Скільки б варіантів пирожкового тесту не створювалося щорічно, а апетитніше варіанти на дріжджах не придумати. Пишне тісто на дріжджах, очевидно, потребує трохи великих часових затрат і деяких знання в кулінарії, але всі незручності з лишком окупляться шикарним результатом у вигляді повітряного і довго зберігає свою свіжість тесту.
Рецепт тіста для пиріжків на сухих дріжджах
Для будь-якого виду випічки ідеально підійде тісто, приготоване на молочній основі. На виході виходить дивно легкий продукт, який залишається свіжим на довший час.
Інгредієнти: молоко - 240 мл; інстантні дріжджі - 5 г; цукровий пісок - 10 г; борошно - 380 г; яйце - 1 шт. Приготування Доведіть молоко до температури трохи вище кімнатної. Розчиніть цукрові кристали в теплому молоці і всипте дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися до утворення піни на поверхні розчину. Вбийте до дріжджового розчину яйце і знову добре опрацюйте все віночком. Всипте борошно в глибоку посуд і влийте до неї рідину. Поступово підбираючи борошно з країв і замісивши м'яке тісто, залиште його підійти. По завершенні розкачування і формування, тісто для духових пиріжків на сухих дріжджах втратить свою пишність, а тому вже готові пиріжки залишають відпочивати повторно, поки ті злегка не піднімуться.
Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами
Пісний варіант тесту можна вважати найбільш простим у плані складу інгредієнтів, правда, схема приготування залишається аналогічною. Крім іншого, цей рецепт примітний швидкістю приготування, на все піде не більше 40 хвилин.
Інгредієнти: дріжджі - 5 г; борошно - 520 г; вода - 185 мл; цукор - 5 р. Приготування Підсолодивши теплу воду, залийте нею дріжджі. Готовий розчин влийте до борошні і почніть вимішування тіста. Залиште тісто полежати на 15 хвилин, а потім на аналогічний час вже після формування.
Здобне тісто для пиріжків з сухими дріжджами
Що не кажи, а найбільш смачним і повітряним виходить здобне тісто. Серед інших варіантів воно ж і вважається найбільш калорійним.
Дані рецепт розрахований на приготування солодких пиріжків , але при необхідності ви можете зменшити кількість цукру.
Інгредієнти: борошно - 720 г; дріжджі - 10 г; цукор - 115 г; молоко - 355 мл; вершкове масло (розтоплене) - 115 мл; яйця - 3 шт. Приготування Розведіть цукор у ледь підігрітому молоці і з'єднайте розчин з дріжджами. Через 5 хвилин вбийте яйця і додайте розтоплене масло, після чого повторіть збивання. Влийте рідину до борошна і замісити всі разом. Дайте тісту підійти в теплі.
Таке тісто з сухими дріжджами підійде для смажених пиріжків і для тих, що готуються в духовці.
Заварне тісто для пиріжків з сухими дріжджами
Інгредієнти: борошно - 475 г; цукор - 5 г; вода - 460 мл; дріжджі - 10 г; масло - 35 мл Приготування Розпустіть дріжджі в половині підсолодженої води, з'єднайте розчин з борошном, вона повинна увібрати всю вологу. Додайте рослинне масло. Слідом влийте склянку окропу і перемішайте. До ліплення пиріжків можна переходити, не чекаючи подвоєння в розмірах.
Опарне тісто для пиріжків з сухими дріжджами
Інгредієнти: дріжджі - 10 г; вершкове масло - 170 г; молоко - 430 мл; борошно - 540 г; яйця - 4 шт.; цукор - 45 р. Приготування Розпустіть дріжджі в суміші теплого молока з половиною цукру. Всипте близько 120 р борошна і перемішайте. Залиште опару підходити в теплі на півтори години. По закінченні часу додайте збиті з маслом і залишками цукру яйця. Введіть всі в опару з рештками борошна і дайте тісту знову подвоїтися в розмірах.