Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки на воді

Оладки на воді

15-09-2015, 18:20
2 591
Оладки на воді
Вам захотілося смачних оладок, але в холодильнику не виявилося ні молока, кефіру? Не впадайте у відчай, для вас ми розповімо, як приготувати чудові пишні оладки на воді.

Оладки на воді з дріжджами і яйцями


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 520 г;

  • вода – 490 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 85 м;

  • пресовані дріжджі – 25 г;

  • рослинна рафінована олія для тесту – 75 мл;

  • сіль – 5 р;

  • рослинна олія для смаження – 150 мл.


  • Приготування
    Пресовані дріжджі розпускаємо в теплій водичці і даємо постояти двадцять хвилин. Потім у глибоку миску просіваємо борошно пшеничне і, підливаючи воду з дріжджами, перемішуємо до однорідності і визначаємо в тепле місце на сорок хвилин.
    Тепер додаємо трохи збиті з сіллю і цукровим піском яйця, рослинне масло, вимішуємо за допомогою ложки до однорідності і знову даємо піднятися.
    Приблизно через сорок хвилин, коли тісто добре підніметься, не перемішуючи його, приступаємо до смаження. Для цього сковороду з товстим дном прогріваємо на середньому вогні, вливаємо олію і змоченою у воді столовою ложкою накладаємо на нього потроху тесту. Смажимо оладки з двох боків до підрум'янення і виймаємо на блюдо.
    Подаємо рум'яні оладки зі сметаною, медом або повидлом .

    Пишні оладки на воді без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 710 г;

  • вода – 630 мл;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • ваніль – за смаком;

  • сіль – 10 г;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Пшеничне борошно просіваємо в глибоку ємність. Потім потроху вливаємо воду і перемішуємо до однорідності, скориставшись віночком, міксером або виделкою. Тепер додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок, ваніль, сіль і перемішуємо гарненько. Визначаємо посуд з тестом в тепле місце приблизно на сорок-шістдесят хвилин. Можна для цієї мети зовсім трохи прогріти духовку.
    Після закінчення часу приступаємо до смаження. Не перемішуючи тіста, набираємо його потроху зволоженою столовою ложкою і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо оладки на середньому вогні до підрум'янення з двох сторін.
    До готовим оладушкам подаємо сметану, мед або варення.

    Морквяні оладки на воді без дріжджів


    Інгредієнти:

  • морква середнього розміру – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 280 м;

  • вода – 190 мл;

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна олія для смаження – 150 мл;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Очищену моркву натираємо на дрібній тертці і складаємо в глибоку миску. Наливаємо воду, додаємо за смаком цукровий пісок, сіль, додаємо соду, погашену лимонним соком, і перемішуємо. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і, розбиваючи масу віночком або міксером, заводимо тісто до консистенції густої сметани.
    У сковорідку з товстим дном наливаємо трохи рослинного рафінованого масла і столовою ложкою накладаємо тісто. Підрум'янюємо оладки з двох сторін, виймаємо на блюдо і подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою.

    Оладки на воді з яблуками


    Інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 560 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • вода – 380 мл;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • сіль – 1 ч. ложка без гірки;

  • рослинне масло в тісто – 35 мл;

  • рослинна олія для смаження – 150 мл.
  • Оладки на воді


    Приготування
    Яблучка очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і натираємо на крупній тертці. Додаємо яйця, цукровий пісок, сіль, соду і гарненько перемішуємо. Тепер вливаємо воду, всипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. В кінці замісу вливаємо рослинну рафіновану олію і знову перемішуємо. Готове тісто залишаємо на сім-десять хвилин.
    Після закінчення часу приступаємо до смаження. В прогріту сковороду з товстим дном наливаємо трохи рослинного масла, і столовою ложкою накладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін, виймаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, варенням або повидлом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оладки з кабачків - рецепт
    Оладки з кабачків - рецепт
    Кабачкові оладки - це неодмінно сезонне блюдо. Адже найбільш смачними вони виходять тільки з свіжих овочів. Пропонуємо кілька найбільш цікавих і
    Шоколадні оладки
    Шоколадні оладки
    Шоколадні оладки - смачний і оригінальний десерт для сніданку. Далі в статті ми пропонуємо рецепти, які точно сподобаються тим, хто любить
    Пишні оладки на кефірі
    Пишні оладки на кефірі
    Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто
    Оладки на йогурті - рецепт
    Оладки на йогурті - рецепт
    Оладки - чудове блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна пекти на молоці, кефірі, кисляку, ряжанка. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
    Яблучні оладки
    Яблучні оладки
    Як приємно прокинутися вранці, вийти на кухню, а там чекає сніданок - ароматні оладки зі сметаною! Так було в дитинстві, а тепер ми можемо самі
    Оладки на кислому молоці
    Оладки на кислому молоці
    Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці