Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачні оладки на кефірі

Смачні оладки на кефірі

1-11-2015, 22:52
752
Смачні оладки на кефірі
З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати смачні, пишні оладки на кефірі. Дотримуючись прості рекомендації, ви зможете забезпечити себе і своїх домашніх смачним і корисним сніданком, приготувавши як традиційні оладки, так і з додаванням гарбуза або яблучок.

Рецепт смачних пишних оладок на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480-520 г;

  • кефір – 480 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 95 г або по смаку;

  • харчова сода – 10 г;

  • ванільний цукор – 15 г або по смаку;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна рафінована.


  • Приготування
    Спочатку взобьем з цукровим піском і дрібкою солі яйце до пишноти. Кислий кефір наливаємо у невелику каструльку або кухлик і визначаємо на вогонь. Прогріваємо його, помішуючи, до випадання пластівців, тобто практично до кипіння і знімаємо з вогню. Далі зовсім потроху за допомогою столової ложки тоненькою цівкою вводимо гарячий кефір в яєчну масу, інтенсивно перемішуючи щоб уникнути згортання яєць. Потім додаємо до суміші ванільний цукор, просіваємо борошно і розмішуємо до отримання однорідної консистенції. Тісто має вийти, як густа сметана, не текуче. В кінці замісу додаємо харчову соду і знову перемішуємо.
    Відразу ж приступаємо до випікання оладок. У сковороду з товстим дном наливаємо трохи олії без запаху, прогріваємо його добряче і за допомогою столової або десертної ложки накладаємо приготоване тісто, формуючи оладки. Коли вироби стануть рум'яними з одного боку, перевертаємо їх на іншу і, збавивши вогонь, витримуємо ще пару хвилин під кришкою.
    По готовності витягаємо оладки на блюдо, при бажанні промокнувши надлишки жиру паперовим рушником або серветкою.

    Смачні оладки з гарбуза на кефірі


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 390 г;

  • борошно пшеничне – приблизно 120 г;

  • кефір – 140 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна рафінована.


  • Приготування
    Очищену гарбуз пропускаємо через середню тертку, змішуємо з яйцями, цукром і дрібкою солі і перемішуємо. Потім вливаємо кефір, всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до розчинення всіх борошняних грудочок.
    Випікаємо гарбузові оладки традиційно на прогрітій сковороді з рафінованим рослинним маслом з двох сторін і відразу ж гарячими подаємо до столу. Приємного апетиту!

    Смачні оладки з яблуками на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 300 г;

  • кефір – 250 мл;

  • яблука – 250-300 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна рафінована.


  • Приготування
    Кефір кімнатної температури змішати з цукровим піском, сіллю і яйцем до однорідного стану. Тепер просіваємо в суміш пшеничне борошно, перемішуємо і додаємо соду. Маса повинна вийти однорідною і по консистенції нагадувати густу сметанку. Яблучка позбавляємо від шкірки і серцевини з насінням, пропускаємо через середню або крупній тертці і додаємо до тіста. Перемішуємо все гарненько і даємо відстоятися хвилин двадцять.
    Після закінчення часу, не перемішуючи тіста, починаємо процес випікання. Накладаємо столовою ложкою трохи тесту на прогріту сковороду з рослинним маслом без запаху і витримуємо оладки з двох боків до рум'яності.

    Смачні оладки на кефірі без яйця


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 240 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • столовий оцет – 10 г;

  • ванільний цукор або ванілін – за смаком;
  • Смачні оладки на кефірі

  • сіль – щіпка;

  • олія рослинна рафінована.


  • Приготування
    В кефірі розчиняємо цукровий пісок і сіль, додаємо ванільний цукор або ванілін, всипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо. Вводимо погашену оцтом соду і знову вимішуємо, тепер вже до однорідності, при необхідності додаючи борошно, щоб отримати консистенцію густої сметани.
    Готуємо оладки традиційно на прогрітій сковороді з рослинним маслом без запаху, підрум'янивши до готовності з двох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солодкі оладки з кабачків
    Солодкі оладки з кабачків
    Якщо ви ще не скуштували смачні солодкі кабачкові оладки, значить зараз саме час їх зробити. Кабачок універсальний овоч, тому додавання солодких
    Пишні оладки на сироватці
    Пишні оладки на сироватці
    Багато хто думає, що з сироватки хорошою випічки не вийде, і абсолютно даремно. Постараємося довести зворотне, запропонувавши рецепти чудових пишних
    Пишні оладки на ряжанці
    Пишні оладки на ряжанці
    Багато досвідчені господині напевно знають, що пишними оладки виходять, так як приготовані на кисломолочної основі. Пропонуємо чудову альтернативу
    Оладки на молоці без яєць
    Оладки на молоці без яєць
    Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
    Оладки на воді
    Оладки на воді
    Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька
    Пишні оладки на кефірі
    Пишні оладки на кефірі
    Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто