Смак свіжих оладок зі сметанкою знайомий, напевно, кожному ще з дитинства. Ніжні та ароматні – це все про них. Блюдо абсолютно просте, але при цьому дуже смачне. А зараз ми вам розповімо ще цікаві рецепти його приготування. Як зробити шоколадні оладки, читайте нижче.
Шоколадні оладки – рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 145 г; розпушувач – 11 г; порошок какао – 40 г; цукор – 100 г; молоко – 315 мл; сіль – 1/4 ч. ложки; шоколад – 120 г; яйця – 2 шт.; вершкове масло розтоплене – 55 г; харчова сода – 3 г; ванілін – 1 пакетик. Приготування Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти. Окремо збиваємо жовтки з молоком, вливаємо розтоплене масло. Отриману рідку масу вливаємо в суху суміш і обережно перемішуємо. Подрібнюємо шоколад і кладемо його в отримане тісто. Тепер збиваємо білки і також акуратно вмішуємо їх у тісто. Набираємо трохи тіста столовою ложкою і викладаємо його на сковороду, попередньо розігріту і промазану рослинним маслом. Смажимо оладки до готовності і подаємо їх до столу в теплому вигляді.
Шоколадні вівсяні оладки
Інгредієнти: вівсяне борошно – 250 г; вода – 150 мл; молоко – 150 мл; яйця курячі середнього розміру – 3 шт.; какао – 15 г; масло вершкове – 35 г; темний шоколад – 75 г; мелена кориця – за смаком; сіль – щіпка; розпушувач – 7 р. Приготування Молоко змішуємо з водою, додаємо туди шматочки шоколаду масу і ставимо на повільний вогонь. У 30 мл води розмішуємо какао, корицю і вливаємо отриману суміш в молочну масу. Коли гарячий шоколад почне подавати ознаки швидкого закипання, вводимо просіяне вівсяну борошно з сіллю і розпушувачем і швидко замішуємо тісто. Відразу знімаємо його з вогню. По одному додаємо яйця і кожен раз активно перемішуємо тісто. У самому кінці додаємо шматочок вершкового масла. Тепер даємо тісту 5 хвилин відпочити, а самі тим часом нагріваємо сковороду з антипригарним покриттям. Злегка змащуємо її маслом і викладаємо порції тіста. Смажимо вівсяні шоколадні оладки з двох боків до готовності.
Шоколадні оладки на кефірі
Інгредієнти: борошно пшеничне – 2 склянки; кефір – 2 склянки; какао порошок – 2 ст. ложки; цукор – 70 г; сік лимона – 1 ч. ложка; харчова сода – 5 г; курячі яйця середнього розміру – 2 шт.; олія рослинна. Приготування Віночком збиваємо яйця і цукор. Додаємо кефір, всипаємо борошно, соду і какао, додаємо сік лимона і перемішуємо. На сковороду вливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його. За допомогою столової ложки викладаємо порції тіста і обсмажуємо шоколадні оладки до готовності з двох сторін.