Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для пиріжків в духовці

Тісто для пиріжків в духовці

4-10-2015, 10:49
914
Тісто для пиріжків в духовці
Рецептів тесту існує настільки багато, що раз наважившись взятися за приготування домашніх пиріжків ви можете витратити години лише вибираючи рецепт підходящої основи. Ми вирішили зібрати найбільш популярні і смачні рецептури в цьому матеріалі, а також детально описати технологію кожного із способів приготування.

Швидке тісто для пиріжків в духовці


На таке дріжджове тісто у вас піде близько півгодини часу, а на виході вийде прекрасна основа для пиріжків з абсолютно будь-якою начинкою, які будуть зберігати свою свіжість і м'якість протягом кількох найближчих днів.
Інгредієнти:

  • вода - 115 мл;

  • дріжджі - 1 ст. ложка;

  • борошно - 475 г;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Приготування і замішування тіста займає лічені хвилини, достатньо лише злегка підсолодити теплу воду, всипати до неї дріжджі, додати борошно, попередньо пропустивши її через сито, а потім і оливкове масло. Як тільки тісто буде об'єднано в єдиний ком, залиште підходити хвилин на 20 а потім ділите на порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків (200 градусів 18 хвилин).

    Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці


    Якщо ви вирішили відмовитися від вживання дріжджовий випічки, то в якості основи можна використовувати стародавній рецепт прісного тіста для пиріжків, яке можна запікати в духовці. Готується таке тісто куди швидше дріжджового аналога, але виходить трохи більше твердим і щільним, крім того, воно досить швидко черствіє, а тому готувати пиріжки краще невеликими партіями, на один раз.
    Інгредієнти:

  • розпушувач - 2 1/2 ч. ложки;

  • йогурт - 235 мл;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • борошно - 375 р.


  • Приготування
    Так як тісто по даному рецепту готується без додавання дріжджів, а вся його підйомна сила забезпечується завдяки реакції розпушувача з кислотою йогурту, порядок змішування інгредієнтів між собою не має особливого значення. Всипте в глибоку ємність борошно і розпушувач, влийте олію з йогуртом і додайте щедру пучку солі (якщо плануєте готувати пиріжки з солоною начинкою). Замісити гладке тісто і залиште хвилин на 10 щоб глютеновые нитки розслабилися і тісто було значно легше працювати. Розділіть ком на порції рівного розміру, розплющить кожну між долонь, розподіліть начинку в центрі, а краї зліпіть між собою. Випікайте пиріжки в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.

    Сирне тісто для пиріжків в духовці


    Сир, як і більшість молочних продуктів, робить тісто трохи більш вологим і важким, це тісто для пиріжків не є винятком, а тому по достоїнству буде оцінений любителями сирною випічки.
    Інгредієнти:

  • борошно - 530 г;

  • сир - 245 г;

  • вода - 290 мл;

  • пресовані дріжджі - 20 г;

  • оливкова олія - 95 мл


  • Приготування
    Злегка підсолодіть половину води і розведіть в ній дріжджі. Залиште розчин в теплі хвилин на 10 а потім додайте залишки води і масла. Влийте розчин до борошні і замісіть тісто. У процесі замішування почніть порціями додавати розкришений сир. Як тільки весь сир виявиться в тісті, накрийте його і залиште в теплі на годину. Розділіть тісто на рівні порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків.

    Тісто на сметані для пиріжків в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно - 490 г;

  • сухі дріжджі - 7 г;
  • Тісто для пиріжків в духовці

  • кисла сметана - 190 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 95 мл


  • Приготування
    Злегка підсолити і збийте яйця. Розпустіть дріжджі в ледь підігрітій воді і додайте до борошна разом з яйцями. Слідом додати кислу сметану, вимісіть і залиште тісто підійти протягом години. Розділіть ком тесту на порції і приступайте до ліплення пиріжків. Випікати готове ласощі можна в розігрітій до 180 градусів духовці до легкої золотистої скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Швидке тісто для пиріжків
    Швидке тісто для пиріжків
    Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
    Пісне тісто для пиріжків
    Пісне тісто для пиріжків
    Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
    Пиріжки з малиною в духовці
    Пиріжки з малиною в духовці
    Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
    Пиріжки з картоплею і грибами
    Пиріжки з картоплею і грибами
    Пиріжки з картоплею, напевно, найкращий варіант розправитися з залишками пюре. Пропонуємо урізноманітнити цю начинку підсмаженими грибами. Це
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти