Вам захотілося смачних оладок, але в холодильнику не виявилося ні молока, кефіру? Не впадайте у відчай, для вас ми розповімо, як приготувати чудові пишні оладки на воді.
Оладки на воді з дріжджами і яйцями
Інгредієнти: борошно пшеничне – 520 г; вода – 490 мл; яйця курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 85 м; пресовані дріжджі – 25 г; рослинна рафінована олія для тесту – 75 мл; сіль – 5 р; рослинна олія для смаження – 150 мл. Приготування Пресовані дріжджі розпускаємо в теплій водичці і даємо постояти двадцять хвилин. Потім у глибоку миску просіваємо борошно пшеничне і, підливаючи воду з дріжджами, перемішуємо до однорідності і визначаємо в тепле місце на сорок хвилин.
Тепер додаємо трохи збиті з сіллю і цукровим піском яйця, рослинне масло, вимішуємо за допомогою ложки до однорідності і знову даємо піднятися.
Приблизно через сорок хвилин, коли тісто добре підніметься, не перемішуючи його, приступаємо до смаження. Для цього сковороду з товстим дном прогріваємо на середньому вогні, вливаємо олію і змоченою у воді столовою ложкою накладаємо на нього потроху тесту. Смажимо оладки з двох боків до підрум'янення і виймаємо на блюдо.
Подаємо рум'яні оладки зі сметаною, медом або повидлом .
Пишні оладки на воді без яєць
Інгредієнти: борошно пшеничне – 710 г; вода – 630 мл; цукровий пісок – 100 г; сухі дріжджі – 10 г; ваніль – за смаком; сіль – 10 г; рослинна олія для смаження. Приготування Пшеничне борошно просіваємо в глибоку ємність. Потім потроху вливаємо воду і перемішуємо до однорідності, скориставшись віночком, міксером або виделкою. Тепер додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок, ваніль, сіль і перемішуємо гарненько. Визначаємо посуд з тестом в тепле місце приблизно на сорок-шістдесят хвилин. Можна для цієї мети зовсім трохи прогріти духовку.
Після закінчення часу приступаємо до смаження. Не перемішуючи тіста, набираємо його потроху зволоженою столовою ложкою і викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо оладки на середньому вогні до підрум'янення з двох сторін.
До готовим оладушкам подаємо сметану, мед або варення.
Морквяні оладки на воді без дріжджів
Інгредієнти: морква середнього розміру – 2 шт.; борошно пшеничне – 280 м; вода – 190 мл; сода – 1/2 ч. ложки; лимонний сік – 1 ст. ложка; цукровий пісок – за смаком; сіль – за смаком; рослинна олія для смаження – 150 мл; цукрова пудра. Приготування Очищену моркву натираємо на дрібній тертці і складаємо в глибоку миску. Наливаємо воду, додаємо за смаком цукровий пісок, сіль, додаємо соду, погашену лимонним соком, і перемішуємо. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і, розбиваючи масу віночком або міксером, заводимо тісто до консистенції густої сметани.
У сковорідку з товстим дном наливаємо трохи рослинного рафінованого масла і столовою ложкою накладаємо тісто. Підрум'янюємо оладки з двох сторін, виймаємо на блюдо і подаємо до столу, присипавши цукровою пудрою.
Оладки на воді з яблуками
Інгредієнти: яблука – 2 шт.; борошно пшеничне – 560 г; яйця курячі – 2 шт.; вода – 380 мл; сода – 1 ч. ложка; цукровий пісок – 150 г; сіль – 1 ч. ложка без гірки; рослинне масло в тісто – 35 мл; рослинна олія для смаження – 150 мл. Приготування Яблучка очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і натираємо на крупній тертці. Додаємо яйця, цукровий пісок, сіль, соду і гарненько перемішуємо. Тепер вливаємо воду, всипаємо просіяне борошно і заводимо тісто. В кінці замісу вливаємо рослинну рафіновану олію і знову перемішуємо. Готове тісто залишаємо на сім-десять хвилин.
Після закінчення часу приступаємо до смаження. В прогріту сковороду з товстим дном наливаємо трохи рослинного масла, і столовою ложкою накладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін, виймаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, варенням або повидлом.