Шоколадні оладки
Смак свіжих оладок зі сметанкою знайомий, напевно, кожному ще з дитинства. Ніжні та ароматні – це все про них. Блюдо абсолютно просте, але при цьому дуже смачне. А зараз ми вам розповімо ще цікаві рецепти його приготування. Як зробити шоколадні оладки, читайте нижче.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 145 г;
розпушувач – 11 г;
порошок какао – 40 г;
цукор – 100 г;
молоко – 315 мл;
сіль – 1/4 ч. ложки;
шоколад – 120 г;
яйця – 2 шт.;
вершкове масло розтоплене – 55 г;
харчова сода – 3 г;
ванілін – 1 пакетик.
Приготування
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти. Окремо збиваємо жовтки з молоком, вливаємо розтоплене масло. Отриману рідку масу вливаємо в суху суміш і обережно перемішуємо. Подрібнюємо шоколад і кладемо його в отримане тісто. Тепер збиваємо білки і також акуратно вмішуємо їх у тісто. Набираємо трохи тіста столовою ложкою і викладаємо його на сковороду, попередньо розігріту і промазану рослинним маслом. Смажимо оладки до готовності і подаємо їх до столу в теплому вигляді.
Інгредієнти:
вівсяне борошно – 250 г;
вода – 150 мл;
молоко – 150 мл;
яйця курячі середнього розміру – 3 шт.;
какао – 15 г;
масло вершкове – 35 г;
темний шоколад – 75 г;
мелена кориця – за смаком;
сіль – щіпка;
розпушувач – 7 р.
Приготування
Молоко змішуємо з водою, додаємо туди шматочки шоколаду масу і ставимо на повільний вогонь. У 30 мл води розмішуємо какао, корицю і вливаємо отриману суміш в молочну масу. Коли гарячий шоколад почне подавати ознаки швидкого закипання, вводимо просіяне вівсяну борошно з сіллю і розпушувачем і швидко замішуємо тісто. Відразу знімаємо його з вогню. По одному додаємо яйця і кожен раз активно перемішуємо тісто. У самому кінці додаємо шматочок вершкового масла. Тепер даємо тісту 5 хвилин відпочити, а самі тим часом нагріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Злегка змащуємо її маслом і викладаємо порції тіста. Смажимо вівсяні шоколадні оладки з двох боків до готовності.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 2 склянки;
кефір – 2 склянки;
какао порошок – 2 ст. ложки;
цукор – 70 г;
сік лимона – 1 ч. ложка;
харчова сода – 5 г;
курячі яйця середнього розміру – 2 шт.;
олія рослинна.
Приготування
Віночком збиваємо яйця і цукор. Додаємо кефір, всипаємо борошно, соду і какао, додаємо сік лимона і перемішуємо. На сковороду вливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його. За допомогою столової ложки викладаємо порції тіста і обсмажуємо шоколадні оладки до готовності з двох сторін.
Шоколадні оладки – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти. Окремо збиваємо жовтки з молоком, вливаємо розтоплене масло. Отриману рідку масу вливаємо в суху суміш і обережно перемішуємо. Подрібнюємо шоколад і кладемо його в отримане тісто. Тепер збиваємо білки і також акуратно вмішуємо їх у тісто. Набираємо трохи тіста столовою ложкою і викладаємо його на сковороду, попередньо розігріту і промазану рослинним маслом. Смажимо оладки до готовності і подаємо їх до столу в теплому вигляді.
Шоколадні вівсяні оладки
Інгредієнти:
Приготування
Молоко змішуємо з водою, додаємо туди шматочки шоколаду масу і ставимо на повільний вогонь. У 30 мл води розмішуємо какао, корицю і вливаємо отриману суміш в молочну масу. Коли гарячий шоколад почне подавати ознаки швидкого закипання, вводимо просіяне вівсяну борошно з сіллю і розпушувачем і швидко замішуємо тісто. Відразу знімаємо його з вогню. По одному додаємо яйця і кожен раз активно перемішуємо тісто. У самому кінці додаємо шматочок вершкового масла. Тепер даємо тісту 5 хвилин відпочити, а самі тим часом нагріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Злегка змащуємо її маслом і викладаємо порції тіста. Смажимо вівсяні шоколадні оладки з двох боків до готовності.
Шоколадні оладки на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Віночком збиваємо яйця і цукор. Додаємо кефір, всипаємо борошно, соду і какао, додаємо сік лимона і перемішуємо. На сковороду вливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його. За допомогою столової ложки викладаємо порції тіста і обсмажуємо шоколадні оладки до готовності з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадні панкейкі
Шоколадні панкейкі, рецепт яких дещо відрізняється від наших традиційних оладок, завжди виходять поживними, смачними і ніжними. Вони відмінно
Оладки на кисляку - рецепт
Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
Шоколадні млинці - рецепт
Якщо ви любите млинці, то шоколадна варіація даного ласощі доведеться вам за смаком. Як їх приготувати? Дуже просто, весь процес описаний в нашій
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Шоколадні капкейки
Шоколадні капкейки - вишукана, ніжна і дуже смачне ласощі, яке хочеться їсти знову і знову. Приготувати капкейки зовсім нескладно, головне - знати