Пишні оладки на ряжанці
Пишні оладки можна приготувати на будь-якій основі, дотримуючись правильні пропорції і певний алгоритм дій при заготівлі тесту. Але особливо ніжними і повітряними вони виходять на ряжанка.
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі – 250 г;
борошно пшеничне – 320 г;
ряжанка – 490 мл;
курячі яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 75 г;
ваніль або ванілін – за смаком;
сода харчова – 10 г;
оцет столовий – 15 мл;
сіль – щіпка;
рослинна олія для смаження – 100 мл
Приготування
Курячі яйця змішуємо з цукровим піском і збиваємо за допомогою віночка до однорідної консистенції і розчинення солодких кристалів. Потім вливаємо ряжанку, додаємо за смаком ваніль або ванілін, всипаємо попередньо просіяне борошно і перемішуємо до повного розчинення борошняних грудочок. Яблучка чистимо, позбавляє від серцевини з насінням, пропускаємо через крупну тертку і додаємо в приготоване тісто. Харчову соду гасимо 9% столовим оцтом, закладаємо разом з яблуками і гарненько перемішуємо.
Смажимо оладки традиційно - на прогрітій з рослинним маслом без запаху сковороді з товстим дном з обох боків до рум'яності і готовності.
До таких оладок чудово підійде сметана, мед або варення .
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 480 г;
ряжанка – 490 мл;
яйця курячі – 2 шт.;
цукровий пісок – 65 г або по смаку;
сухі дріжджі – 25 ч. ложки;
ванільний цукор – 15 г або по смаку;
сіль – 5 г або по смаку;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Яйця розбиваємо з цукровим піском за допомогою міксера або вилки до розчинення солодких кристалів, змішуємо з підігрітої на водяній бані або в мікрохвильовій печі ряжанкою, додаємо дрібку солі, ванільний цукор і перемішуємо. В окрему ємність просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. З'єднуємо суху і рідку основу і розбиваємо до повного розчинення борошняних грудочок. Визначаємо посуд з тістом рушником прикриту, або чистою тканиною в тепле місце. Ідеальним варіантом буде прогріта трохи духовка або ємність з теплою водою.
Коли тісто збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, не перемішуючи, приступаємо до випікання оладок.
Накладаємо за допомогою столової ложки трохи тесту на прогріту з рослинною олією сковороду і підрум'янюємо вироби з двох сторін.
Як приготувати пишні оладки на ряжанці - рецепт з яблуками?
Інгредієнти:
Приготування
Курячі яйця змішуємо з цукровим піском і збиваємо за допомогою віночка до однорідної консистенції і розчинення солодких кристалів. Потім вливаємо ряжанку, додаємо за смаком ваніль або ванілін, всипаємо попередньо просіяне борошно і перемішуємо до повного розчинення борошняних грудочок. Яблучка чистимо, позбавляє від серцевини з насінням, пропускаємо через крупну тертку і додаємо в приготоване тісто. Харчову соду гасимо 9% столовим оцтом, закладаємо разом з яблуками і гарненько перемішуємо.
Смажимо оладки традиційно - на прогрітій з рослинним маслом без запаху сковороді з товстим дном з обох боків до рум'яності і готовності.
До таких оладок чудово підійде сметана, мед або варення .
Як приготувати пишні дріжджові оладки на ряжанка?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо з цукровим піском за допомогою міксера або вилки до розчинення солодких кристалів, змішуємо з підігрітої на водяній бані або в мікрохвильовій печі ряжанкою, додаємо дрібку солі, ванільний цукор і перемішуємо. В окрему ємність просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. З'єднуємо суху і рідку основу і розбиваємо до повного розчинення борошняних грудочок. Визначаємо посуд з тістом рушником прикриту, або чистою тканиною в тепле місце. Ідеальним варіантом буде прогріта трохи духовка або ємність з теплою водою.
Коли тісто збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, не перемішуючи, приступаємо до випікання оладок.
Накладаємо за допомогою столової ложки трохи тесту на прогріту з рослинною олією сковороду і підрум'янюємо вироби з двох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солодкі оладки з кабачків
Якщо ви ще не скуштували смачні солодкі кабачкові оладки, значить зараз саме час їх зробити. Кабачок універсальний овоч, тому додавання солодких
Пишні оладки на сироватці
Багато хто думає, що з сироватки хорошою випічки не вийде, і абсолютно даремно. Постараємося довести зворотне, запропонувавши рецепти чудових пишних
Смачні оладки на кефірі
Приготувати оладки - справа не хитра, і багато досвідчені господині стверджують, що найбільш пишним результатом володіють ті, основу яких становить
Оладки на молоці без яєць
Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
Оладки на воді
Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті