Тісто для пиріжків в духовці
Рецептів тесту існує настільки багато, що раз наважившись взятися за приготування домашніх пиріжків ви можете витратити години лише вибираючи рецепт підходящої основи. Ми вирішили зібрати найбільш популярні і смачні рецептури в цьому матеріалі, а також детально описати технологію кожного із способів приготування.
На таке дріжджове тісто у вас піде близько півгодини часу, а на виході вийде прекрасна основа для пиріжків з абсолютно будь-якою начинкою, які будуть зберігати свою свіжість і м'якість протягом кількох найближчих днів.
Інгредієнти:
вода - 115 мл;
дріжджі - 1 ст. ложка;
борошно - 475 г;
оливкова олія - 15 мл
Приготування
Приготування і замішування тіста займає лічені хвилини, достатньо лише злегка підсолодити теплу воду, всипати до неї дріжджі, додати борошно, попередньо пропустивши її через сито, а потім і оливкове масло. Як тільки тісто буде об'єднано в єдиний ком, залиште підходити хвилин на 20 а потім ділите на порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків (200 градусів 18 хвилин).
Якщо ви вирішили відмовитися від вживання дріжджовий випічки, то в якості основи можна використовувати стародавній рецепт прісного тіста для пиріжків, яке можна запікати в духовці. Готується таке тісто куди швидше дріжджового аналога, але виходить трохи більше твердим і щільним, крім того, воно досить швидко черствіє, а тому готувати пиріжки краще невеликими партіями, на один раз.
Інгредієнти:
розпушувач - 2 1/2 ч. ложки;
йогурт - 235 мл;
оливкова олія - 115 мл;
борошно - 375 р.
Приготування
Так як тісто по даному рецепту готується без додавання дріжджів, а вся його підйомна сила забезпечується завдяки реакції розпушувача з кислотою йогурту, порядок змішування інгредієнтів між собою не має особливого значення. Всипте в глибоку ємність борошно і розпушувач, влийте олію з йогуртом і додайте щедру пучку солі (якщо плануєте готувати пиріжки з солоною начинкою). Замісити гладке тісто і залиште хвилин на 10 щоб глютеновые нитки розслабилися і тісто було значно легше працювати. Розділіть ком на порції рівного розміру, розплющить кожну між долонь, розподіліть начинку в центрі, а краї зліпіть між собою. Випікайте пиріжки в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
Сир, як і більшість молочних продуктів, робить тісто трохи більш вологим і важким, це тісто для пиріжків не є винятком, а тому по достоїнству буде оцінений любителями сирною випічки.
Інгредієнти:
борошно - 530 г;
сир - 245 г;
вода - 290 мл;
пресовані дріжджі - 20 г;
оливкова олія - 95 мл
Приготування
Злегка підсолодіть половину води і розведіть в ній дріжджі. Залиште розчин в теплі хвилин на 10 а потім додайте залишки води і масла. Влийте розчин до борошні і замісіть тісто. У процесі замішування почніть порціями додавати розкришений сир. Як тільки весь сир виявиться в тісті, накрийте його і залиште в теплі на годину. Розділіть тісто на рівні порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків.
Інгредієнти:
борошно - 490 г;
сухі дріжджі - 7 г;
кисла сметана - 190 г;
яйця - 2 шт.;
вода - 95 мл
Приготування
Злегка підсолити і збийте яйця. Розпустіть дріжджі в ледь підігрітій воді і додайте до борошна разом з яйцями. Слідом додати кислу сметану, вимісіть і залиште тісто підійти протягом години. Розділіть ком тесту на порції і приступайте до ліплення пиріжків. Випікати готове ласощі можна в розігрітій до 180 градусів духовці до легкої золотистої скоринки.
Швидке тісто для пиріжків в духовці
На таке дріжджове тісто у вас піде близько півгодини часу, а на виході вийде прекрасна основа для пиріжків з абсолютно будь-якою начинкою, які будуть зберігати свою свіжість і м'якість протягом кількох найближчих днів.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування і замішування тіста займає лічені хвилини, достатньо лише злегка підсолодити теплу воду, всипати до неї дріжджі, додати борошно, попередньо пропустивши її через сито, а потім і оливкове масло. Як тільки тісто буде об'єднано в єдиний ком, залиште підходити хвилин на 20 а потім ділите на порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків (200 градусів 18 хвилин).
Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці
Якщо ви вирішили відмовитися від вживання дріжджовий випічки, то в якості основи можна використовувати стародавній рецепт прісного тіста для пиріжків, яке можна запікати в духовці. Готується таке тісто куди швидше дріжджового аналога, але виходить трохи більше твердим і щільним, крім того, воно досить швидко черствіє, а тому готувати пиріжки краще невеликими партіями, на один раз.
Інгредієнти:
Приготування
Так як тісто по даному рецепту готується без додавання дріжджів, а вся його підйомна сила забезпечується завдяки реакції розпушувача з кислотою йогурту, порядок змішування інгредієнтів між собою не має особливого значення. Всипте в глибоку ємність борошно і розпушувач, влийте олію з йогуртом і додайте щедру пучку солі (якщо плануєте готувати пиріжки з солоною начинкою). Замісити гладке тісто і залиште хвилин на 10 щоб глютеновые нитки розслабилися і тісто було значно легше працювати. Розділіть ком на порції рівного розміру, розплющить кожну між долонь, розподіліть начинку в центрі, а краї зліпіть між собою. Випікайте пиріжки в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
Сирне тісто для пиріжків в духовці
Сир, як і більшість молочних продуктів, робить тісто трохи більш вологим і важким, це тісто для пиріжків не є винятком, а тому по достоїнству буде оцінений любителями сирною випічки.
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підсолодіть половину води і розведіть в ній дріжджі. Залиште розчин в теплі хвилин на 10 а потім додайте залишки води і масла. Влийте розчин до борошні і замісіть тісто. У процесі замішування почніть порціями додавати розкришений сир. Як тільки весь сир виявиться в тісті, накрийте його і залиште в теплі на годину. Розділіть тісто на рівні порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків.
Тісто на сметані для пиріжків в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підсолити і збийте яйця. Розпустіть дріжджі в ледь підігрітій воді і додайте до борошна разом з яйцями. Слідом додати кислу сметану, вимісіть і залиште тісто підійти протягом години. Розділіть ком тесту на порції і приступайте до ліплення пиріжків. Випікати готове ласощі можна в розігрітій до 180 градусів духовці до легкої золотистої скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Швидке тісто для пиріжків
Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
Пісне тісто для пиріжків
Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Пиріжки з картоплею і грибами
Пиріжки з картоплею, напевно, найкращий варіант розправитися з залишками пюре. Пропонуємо урізноманітнити цю начинку підсмаженими грибами. Це
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти