Ви, мабуть, здивовані заголовком даної статті? Насправді дійсно незвичайне поєднання компонентів для приготування тіста для млинців. Але можете бути впевнені, дуже вдале, і результат такої взаємодії просто приголомшливий. Багато хто, спробувавши такий рецепт, ні за що не бажають повертатися до попередніх варіантів, вже настільки млинці виходять казковими на смак і зовнішній вигляд. Спробуйте, може бути в числі їх шанувальників опинитесь і ви.
Заварні млинці на кефірі і окропі
Інгредієнти: борошно пшеничне – 385 г; кефір – 490 мл; вода (окріп) – 490 мл; яйце – 4 шт.; цукровий пісок – 70 г; сода харчова – 5 г; сіль – 2 щіпки; олія рослинна рафінована – 75 мл. Приготування Процес приготування тіста для млинців починаємо з збивання яєць. Домагаємося при цьому пишної піни, додавши в процесі сіль та цукровий пісок. Не перериваючи процедуру збивання, вливаємо спочатку малими порціями підігріту до кипіння воду, а потім додаємо кефір. В окремій ємності змішати просіяне борошно з харчовою содою і, поступово підсипаючи по одній столовій ложці суміші в рідку основу і інтенсивно перемішуючи, заводимо тісто для млинців. В кінці замісу додамо рослинне рафіноване масло і знову гарненько перемішаємо.
Випікати млинці краще на спеціальній блиннице, але при її відсутності чудово впорається з завданням і будь-яка сковорода з товстим дном. Спочатку необхідно трохи змастити її поверхня рафінованим рослинним маслом. При випіканні другого і наступних млинчиків, це дію можна опустити на увазі присутності рослинного масла в тісті.
Сам процес випікання нескладний. Досить налити половину ополоника тесту на сковороду, легкими нахилами в різні сторони даємо тесту рівномірно розійтися по дну, і після підрум'янення млинця з одного боку, перевертаємо його на хвилинку на інший бік.
Тонкі ажурні млинці на кефірі з окропом - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 320-400 г; кефір – 490 мл; вода (окріп) – 250 мл; яйце – 2 шт.; цукровий пісок – 30-90 м; харчова сода – 5 г; сіль – щіпка; олія рослинна рафінована – 50 мл Приготування Ті ж компоненти, що і в попередньому рецепті в трохи інших пропорціях і іншим алгоритмом приготування тесту дають зовсім інший смак млинців, а також їх неймовірний ажурний зовнішній вигляд.
Починаємо, як і раніше з яєць. Збиваємо їх з цукром і сіллю, скориставшись міксером або віночком. Старатися при цьому не варто, достатньо лише отримати однорідну, трохи пишну консистенцію. Кількість цукру регулюємо в залежності від того, яка начинка буде використовуватися для наповнення млинчиків. Для несолодкого смаку досить буде двох столових ложок цукрового піску, а для приготування млинців в якості десерту можна покласти його більше половини склянки.
У збиту яєчну масу додаємо кефір, змішуємо все хорошенечко і вводимо просіяне борошно. Результатом цього дійства буде густа маса, за консистенцією навіть гущі тесту на оладки. Так і повинно бути. Тепер основний секрет ажурності. В крутий окріп всипаємо половину чайної ложки харчової соди, і
вливаємо одержаний гарячий содовий розчин у приготоване раніше густе тісто. При цьому інтенсивно перемішуємо масу віночком або міксером. Після цього даємо їй постояти хвилин п'ять, вливаємо олію рафіновану олію, ще раз перемішуємо і можемо братися за випікання виробів. Сам процес ми описували вище. Рум'яні ажурні млинці неймовірно смачні як з будь не рідкою начинкою, так і самостійно з рідкими соусами або сметаною.
Млинці на кефірі з окропом, як ажурні , так і звичайні можна робити як тонкі, так і товсті. Для цього достатньо регулювання кількості використовуваної борошна за рецептурою. Чим її більше, тим товщі вироби і навпаки.