Вернуться назад Распечатать

Пишні оладки на ряжанці

Пишні оладки на ряжанці
Пишні оладки можна приготувати на будь-якій основі, дотримуючись правильні пропорції і певний алгоритм дій при заготівлі тесту. Але особливо ніжними і повітряними вони виходять на ряжанка.

Як приготувати пишні оладки на ряжанці - рецепт з яблуками?


Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 250 г;

  • борошно пшеничне – 320 г;

  • ряжанка – 490 мл;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • ваніль або ванілін – за смаком;

  • сода харчова – 10 г;

  • оцет столовий – 15 мл;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна олія для смаження – 100 мл


  • Приготування
    Курячі яйця змішуємо з цукровим піском і збиваємо за допомогою віночка до однорідної консистенції і розчинення солодких кристалів. Потім вливаємо ряжанку, додаємо за смаком ваніль або ванілін, всипаємо попередньо просіяне борошно і перемішуємо до повного розчинення борошняних грудочок. Яблучка чистимо, позбавляє від серцевини з насінням, пропускаємо через крупну тертку і додаємо в приготоване тісто. Харчову соду гасимо 9% столовим оцтом, закладаємо разом з яблуками і гарненько перемішуємо.
    Смажимо оладки традиційно - на прогрітій з рослинним маслом без запаху сковороді з товстим дном з обох боків до рум'яності і готовності.
    До таких оладок чудово підійде сметана, мед або варення .

    Як приготувати пишні дріжджові оладки на ряжанка?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 480 г;

  • ряжанка – 490 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 65 г або по смаку;

  • сухі дріжджі – 25 ч. ложки;

  • ванільний цукор – 15 г або по смаку;

  • сіль – 5 г або по смаку;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо з цукровим піском за допомогою міксера або вилки до розчинення солодких кристалів, змішуємо з підігрітої на водяній бані або в мікрохвильовій печі
    Пишні оладки на ряжанці
    ряжанкою, додаємо дрібку солі, ванільний цукор і перемішуємо. В окрему ємність просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. З'єднуємо суху і рідку основу і розбиваємо до повного розчинення борошняних грудочок. Визначаємо посуд з тістом рушником прикриту, або чистою тканиною в тепле місце. Ідеальним варіантом буде прогріта трохи духовка або ємність з теплою водою.
    Коли тісто збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, не перемішуючи, приступаємо до випікання оладок.
    Накладаємо за допомогою столової ложки трохи тесту на прогріту з рослинною олією сковороду і підрум'янюємо вироби з двох сторін.