Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці

Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці

15-02-2016, 14:03
1 069
Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
Самим підходящим для випікання пирогів і пирожков вважається здобне тісто, а все завдяки тому, що воно здатне зберігати свою м'якість на довгий час. Подібну здатність тесту забезпечує наявність масла, яєць (особливо жовтків), сметани і цукру – це, власне, і є здоба. Здоба робить тісто смачніше і м'якше, але і важче в расстойке, саме тому дріжджів у таке тісто кладуть більше і звертаються з ним дуже делікатно. Нижче ми обговоримо всі нюанси замішування здобного дріжджового тіста для пирогів в духовці.

Секрети дріжджового здобного тіста


Почнемо з базових принципів приготування будь здоби. Їх не багато, але вони дуже важливі:

  • До здобної основі додають в 15 а то й 2 рази більше дріжджів, ніж знадобилося б тесту в її відсутність.

  • Нерідко, перед початком замішування, дріжджам необхідно дати час на активізацію, тому замішування тіста не рідко передує приготування опари. Опара допомагає важкому сдобному тесту краще піднятися.

  • Тісто ні в якому разі не слід забивати борошном, нехай воно залишається злегка липковатым, але зате після випічки збереже свою пишність і м'якість.


  • Рецепт здобного дріжджового тіста


    Почнемо з простого здобного тіста. Самої здоби в ньому небагато, тому це відносно простий і швидкий рецепт, який ідеально підходить для новачків.
    Інгредієнти:

  • молоко - 145 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сливочнео масло - 45 г;

  • цукор - 65 г;

  • борошно - 390 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати здобне пишне солодке дріжджове тісто, підігрійте молоко до температури трохи вище температури тіла, розчиніть у ньому дрібку цукру і висипте дріжджі на поверхню. Коли останні активізуються (хвилин 10), влийте розчин до третини борошна, а слідом вбийте яйце і додайте розтоплене масло. Почніть замішування тіста і дочекайтеся, коли вона збереться разом. Далі продовжуйте замішування, поступово підсипаючи решту борошна. Коли замішування буде закінчено, накрийте тісто вологою серветкою і залишити на расстойку приблизно на годину. Готовий продукт обімніть і приступайте до формування. Перед випіканням необхідно залишити все підійти ще раз на півгодини.

    Рецепт здобного дріжджового тіста для солодких пирогів


    Це тісто готується з великою кількістю здоби, а тому заготівля опари для нього необхідна.
    Інгредієнти:
    Для опари:

  • молоко - 235 мл;

  • цукор - 10 г;

  • борошно - 35 г;

  • дріжджі - 10 р.


  • Для тіста:

  • цукор - 85 м;

  • борошно - 455 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло - 115 р.


  • Приготування
    Першим ділом заготовляють опару. Для її приготування в теплому молоці розводять цукор і змішують його з невеликою кількістю борошна, а потім висипають дріжджі. Повторно перемішавши всі разом, опару залишають приблизно на півгодини, свідченням закінчення бродіння стануть великі бульбашки на поверхні і опалий в центрі обсяг.
    До неї опарі порціями додають решту борошна, а потім вливають збиті з розтопленим маслом і цукром яйця. Замішування повинно даватися важко, а тому перейдіть на робочу поверхню і місіть його 5 хвилин. Залиште тісто підійти на годину, а потім обімніть і приступайте до формування.

    Рецепт здобного дріжджового тіста для пирогів на сметані


    Інгредієнти:

  • свіжі дріжджі - 35 г;

  • цукор - 65 г;

  • сметана - 155 г;
  • Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • молоко - 165 мл;

  • борошно - 630 г;

  • вершкове масло - 215 р.


  • Приготування
    Дріжджі розкришите в тепле молоко і залиште активуватися. Збийте яйця і сметану разом з цукром і розтопленим маслом, додайте розчин дріжджів і починайте підсипати муку. Коли липковатое тісто збереться разом, залиште його на расстойку на 45 хвилин перед початком формування і випікання.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
    Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
    Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
    Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в
    Тісто на біляші з м'ясом
    Тісто на біляші з м'ясом
    Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
    Пісне тісто для пиріжків
    Пісне тісто для пиріжків
    Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
    Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти