Оладки на кисляку - рецепт
Кисляк годиться не тільки для безпосереднього вживання, але й для використання у якості одного з інгредієнтів цілого ряду страв, переважно, випічки. На цей раз ми використовуємо кисляк як основу для пишних і смачних оладок.
Інгредієнти:
вершкове масло - 3 ст. ложки;
борошно - 2 ст.;
цукор - 1/4 ст.;
розпушувач - 2 1/2 ч. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
кисле молоко - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло.
Приготування
В одній з ємностей змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, порошок для випічки, соду і сіль. В іншій мисці збиваємо яйця з кисляком. Постійно помішуючи, вливаємо рідку суміш до сухих інгредієнтів і ретельно перемішуємо. Тісто на оладки з кислого молока повинно вийти досить густим для того, щоб рівномірно покривати ложку. Додаємо в тісто розтоплене вершкове масло і приступаємо до смаження.
Змащуємо гарячу сковороду рослинним маслом і виливаємо порції тіста будь-якого бажаного розміру. Як тільки сира поверхню тіста покриється пухирцями, перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо готування. Подаємо оладки з медом, сиропом, варенням або сметаною.
Дріжджові оладки на кисляку виходять пишніше і щільніше звичайних. Подавати таку страву можна до сніданку з чашкою кава , чаю і будь-якими солодкими добавками на ваш розсуд.
Інгредієнти:
дріжджі - 8 г;
тепла кисле молоко - 1 1/2 ст.;
борошно - 2 ст.;
цукор - 1/4 ст.;
розпушувач - 3 ч. ложки;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 2 ч. ложки;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Розчиняємо дріжджі в теплій кисляку і залишаємо на 5 хвилин. Тим часом в миску просіваємо борошно і змішуємо її з розпушувачем, содою, цукром і сіллю. Додаємо ванільний екстракт, яйця і масло, вливаємо дріжджовий розчин на кисляку і залишаємо тісто в холодильнику на ніч.
З ранку розігріваємо змащену маслом сковороду і смажимо пишні оладки на кисляку і дріжджах до рум'яного кольору.
Інгредієнти:
борошно - 1 1/4 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
кисле молоко - 1 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
вода - 2 ст. ложка.
Приготування
Змішати просіяне борошно з порошком для випічки, цукром і сіллю. Окремо збиваємо кисле молоко з маслом і водою. Вливаємо останню суміш до сухих інгредієнтів і замішуємо однорідне і густе тісто.
Порції тіста обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Подаємо оладки як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
какао-порошок - 2 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
кориця - 1 ч. ложка;
розпушувач - 1 ч. ложка;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка;
кисле молоко - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
рослинне масло - для смаження;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування оладок у глибокій мисці змішати просіяне борошно з какао-порошком, цукром, корицею, розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збиваємо яйця з кислим молоком, рослинним маслом і ванільним екстрактом. З'єднавши обидві суміші, замішуємо густе і однорідне тісто, за бажанням його можна розбавити шматочками шоколаду.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому порції тіста до золотистого кольору з обох сторін. Подаємо оладки з сиропом, солоної карамеллю, збитими вершками або фруктами в гарячому або холодному вигляді.
Як приготувати оладки на кисляку?
Інгредієнти:
Приготування
В одній з ємностей змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, порошок для випічки, соду і сіль. В іншій мисці збиваємо яйця з кисляком. Постійно помішуючи, вливаємо рідку суміш до сухих інгредієнтів і ретельно перемішуємо. Тісто на оладки з кислого молока повинно вийти досить густим для того, щоб рівномірно покривати ложку. Додаємо в тісто розтоплене вершкове масло і приступаємо до смаження.
Змащуємо гарячу сковороду рослинним маслом і виливаємо порції тіста будь-якого бажаного розміру. Як тільки сира поверхню тіста покриється пухирцями, перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо готування. Подаємо оладки з медом, сиропом, варенням або сметаною.
Як з кислого зробити оладки на дріжджах?
Дріжджові оладки на кисляку виходять пишніше і щільніше звичайних. Подавати таку страву можна до сніданку з чашкою кава , чаю і будь-якими солодкими добавками на ваш розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо дріжджі в теплій кисляку і залишаємо на 5 хвилин. Тим часом в миску просіваємо борошно і змішуємо її з розпушувачем, содою, цукром і сіллю. Додаємо ванільний екстракт, яйця і масло, вливаємо дріжджовий розчин на кисляку і залишаємо тісто в холодильнику на ніч.
З ранку розігріваємо змащену маслом сковороду і смажимо пишні оладки на кисляку і дріжджах до рум'яного кольору.
Як спекти оладки на кисляку без яєць?
Інгредієнти:
Приготування
Змішати просіяне борошно з порошком для випічки, цукром і сіллю. Окремо збиваємо кисле молоко з маслом і водою. Вливаємо останню суміш до сухих інгредієнтів і замішуємо однорідне і густе тісто.
Порції тіста обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Подаємо оладки як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Як піч шоколадні оладки на кисляку?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування оладок у глибокій мисці змішати просіяне борошно з какао-порошком, цукром, корицею, розпушувачем, содою і сіллю. Окремо збиваємо яйця з кислим молоком, рослинним маслом і ванільним екстрактом. З'єднавши обидві суміші, замішуємо густе і однорідне тісто, за бажанням його можна розбавити шматочками шоколаду.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому порції тіста до золотистого кольору з обох сторін. Подаємо оладки з сиропом, солоної карамеллю, збитими вершками або фруктами в гарячому або холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пишні оладки на молоці
Пишні, легкі і повітряні оладки з варенням або джемом - що може бути краще для сніданку? Однак, приготувати пишні оладки виходить не завжди. Ми
Дріжджові оладки
Скільки рецептів оладок не придумай, а господині хочуть все пишніше і легшим, ну що ж, тримайте рецепт найбільш пишних оладок, які готуються на
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті
Млинці на кисляку
Для основи млинців зазвичай використовується вода, молоко та інші кисломолочні продукти. І сьогодні ми детально розповімо, як спекти тонкі і товсті
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці
Тісто на кисляку
Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -