Вернуться назад Распечатать

Тісто для пиріжків в духовці

Тісто для пиріжків в духовці
Рецептів тесту існує настільки багато, що раз наважившись взятися за приготування домашніх пиріжків ви можете витратити години лише вибираючи рецепт підходящої основи. Ми вирішили зібрати найбільш популярні і смачні рецептури в цьому матеріалі, а також детально описати технологію кожного із способів приготування.

Швидке тісто для пиріжків в духовці


На таке дріжджове тісто у вас піде близько півгодини часу, а на виході вийде прекрасна основа для пиріжків з абсолютно будь-якою начинкою, які будуть зберігати свою свіжість і м'якість протягом кількох найближчих днів.
Інгредієнти:

  • вода - 115 мл;

  • дріжджі - 1 ст. ложка;

  • борошно - 475 г;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Приготування і замішування тіста займає лічені хвилини, достатньо лише злегка підсолодити теплу воду, всипати до неї дріжджі, додати борошно, попередньо пропустивши її через сито, а потім і оливкове масло. Як тільки тісто буде об'єднано в єдиний ком, залиште підходити хвилин на 20 а потім ділите на порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків (200 градусів 18 хвилин).

    Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці


    Якщо ви вирішили відмовитися від вживання дріжджовий випічки, то в якості основи можна використовувати стародавній рецепт прісного тіста для пиріжків, яке можна запікати в духовці. Готується таке тісто куди швидше дріжджового аналога, але виходить трохи більше твердим і щільним, крім того, воно досить швидко черствіє, а тому готувати пиріжки краще невеликими партіями, на один раз.
    Інгредієнти:

  • розпушувач - 2 1/2 ч. ложки;

  • йогурт - 235 мл;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • борошно - 375 р.


  • Приготування
    Так як тісто по даному рецепту готується без додавання дріжджів, а вся його підйомна сила забезпечується завдяки реакції розпушувача з кислотою йогурту, порядок змішування інгредієнтів між собою не має особливого значення. Всипте в глибоку ємність борошно і розпушувач, влийте олію з йогуртом і додайте щедру пучку солі (якщо плануєте готувати пиріжки з солоною начинкою). Замісити гладке тісто і залиште хвилин на 10 щоб глютеновые нитки розслабилися і тісто було значно легше працювати. Розділіть ком на порції рівного розміру, розплющить кожну між долонь, розподіліть начинку в центрі, а краї зліпіть між собою. Випікайте пиріжки в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.

    Сирне тісто для пиріжків в духовці


    Сир, як і більшість молочних продуктів, робить тісто трохи більш вологим і важким, це тісто для пиріжків не є винятком, а тому по достоїнству буде оцінений любителями сирною випічки.
    Інгредієнти:

  • борошно - 530 г;

  • сир - 245 г;

  • вода - 290 мл;

  • пресовані дріжджі - 20 г;

  • оливкова олія - 95 мл


  • Приготування
    Злегка підсолодіть половину води і розведіть в ній дріжджі. Залиште розчин в теплі хвилин на 10 а потім додайте залишки води і масла. Влийте розчин до борошні і замісіть тісто. У процесі замішування почніть порціями додавати розкришений сир. Як тільки весь сир виявиться в тісті, накрийте його і залиште в теплі на годину. Розділіть тісто на рівні порції і приступайте до ліплення та випіканні пиріжків.

    Тісто на сметані для пиріжків в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно - 490 г;

  • сухі дріжджі - 7 г;
  • Тісто для пиріжків в духовці

  • кисла сметана - 190 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 95 мл


  • Приготування
    Злегка підсолити і збийте яйця. Розпустіть дріжджі в ледь підігрітій воді і додайте до борошна разом з яйцями. Слідом додати кислу сметану, вимісіть і залиште тісто підійти протягом години. Розділіть ком тесту на порції і приступайте до ліплення пиріжків. Випікати готове ласощі можна в розігрітій до 180 градусів духовці до легкої золотистої скоринки.