Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пишні оладки на ряжанці

Пишні оладки на ряжанці

1-11-2015, 22:51
699
Пишні оладки на ряжанці
Пишні оладки можна приготувати на будь-якій основі, дотримуючись правильні пропорції і певний алгоритм дій при заготівлі тесту. Але особливо ніжними і повітряними вони виходять на ряжанка.

Як приготувати пишні оладки на ряжанці - рецепт з яблуками?


Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 250 г;

  • борошно пшеничне – 320 г;

  • ряжанка – 490 мл;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • ваніль або ванілін – за смаком;

  • сода харчова – 10 г;

  • оцет столовий – 15 мл;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна олія для смаження – 100 мл


  • Приготування
    Курячі яйця змішуємо з цукровим піском і збиваємо за допомогою віночка до однорідної консистенції і розчинення солодких кристалів. Потім вливаємо ряжанку, додаємо за смаком ваніль або ванілін, всипаємо попередньо просіяне борошно і перемішуємо до повного розчинення борошняних грудочок. Яблучка чистимо, позбавляє від серцевини з насінням, пропускаємо через крупну тертку і додаємо в приготоване тісто. Харчову соду гасимо 9% столовим оцтом, закладаємо разом з яблуками і гарненько перемішуємо.
    Смажимо оладки традиційно - на прогрітій з рослинним маслом без запаху сковороді з товстим дном з обох боків до рум'яності і готовності.
    До таких оладок чудово підійде сметана, мед або варення .

    Як приготувати пишні дріжджові оладки на ряжанка?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480 г;

  • ряжанка – 490 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 65 г або по смаку;

  • сухі дріжджі – 25 ч. ложки;

  • ванільний цукор – 15 г або по смаку;

  • сіль – 5 г або по смаку;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо з цукровим піском за допомогою міксера або вилки до розчинення солодких кристалів, змішуємо з підігрітої на водяній бані або в мікрохвильовій печі
    Пишні оладки на ряжанці
    ряжанкою, додаємо дрібку солі, ванільний цукор і перемішуємо. В окрему ємність просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. З'єднуємо суху і рідку основу і розбиваємо до повного розчинення борошняних грудочок. Визначаємо посуд з тістом рушником прикриту, або чистою тканиною в тепле місце. Ідеальним варіантом буде прогріта трохи духовка або ємність з теплою водою.
    Коли тісто збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, не перемішуючи, приступаємо до випікання оладок.
    Накладаємо за допомогою столової ложки трохи тесту на прогріту з рослинною олією сковороду і підрум'янюємо вироби з двох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солодкі оладки з кабачків
    Солодкі оладки з кабачків
    Якщо ви ще не скуштували смачні солодкі кабачкові оладки, значить зараз саме час їх зробити. Кабачок універсальний овоч, тому додавання солодких
    Пишні оладки на сироватці
    Пишні оладки на сироватці
    Багато хто думає, що з сироватки хорошою випічки не вийде, і абсолютно даремно. Постараємося довести зворотне, запропонувавши рецепти чудових пишних
    Смачні оладки на кефірі
    Смачні оладки на кефірі
    Приготувати оладки - справа не хитра, і багато досвідчені господині стверджують, що найбільш пишним результатом володіють ті, основу яких становить
    Оладки на молоці без яєць
    Оладки на молоці без яєць
    Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
    Оладки на воді
    Оладки на воді
    Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька
    Оладки на ряжанці
    Оладки на ряжанці
    Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті