Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах

Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах

15-02-2016, 14:05
2 389
Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
Скільки б варіантів пирожкового тесту не створювалося щорічно, а апетитніше варіанти на дріжджах не придумати. Пишне тісто на дріжджах, очевидно, потребує трохи великих часових затрат і деяких знання в кулінарії, але всі незручності з лишком окупляться шикарним результатом у вигляді повітряного і довго зберігає свою свіжість тесту.

Рецепт тіста для пиріжків на сухих дріжджах


Для будь-якого виду випічки ідеально підійде тісто, приготоване на молочній основі. На виході виходить дивно легкий продукт, який залишається свіжим на довший час.
Інгредієнти:

  • молоко - 240 мл;

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • цукровий пісок - 10 г;

  • борошно - 380 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Доведіть молоко до температури трохи вище кімнатної. Розчиніть цукрові кристали в теплому молоці і всипте дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися до утворення піни на поверхні розчину. Вбийте до дріжджового розчину яйце і знову добре опрацюйте все віночком. Всипте борошно в глибоку посуд і влийте до неї рідину. Поступово підбираючи борошно з країв і замісивши м'яке тісто, залиште його підійти. По завершенні розкачування і формування, тісто для духових пиріжків на сухих дріжджах втратить свою пишність, а тому вже готові пиріжки залишають відпочивати повторно, поки ті злегка не піднімуться.

    Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Пісний варіант тесту можна вважати найбільш простим у плані складу інгредієнтів, правда, схема приготування залишається аналогічною. Крім іншого, цей рецепт примітний швидкістю приготування, на все піде не більше 40 хвилин.
    Інгредієнти:

  • дріжджі - 5 г;

  • борошно - 520 г;

  • вода - 185 мл;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Підсолодивши теплу воду, залийте нею дріжджі. Готовий розчин влийте до борошні і почніть вимішування тіста. Залиште тісто полежати на 15 хвилин, а потім на аналогічний час вже після формування.

    Здобне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Що не кажи, а найбільш смачним і повітряним виходить здобне тісто. Серед інших варіантів воно ж і вважається найбільш калорійним.
    Дані рецепт розрахований на приготування солодких пиріжків , але при необхідності ви можете зменшити кількість цукру.
    Інгредієнти:

  • борошно - 720 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • цукор - 115 г;

  • молоко - 355 мл;

  • вершкове масло (розтоплене) - 115 мл;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Розведіть цукор у ледь підігрітому молоці і з'єднайте розчин з дріжджами. Через 5 хвилин вбийте яйця і додайте розтоплене масло, після чого повторіть збивання. Влийте рідину до борошна і замісити всі разом. Дайте тісту підійти в теплі.
    Таке тісто з сухими дріжджами підійде для смажених пиріжків і для тих, що готуються в духовці.

    Заварне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Інгредієнти:

  • борошно - 475 г;

  • цукор - 5 г;

  • вода - 460 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • масло - 35 мл


  • Приготування
    Розпустіть дріжджі в половині підсолодженої води, з'єднайте розчин з борошном, вона повинна увібрати всю вологу. Додайте рослинне масло. Слідом влийте склянку окропу і перемішайте. До ліплення пиріжків можна переходити, не чекаючи подвоєння в розмірах.

    Опарне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Інгредієнти:

  • дріжджі - 10 г;

  • вершкове масло - 170 г;
  • Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах

  • молоко - 430 мл;

  • борошно - 540 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 45 р.


  • Приготування
    Розпустіть дріжджі в суміші теплого молока з половиною цукру. Всипте близько 120 р борошна і перемішайте. Залиште опару підходити в теплі на півтори години. По закінченні часу додайте збиті з маслом і залишками цукру яйця. Введіть всі в опару з рештками борошна і дайте тісту знову подвоїтися в розмірах.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
    Тісто на біляші з м'ясом
    Тісто на біляші з м'ясом
    Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
    Тісто для пиріжків в духовці
    Тісто для пиріжків в духовці
    Пиріжки - це один з найулюбленіших видів домашньої випічки багатьох людей. Існує неймовірна кількість їх приготування. А щоб ваша голова не пішла
    Швидке тісто для пиріжків
    Швидке тісто для пиріжків
    Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
    Пісне тісто для пиріжків
    Пісне тісто для пиріжків
    Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо