший смак млинців, а також їх неймовірний ажурний зовнішній вигляд.
Починаємо, як і раніше з яєць. Збиваємо їх з цукром і сіллю, скориставшись міксером або віночком. Старатися при цьому не варто, достатньо лише отримати однорідну, трохи пишну консистенцію. Кількість цукру регулюємо в залежності від того, яка начинка буде використовуватися для наповнення млинчиків. Для несолодкого смаку досить буде двох столових ложок цукрового піску, а для приготування млинців в якості десерту можна покласти його більше половини склянки.
У збиту яєчну масу додаємо кефір, змішуємо все хорошенечко і вводимо просіяне борошно. Результатом цього дійства буде густа маса, за консистенцією навіть гущі тесту на оладки. Так і повинно бути. Тепер основний секрет ажурності. В крутий окріп всипаємо половину чайної ложки харчової соди, і вливаємо одержаний гарячий содовий розчин у приготоване раніше густе тісто. При цьому інтенсивно перемішуємо масу віночком або міксером. Після цього даємо їй постояти хвилин п'ять, вливаємо олію рафіновану олію, ще раз перемішуємо і можемо братися за випікання виробів. Сам процес ми описували вище. Рум'яні ажурні млинці неймовірно смачні як з будь не рідкою начинкою, так і самостійно з рідкими соусами або сметаною.
Млинці на кефірі з окропом, як ажурні , так і звичайні можна робити як тонкі, так і товсті. Для цього достатньо регулювання кількості використовуваної борошна за рецептурою. Чим її більше, тим товщі вироби і навпаки.
Заварні млинці на кефірі і окропі
Інгредієнти:
Приготування
Процес приготування тіста для млинців починаємо з збивання яєць. Домагаємося при цьому пишної піни, додавши в процесі сіль та цукровий пісок. Не перериваючи процедуру збивання, вливаємо спочатку малими порціями підігріту до кипіння воду, а потім додаємо кефір. В окремій ємності змішати просіяне борошно з харчовою содою і, поступово підсипаючи по одній столовій ложці суміші в рідку основу і інтенсивно перемішуючи, заводимо тісто для млинців. В кінці замісу додамо рослинне рафіноване масло і знову гарненько перемішаємо.
Випікати млинці краще на спеціальній блиннице, але при її відсутності чудово впорається з завданням і будь-яка сковорода з товстим дном. Спочатку необхідно трохи змастити її поверхня рафінованим рослинним маслом. При випіканні другого і наступних млинчиків, це дію можна опустити на увазі присутності рослинного масла в тісті.
Сам процес випікання нескладний. Досить налити половину ополоника тесту на сковороду, легкими нахилами в різні сторони даємо тесту рівномірно розійтися по дну, і після підрум'янення млинця з одного боку, перевертаємо його на хвилинку на інший бік.
Тонкі ажурні млинці на кефірі з окропом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ті ж компоненти, що і в попередньому рецепті в трохи інших пропорціях і іншим алгоритмом приготування тесту дають зовсім інший смак млинців, а також їх неймовірний ажурний зовнішній вигляд.
Починаємо, як і раніше з яєць. Збиваємо їх з цукром і сіллю, скориставшись міксером або віночком. Старатися при цьому не варто, достатньо лише отримати однорідну, трохи пишну консистенцію. Кількість цукру регулюємо в залежності від того, яка начинка буде використовуватися для наповнення млинчиків. Для несолодкого смаку досить буде двох столових ложок цукрового піску, а для приготування млинців в якості десерту можна покласти його більше половини склянки.
У збиту яєчну масу додаємо кефір, змішуємо все хорошенечко і вводимо просіяне борошно. Результатом цього дійства буде густа маса, за консистенцією навіть гущі тесту на оладки. Так і повинно бути. Тепер основний секрет ажурності. В крутий окріп всипаємо половину чайної ложки харчової соди, і вливаємо одержаний гарячий содовий розчин у приготоване раніше густе тісто. При цьому інтенсивно перемішуємо масу віночком або міксером. Після цього даємо їй постояти хвилин п'ять, вливаємо олію рафіновану олію, ще раз перемішуємо і можемо братися за випікання виробів. Сам процес ми описували вище. Рум'яні ажурні млинці неймовірно смачні як з будь не рідкою начинкою, так і самостійно з рідкими соусами або сметаною.
Млинці на кефірі з окропом, як ажурні , так і звичайні можна робити як тонкі, так і товсті. Для цього достатньо регулювання кількості використовуваної борошна за рецептурою. Чим її більше, тим товщі вироби і навпаки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смачні оладки на кефірі
Приготувати оладки - справа не хитра, і багато досвідчені господині стверджують, що найбільш пишним результатом володіють ті, основу яких становить
Смачні млинці на кефірі
Хто сказав, що млинці готують тільки на молоці? На кефірі виходять дуже навіть чудовий пишні та смачні млинці! Якщо ви ще не куштували млинці на
Млинці на кефірі - рецепт
Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
Заварні млинці на кефірі
Солодкі млинці - це прекрасний і смачний варіант сніданку для всієї родини. Їх можна пекти на кисляку, ряжанка, молоко, йогурт. І сьогодні ми
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно