Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
Самим підходящим для випікання пирогів і пирожков вважається здобне тісто, а все завдяки тому, що воно здатне зберігати свою м'якість на довгий час. Подібну здатність тесту забезпечує наявність масла, яєць (особливо жовтків), сметани і цукру – це, власне, і є здоба. Здоба робить тісто смачніше і м'якше, але і важче в расстойке, саме тому дріжджів у таке тісто кладуть більше і звертаються з ним дуже делікатно. Нижче ми обговоримо всі нюанси замішування здобного дріжджового тіста для пирогів в духовці.
Почнемо з базових принципів приготування будь здоби. Їх не багато, але вони дуже важливі:
До здобної основі додають в 15 а то й 2 рази більше дріжджів, ніж знадобилося б тесту в її відсутність.
Нерідко, перед початком замішування, дріжджам необхідно дати час на активізацію, тому замішування тіста не рідко передує приготування опари. Опара допомагає важкому сдобному тесту краще піднятися.
Тісто ні в якому разі не слід забивати борошном, нехай воно залишається злегка липковатым, але зате після випічки збереже свою пишність і м'якість.
Почнемо з простого здобного тіста. Самої здоби в ньому небагато, тому це відносно простий і швидкий рецепт, який ідеально підходить для новачків.
Інгредієнти:
молоко - 145 мл;
дріжджі - 10 г;
яйце - 1 шт.;
сливочнео масло - 45 г;
цукор - 65 г;
борошно - 390 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати здобне пишне солодке дріжджове тісто, підігрійте молоко до температури трохи вище температури тіла, розчиніть у ньому дрібку цукру і висипте дріжджі на поверхню. Коли останні активізуються (хвилин 10), влийте розчин до третини борошна, а слідом вбийте яйце і додайте розтоплене масло. Почніть замішування тіста і дочекайтеся, коли вона збереться разом. Далі продовжуйте замішування, поступово підсипаючи решту борошна. Коли замішування буде закінчено, накрийте тісто вологою серветкою і залишити на расстойку приблизно на годину. Готовий продукт обімніть і приступайте до формування. Перед випіканням необхідно залишити все підійти ще раз на півгодини.
Це тісто готується з великою кількістю здоби, а тому заготівля опари для нього необхідна.
Інгредієнти:
Для опари:
молоко - 235 мл;
цукор - 10 г;
борошно - 35 г;
дріжджі - 10 р.
Для тіста:
цукор - 85 м;
борошно - 455 г;
яйця - 2 шт.;
масло - 115 р.
Приготування
Першим ділом заготовляють опару. Для її приготування в теплому молоці розводять цукор і змішують його з невеликою кількістю борошна, а потім висипають дріжджі. Повторно перемішавши всі разом, опару залишають приблизно на півгодини, свідченням закінчення бродіння стануть великі бульбашки на поверхні і опалий в центрі обсяг.
До неї опарі порціями додають решту борошна, а потім вливають збиті з розтопленим маслом і цукром яйця. Замішування повинно даватися важко, а тому перейдіть на робочу поверхню і місіть його 5 хвилин. Залиште тісто підійти на годину, а потім обімніть і приступайте до формування.
Інгредієнти:
свіжі дріжджі - 35 г;
цукор - 65 г;
сметана - 155 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
молоко - 165 мл;
борошно - 630 г;
вершкове масло - 215 р.
Приготування
Дріжджі розкришите в тепле молоко і залиште активуватися. Збийте яйця і сметану разом з цукром і розтопленим маслом, додайте розчин дріжджів і починайте підсипати муку. Коли липковатое тісто збереться разом, залиште його на расстойку на 45 хвилин перед початком формування і випікання.
Секрети дріжджового здобного тіста
Почнемо з базових принципів приготування будь здоби. Їх не багато, але вони дуже важливі:
Рецепт здобного дріжджового тіста
Почнемо з простого здобного тіста. Самої здоби в ньому небагато, тому це відносно простий і швидкий рецепт, який ідеально підходить для новачків.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати здобне пишне солодке дріжджове тісто, підігрійте молоко до температури трохи вище температури тіла, розчиніть у ньому дрібку цукру і висипте дріжджі на поверхню. Коли останні активізуються (хвилин 10), влийте розчин до третини борошна, а слідом вбийте яйце і додайте розтоплене масло. Почніть замішування тіста і дочекайтеся, коли вона збереться разом. Далі продовжуйте замішування, поступово підсипаючи решту борошна. Коли замішування буде закінчено, накрийте тісто вологою серветкою і залишити на расстойку приблизно на годину. Готовий продукт обімніть і приступайте до формування. Перед випіканням необхідно залишити все підійти ще раз на півгодини.
Рецепт здобного дріжджового тіста для солодких пирогів
Це тісто готується з великою кількістю здоби, а тому заготівля опари для нього необхідна.
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Першим ділом заготовляють опару. Для її приготування в теплому молоці розводять цукор і змішують його з невеликою кількістю борошна, а потім висипають дріжджі. Повторно перемішавши всі разом, опару залишають приблизно на півгодини, свідченням закінчення бродіння стануть великі бульбашки на поверхні і опалий в центрі обсяг.
До неї опарі порціями додають решту борошна, а потім вливають збиті з розтопленим маслом і цукром яйця. Замішування повинно даватися важко, а тому перейдіть на робочу поверхню і місіть його 5 хвилин. Залиште тісто підійти на годину, а потім обімніть і приступайте до формування.
Рецепт здобного дріжджового тіста для пирогів на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розкришите в тепле молоко і залиште активуватися. Збийте яйця і сметану разом з цукром і розтопленим маслом, додайте розчин дріжджів і починайте підсипати муку. Коли липковатое тісто збереться разом, залиште його на расстойку на 45 хвилин перед початком формування і випікання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
Пісне тісто для пиріжків
Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти