Оладки на воді
Вам захотілося смачних оладок, але в холодильнику не виявилося ні молока, кефіру? Не впадайте у відчай, для вас ми розповімо, як приготувати чудові пишні оладки на воді.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 520 г;
вода – 490 мл;
яйця курячі – 2 шт.;
цукровий пісок – 85 м;
пресовані дріжджі – 25 г;
рослинна рафінована олія для тесту – 75 мл;
сіль – 5 р;
рослинна олія для смаження – 150 мл.
Приготування
Пресовані дріжджі розпускаємо в теплій водичці і даємо постояти двадцять хвилин. Потім у глибоку миску просіваємо борошно пшеничне і, підливаючи воду з дріжджами, перемішуємо до однорідності і визначаємо в тепле місце на сорок хвилин.
Тепер додаємо трохи збиті з сіллю і цукровим піском яйця, рослинне масло, вимішуємо за допомогою ложки до однорідності і знову даємо піднятися.
Приблизно через сорок хвилин, коли тісто добре підніметься, не перемішуючи його, приступаємо до смаження. Для цього сковороду з товстим дном прогріваємо на середньому вогні, вливаємо олію і змоченою у воді столовою ложкою накладаємо на нього потроху тесту. Смажимо оладки з двох боків до підрум'янення і виймаємо на блюдо.
Подаємо рум'яні оладки зі сметаною, медом або повидлом .
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 710 г;
вода – 630 мл;
цукровий пісок – 100 г;
сухі дріжджі – 10 г;
ваніль – за смаком;
сіль – 10 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо в глибоку ємність. Потім потроху вливаємо воду і перемішуємо до однорідності, скориставшись віночком, міксером або виделкою. Тепер додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок, ваніль, сіль і перемішуємо гарненько. Визначаємо посуд з тестом в тепле місце приблизно на сорок-шістдесят хвилин. Можна для цієї мети зовсім трохи прогріти духовку.
Після закінчення часу приступаємо до смаження. Не перемішуючи тіста, набираємо його потроху зволоженою столовою ложкою і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо оладки на середньому вогні до підрум'янення з двох сторін.
До готовим оладушкам подаємо сметану, мед або варення.
Інгредієнти:
морква середнього розміру – 2 шт.;
борошно пшеничне – 280 м;
вода – 190 мл;
сода – 1/2 ч. ложки;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
цукровий пісок – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна олія для смаження – 150 мл;
цукрова пудра.
Приготування
Очищену моркву натираємо на дрібній тертці і складаємо в глибоку миску. Наливаємо воду, додаємо за смаком цукровий пісок, сіль, додаємо соду, погашену лимонним соком, і перемішуємо. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і, розбиваючи масу віночком або міксером, заводимо тісто до консистенції густої сметани.
У сковорідку з товстим дном наливаємо трохи рослинного рафінованого масла і столовою ложкою накладаємо тісто. Підрум'янюємо оладки з двох сторін, виймаємо на блюдо і подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
яблука – 2 шт.;
борошно пшеничне – 560 г;
яйця курячі – 2 шт.;
вода – 380 мл;
сода – 1 ч. ложка;
цукровий пісок – 150 г;
сіль – 1 ч. ложка без гірки;
рослинне масло в тісто – 35 мл;
рослинна олія для смаження – 150 мл.
Приготування
Яблучка очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і натираємо на крупній тертці. Додаємо яйця, цукровий пісок, сіль, соду і гарненько перемішуємо. Тепер вливаємо воду, всипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. В кінці замісу вливаємо рослинну рафіновану олію і знову перемішуємо. Готове тісто залишаємо на сім-десять хвилин.
Після закінчення часу приступаємо до смаження. В прогріту сковороду з товстим дном наливаємо трохи рослинного масла, і столовою ложкою накладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін, виймаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, варенням або повидлом.
Оладки на воді з дріжджами і яйцями
Інгредієнти:
Приготування
Пресовані дріжджі розпускаємо в теплій водичці і даємо постояти двадцять хвилин. Потім у глибоку миску просіваємо борошно пшеничне і, підливаючи воду з дріжджами, перемішуємо до однорідності і визначаємо в тепле місце на сорок хвилин.
Тепер додаємо трохи збиті з сіллю і цукровим піском яйця, рослинне масло, вимішуємо за допомогою ложки до однорідності і знову даємо піднятися.
Приблизно через сорок хвилин, коли тісто добре підніметься, не перемішуючи його, приступаємо до смаження. Для цього сковороду з товстим дном прогріваємо на середньому вогні, вливаємо олію і змоченою у воді столовою ложкою накладаємо на нього потроху тесту. Смажимо оладки з двох боків до підрум'янення і виймаємо на блюдо.
Подаємо рум'яні оладки зі сметаною, медом або повидлом .
Пишні оладки на воді без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо в глибоку ємність. Потім потроху вливаємо воду і перемішуємо до однорідності, скориставшись віночком, міксером або виделкою. Тепер додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок, ваніль, сіль і перемішуємо гарненько. Визначаємо посуд з тестом в тепле місце приблизно на сорок-шістдесят хвилин. Можна для цієї мети зовсім трохи прогріти духовку.
Після закінчення часу приступаємо до смаження. Не перемішуючи тіста, набираємо його потроху зволоженою столовою ложкою і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо оладки на середньому вогні до підрум'янення з двох сторін.
До готовим оладушкам подаємо сметану, мед або варення.
Морквяні оладки на воді без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Очищену моркву натираємо на дрібній тертці і складаємо в глибоку миску. Наливаємо воду, додаємо за смаком цукровий пісок, сіль, додаємо соду, погашену лимонним соком, і перемішуємо. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і, розбиваючи масу віночком або міксером, заводимо тісто до консистенції густої сметани.
У сковорідку з товстим дном наливаємо трохи рослинного рафінованого масла і столовою ложкою накладаємо тісто. Підрум'янюємо оладки з двох сторін, виймаємо на блюдо і подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою.
Оладки на воді з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Яблучка очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і натираємо на крупній тертці. Додаємо яйця, цукровий пісок, сіль, соду і гарненько перемішуємо. Тепер вливаємо воду, всипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. В кінці замісу вливаємо рослинну рафіновану олію і знову перемішуємо. Готове тісто залишаємо на сім-десять хвилин.
Після закінчення часу приступаємо до смаження. В прогріту сковороду з товстим дном наливаємо трохи рослинного масла, і столовою ложкою накладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін, виймаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, варенням або повидлом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кабачків - рецепт
Кабачкові оладки - це неодмінно сезонне блюдо. Адже найбільш смачними вони виходять тільки з свіжих овочів. Пропонуємо кілька найбільш цікавих і
Шоколадні оладки
Шоколадні оладки - смачний і оригінальний десерт для сніданку. Далі в статті ми пропонуємо рецепти, які точно сподобаються тим, хто любить
Пишні оладки на кефірі
Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто
Оладки на йогурті - рецепт
Оладки - чудове блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна пекти на молоці, кефірі, кисляку, ряжанка. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Яблучні оладки
Як приємно прокинутися вранці, вийти на кухню, а там чекає сніданок - ароматні оладки зі сметаною! Так було в дитинстві, а тепер ми можемо самі
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці