Вернуться назад Распечатать

Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах

Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
Скільки б варіантів пирожкового тесту не створювалося щорічно, а апетитніше варіанти на дріжджах не придумати. Пишне тісто на дріжджах, очевидно, потребує трохи великих часових затрат і деяких знання в кулінарії, але всі незручності з лишком окупляться шикарним результатом у вигляді повітряного і довго зберігає свою свіжість тесту.

Рецепт тіста для пиріжків на сухих дріжджах


Для будь-якого виду випічки ідеально підійде тісто, приготоване на молочній основі. На виході виходить дивно легкий продукт, який залишається свіжим на довший час.
Інгредієнти:

  • молоко - 240 мл;

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • цукровий пісок - 10 г;

  • борошно - 380 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Доведіть молоко до температури трохи вище кімнатної. Розчиніть цукрові кристали в теплому молоці і всипте дріжджі на поверхню. Залиште дріжджі активізуватися до утворення піни на поверхні розчину. Вбийте до дріжджового розчину яйце і знову добре опрацюйте все віночком. Всипте борошно в глибоку посуд і влийте до неї рідину. Поступово підбираючи борошно з країв і замісивши м'яке тісто, залиште його підійти. По завершенні розкачування і формування, тісто для духових пиріжків на сухих дріжджах втратить свою пишність, а тому вже готові пиріжки залишають відпочивати повторно, поки ті злегка не піднімуться.

    Пісне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Пісний варіант тесту можна вважати найбільш простим у плані складу інгредієнтів, правда, схема приготування залишається аналогічною. Крім іншого, цей рецепт примітний швидкістю приготування, на все піде не більше 40 хвилин.
    Інгредієнти:

  • дріжджі - 5 г;

  • борошно - 520 г;

  • вода - 185 мл;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Підсолодивши теплу воду, залийте нею дріжджі. Готовий розчин влийте до борошні і почніть вимішування тіста. Залиште тісто полежати на 15 хвилин, а потім на аналогічний час вже після формування.

    Здобне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Що не кажи, а найбільш смачним і повітряним виходить здобне тісто. Серед інших варіантів воно ж і вважається найбільш калорійним.
    Дані рецепт розрахований на приготування солодких пиріжків , але при необхідності ви можете зменшити кількість цукру.
    Інгредієнти:

  • борошно - 720 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • цукор - 115 г;

  • молоко - 355 мл;

  • вершкове масло (розтоплене) - 115 мл;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Розведіть цукор у ледь підігрітому молоці і з'єднайте розчин з дріжджами. Через 5 хвилин вбийте яйця і додайте розтоплене масло, після чого повторіть збивання. Влийте рідину до борошна і замісити всі разом. Дайте тісту підійти в теплі.
    Таке тісто з сухими дріжджами підійде для смажених пиріжків і для тих, що готуються в духовці.

    Заварне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Інгредієнти:

  • борошно - 475 г;

  • цукор - 5 г;

  • вода - 460 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • масло - 35 мл


  • Приготування
    Розпустіть дріжджі в половині підсолодженої води, з'єднайте розчин з борошном, вона повинна увібрати всю вологу. Додайте рослинне масло. Слідом влийте склянку окропу і перемішайте. До ліплення пиріжків можна переходити, не чекаючи подвоєння в розмірах.

    Опарне тісто для пиріжків з сухими дріжджами


    Інгредієнти:

  • дріжджі - 10 г;

  • вершкове масло - 170 г;
  • Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах

  • молоко - 430 мл;

  • борошно - 540 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 45 р.


  • Приготування
    Розпустіть дріжджі в суміші теплого молока з половиною цукру. Всипте близько 120 р борошна і перемішайте. Залиште опару підходити в теплі на півтори години. По закінченні часу додайте збиті з маслом і залишками цукру яйця. Введіть всі в опару з рештками борошна і дайте тісту знову подвоїтися в розмірах.