Дріжджове тісто «як пух» на кефірі

Рецепт дріжджового тіста «як пух»
Як ми відзначали раніше, одне з головних правил роботи з дріжджовим тістом – дотримання правильної температури інгредієнтів. Так як кефір зберігається в холодильнику, досягнути бажаної температури можна за допомогою делікатного нагріву або завдяки розбавленню молочного продукту водою. В рецепті нижче ми вирішили піти по другому шляху.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте воду до температури, трохи вище необхідної для активації дріжджів. Розведіть гарячою водою холодний кефір і додайте щіпку цукру. На поверхню розчину висипте дріжджі і залиште їх до активації. Влийте готовий розчин до збитого з розтопленим маслом яйцю, а потім всипте цукор, що залишився і перемішайте. З'єднайте рідкі інгредієнти з борошном. Пластичне і м'яке тісто залиште на расстойку в теплі, а коли воно подвоїться в обсязі, обімніть і ділите на порції. Після формування пиріжки залишають для повторної вистоювання ще на півгодини, а потім відправляють в духовку.
Рецепт дріжджового тіста «як пух» на кефірі
Цей рецепт дріжджового тіста прісного «як пух» для пиріжків можна доповнити сіллю і цукром на свій смак. Якщо готуєте солодку випічку, то всипте не більше половини склянки цукру, нехай всю солодкість забезпечить начинка, а для солоних пиріжків буде достатньо хорошої дрібку солі.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрів воду до температури трохи вище температури тіла, всипте до неї щіпку цукру і самі дріжджі. Через 10 хвилин, коли вода стане пінної і придбає кремовий відтінок, влийте розчин в кефір і додайте рослинне масло. На даний момент в основі для тесту міститься досить багато кислоти, яку забезпечує кефір, її необхідно нейтралізувати, щоб створити максимально комфортні умови для розвитку дріжджів, з цією метою всипте в тісто трохи соди. Готовий розчин перелийте до борошна і замісити гладке тісто. Залиште його на расстойку приблизно на годину, а після його підняття, приступайте до формування пиріжків. Готові пиріжки слід залишити піднятися повторно, а потім можна приступати до їх приготування в духовці (температура 190 градусів) або у фритюрі.
Дріжджове тісто – м'яка, як пух
Інгредієнти:

Приготування
З'єднайте кефір з маслом і обережно нагрійте до теплого, стежачи за тим, щоб молочний білок не згорнувся. В підігрітої суміші розчиніть цукор і всипте дріжджі. Залиште розчин на 10 хвилин, а по закінченні часу влийте його до борошна. Замісивши дріжджове тісто, м'яке, як пух, залиште на півгодини, а потім сформуйте пиріжки. Готові пиріжки запікають при 200 градусах до зарум'янювання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в

Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
Багато любителів солодкої випічки віддають перевагу саме здобу. Однак приготування такої основи вимагає достатньо часу і дотримання базових правил.

Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то

Швидке тісто для пиріжків
Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими

Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти