Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто «як пух» на кефірі

Дріжджове тісто «як пух» на кефірі

15-02-2016, 14:19
1 882
Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
Дріжджове тісто заслужено вважається далеко не самим простим у приготуванні. При його замішуванні слід правильно враховувати температуру інгредієнтів і час їх вистоювання, але якщо ви зможете дотримати всі правила – рецепт віддячить вам сповна: тісто вийде дивно пишним і не буде черствіти протягом декількох днів. Але в кулінарії важко досягти досконалості, нові технології і рецепти створюються і безперервно вдосконалюються. Те ж трапилося і з дріжджовим тістом. Виявилося, що якщо приготувати тісто на кефірі, то воно виходить легким як пух, ідеально доповнюючи найрізноманітніші начинки і тая у роті.

Рецепт дріжджового тіста «як пух»


Як ми відзначали раніше, одне з головних правил роботи з дріжджовим тістом – дотримання правильної температури інгредієнтів. Так як кефір зберігається в холодильнику, досягнути бажаної температури можна за допомогою делікатного нагріву або завдяки розбавленню молочного продукту водою. В рецепті нижче ми вирішили піти по другому шляху.
Інгредієнти:

  • вода - 100 мл;

  • кефір - 155 мл;

  • вершкове масло - 55 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 455 г;

  • цукор - 55 г;

  • інстантні дріжджі - 10 р.


  • Приготування
    Підігрійте воду до температури, трохи вище необхідної для активації дріжджів. Розведіть гарячою водою холодний кефір і додайте щіпку цукру. На поверхню розчину висипте дріжджі і залиште їх до активації. Влийте готовий розчин до збитого з розтопленим маслом яйцю, а потім всипте цукор, що залишився і перемішайте. З'єднайте рідкі інгредієнти з борошном. Пластичне і м'яке тісто залиште на расстойку в теплі, а коли воно подвоїться в обсязі, обімніть і ділите на порції. Після формування пиріжки залишають для повторної вистоювання ще на півгодини, а потім відправляють в духовку.

    Рецепт дріжджового тіста «як пух» на кефірі


    Цей рецепт дріжджового тіста прісного «як пух» для пиріжків можна доповнити сіллю і цукром на свій смак. Якщо готуєте солодку випічку, то всипте не більше половини склянки цукру, нехай всю солодкість забезпечить начинка, а для солоних пиріжків буде достатньо хорошої дрібку солі.
    Інгредієнти:

  • сухі дріжджі - 15 г;

  • кефір - 355 мл;

  • вода - 55 мл;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • борошно - 510 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Підігрів воду до температури трохи вище температури тіла, всипте до неї щіпку цукру і самі дріжджі. Через 10 хвилин, коли вода стане пінної і придбає кремовий відтінок, влийте розчин в кефір і додайте рослинне масло. На даний момент в основі для тесту міститься досить багато кислоти, яку забезпечує кефір, її необхідно нейтралізувати, щоб створити максимально комфортні умови для розвитку дріжджів, з цією метою всипте в тісто трохи соди. Готовий розчин перелийте до борошна і замісити гладке тісто. Залиште його на расстойку приблизно на годину, а після його підняття, приступайте до формування пиріжків. Готові пиріжки слід залишити піднятися повторно, а потім можна приступати до їх приготування в духовці (температура 190 градусів) або у фритюрі.

    Дріжджове тісто – м'яка, як пух


    Інгредієнти:
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі


  • кефір - 240 мл;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • рослинне масло - 115 мл;

  • цукор - 15 г;

  • борошно - 370 р.


  • Приготування
    З'єднайте кефір з маслом і обережно нагрійте до теплого, стежачи за тим, щоб молочний білок не згорнувся. В підігрітої суміші розчиніть цукор і всипте дріжджі. Залиште розчин на 10 хвилин, а по закінченні часу влийте його до борошна. Замісивши дріжджове тісто, м'яке, як пух, залиште на півгодини, а потім сформуйте пиріжки. Готові пиріжки запікають при 200 градусах до зарум'янювання.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
    Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
    Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в
    Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
    Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
    Багато любителів солодкої випічки віддають перевагу саме здобу. Однак приготування такої основи вимагає достатньо часу і дотримання базових правил.
    Тісто на біляші з м'ясом
    Тісто на біляші з м'ясом
    Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
    Швидке тісто для пиріжків
    Швидке тісто для пиріжків
    Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти