» » Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами
Торт на кефірі - популярне домашнє ласощі. Їм завжди можна зустріти раптово наскочили гостей або порадувати домочадців за вечірніми посиденьками, адже тісто на кисломолочному продукті готується просто і швидко, завжди виходить пишним і повітряним, дозволяючи приготувати як звичайний бісквіт, так і розкішний «Червоний оксамит».

Домашній торт на кефірі


Торт з кефіру на швидку руку говорить сам за себе. Готується виріб просто, швидко, із звичайного продуктового набору. Пару яєць збивають з 250 г цукру, додають склянку кефіру, 500 г борошна і соду. Тісто добре вимішують, виливають у форму і запікають 45 хвилин при 180 градусах. Спечений корж розрізають уздовж на частини і промащують кремом.

  • Смачний торт на кефірі тим і хороший, що його можна зробити навіть з несвіжого кисломолочного продукту - від цього випічка тільки виграє, виходячи пишною, легкої і повітряної.

  • Соду, що додається в тісто, не обов'язково гасити оцтом. Для реакції вистачить кислоти кефіру.

  • Деякі рецепти припускають замішування тіста на теплому кефірі, щоб він не згорнувся, його потрібно нагрівати в теплій воді.


  • Бісквіт на кефірі для торта

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Багато господинь вважають за краще робити коржі для торта на кефірі. При цьому справляються з готуванням менше ніж за годину, оскільки замішують бісквітне тісто з додаванням кисломолочного продукту. Присутність останнього гарантує отримання високої, пористої, бісквітної основи, пишноти якої вистачає на два повітряних, м'яких, коржа.
    Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • кефір - 230 мл;

  • борошно - 460 м;

  • цукор - 200 г;

  • сода - 3 г;

  • масло - 85 р.


  • Приготування

  • Збийте яйця з цукром і маслом.

  • Введіть борошно, соду, кефір і перемішайте.

  • Випікайте тісто при 200 градусах 40 хвилин.

  • Охолоджений корж розділіть навпіл.


  • Торт «Фантастика» на кефірі


    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Немає нічого апетитніше, ніж шоколадний торт на кефірі «Фантастика». Вологі бісквітні коржі, прослоенные заварним кремом і «укриті» глянсовою глазур'ю - це фантастично смачно і так само легко. Для приготування не потрібно дорогих компонентів: пара ложок какао зроблять тісто шоколадним, а кефір - пишним і повітряним.
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • цукор - 460 м;

  • яйце - 4 шт.;

  • борошно - 600 г;

  • розпушувач - 7 г;

  • какао - 95 г;

  • масло - 250 г;

  • молоко - 450 мл;

  • сметана - 40 р.


  • Приготування

  • Збийте два яйця з 200 г цукру і кефіром.

  • Всипте 500 г борошна, 60 г какао і розпушувач.

  • Випікайте корж 45 хвилин при 180 градусах.

  • Розріжте його на 2 частини.

  • З'єднайте 2 яйця, 200 г цукру, 100 г борошна і молоко. Доведіть на вогні крем до загустіння.

  • Остудіть, збийте з 200 г масла і змастіть коржі.

  • Для глазурі розтопити на вогні сметану з 80 р цукру, 40 р какао і 20 г масла.

  • Полийте торт шоколадний на кефірі глазур'ю.


  • Торт на кефірі з варенням

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Простий торт на кефірі з варенням - прекрасний спосіб утилізації незатребуваних солодких заготовок. Навіть з бюджетним продуктовим складом, випічка виходить смачною і не займає більше години часу, адже тісто замішується на кефірі і варення, що дозволяє отримати соковитий ягідний торт і не морочитися над приготуванням крему.
    Інгредієнти :

  • вишневе варення - 240 г;

  • цукор - 125 г;

  • борошно - 450 г;

  • кефір - 250 мл;

  • сода - 3 г;

  • масло - 40 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукрова пудра - 40 р.


  • Приготування

  • Перемішайте варення з содою.

  • Додайте кефір, яйця, олію і борошно.

  • Випікайте при 180 градусах 50 хвилин.

  • Посипте легкий торт на кефірі цукровою пудрою.


  • Торт «Медовий» на кефірі - рецепт

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    «Медовий» торт на кефірі - прекрасна альтернатива класичному варіанту. На відміну від останнього, він готується з двох коржів, ніж виграє за часу, і не містить олії, що відбивається на вартості і калорійності вироби. Завдяки кефіру, коржі виходять легкими і пишними, тому торт просочують не більше двох годин.
    Інгредієнти :

  • борошно 550 г;

  • кефір - 500 мл;

  • цукор - 500 г;

  • мед - 40 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • розпушувач - 7 г;

  • сметана - 750 г;

  • цукор (пудра) - 170 р.


  • Приготування

  • Збийте цукор, яйця, мед, борошно і розпушувач.

  • Розлийте тісто у дві форми. Випікайте 45 хвилин при 170 градусах.

  • Кожен корж розріжте навпіл.

  • Промажте торт на кефірі кремом зі сметани і цукрової пудри.


  • Торт " Чорний принц на кефірі - рецепт

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Торт на кефірі - рецепт, який відрізняється недорогий і оригінальною випічкою. Яскравим прикладом є торт «Чорний принц», що складається з бісквітних коржів на кефірі з додаванням какао, прослоенних олійно-сметанним кремом. Коржі і крем яскраво контрастують між собою кольором і смаком, повністю підтверджуючи благородну назву.
    Інгредієнти:

  • кефір - 230 мл;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 250 г;

  • какао - 40 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 250 г;

  • олія - 200 г;

  • цукрова пудра - 125 г;

  • чорний шоколад - 120 р.


  • Приготування

  • Розітріть яйце з цукром.

  • Додайте кефір і всі сухі компоненти.

  • Випікайте корж при 180 градусах 25 хвилин.

  • Корж розріжте на три частини.

  • Збийте масло з пудрою, сметаною і промажте кремом коржі.

  • Зберіть торт.

  • Полийте торт на кефірі розтопленим шоколадом.


  • Торт «Зебра» на кефірі - рецепт

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Торт «Зебра» на кефірі - один з варіантів популярного вироби, що отримав назву завдяки «смугастого» тесту. Його замішують на кефірі, ділять навпіл, додаючи какао в одну з половин. Завдяки кефіру, воно стійко, повільно розтікається, тому налити тісто «смугастими» шарами не складе великої праці.


    Інгредієнти:

  • яйце - 3 шт.;

  • какао - 60 г;

  • цукор - 200 г;

  • сода - 5 г;

  • кефір - 250 г;

  • борошно - 300 р.


  • Приготування

  • Збийте яйця з цукром.

  • Розчиніть в кефірі соду.

  • Влийте кефірну в яєчну масу, додайте борошно і розділіть тісто навпіл.

  • В одну половину введіть какао.

  • Викладіть у форму для випікання 2 столові ложки темного тіста, зверху покладіть світле.

  • Повторюйте процедуру, до закінчення тесту.

  • Випікайте торт «Зебра» на кефірі 30 хвилин при 180 градусах.


  • Торт маннік на кефірі - простий рецепт

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Торт маннік на кефірі – радянська класика. Кефір, при взаємодії з манкою, активно розм'якшує жорстку крупу, роблячи її м'якою, гладкою і однорідною, а випічку -легкої і повітряної. Півгодини часу вистачає, щоб крупа розбухла, наситилася вологою і перетворилася в ніжне манное тісто, яке можна відправляти в духовку на 40 хвилин.
    Інгредієнти:

  • манка - 250 г;

  • кефір - 250 мл;

  • цукор - 250 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • сода - 5 г;

  • чорний шоколад - 100 р.


  • Приготування

  • Залийте манну крупу кефіром і відставте на 30 хвилин.

  • Додайте яйця, цукор, соду і перемішайте.

  • Випікайте при 180 градусах 40 хвилин.

  • Полийте розтопленим шоколадом.


  • Млинцевий торт - рецепт на кефірі

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Млинцевий торт на кефірі - гідна заміна трудомісткою листкової випічки. В відміну від останньої, цей торт не зажадає багато сил і часу. Потрібно просто спекти млинці і укласти їх стопкою, змастивши кремом. При цьому в якості вироби сумніватися не доводиться: млинці на кефірі виходять ніжними, ніколи не рвуться і легко знімаються зі сковороди.
    Інгредієнти:

  • кефір - 500 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло - 40 мл;

  • борошно - 250 мл;

  • цукор - 270 г;

  • сметана - 400 г;

  • ягоди - 200 р.


  • Приготування

  • Збийте яйця з кефіром, 20 г цукру, олією, борошном і содою.

  • Спечіть млинці.

  • Збийте сметану з 250 г цукру.

  • Змастіть млинці кремом і сформуйте торт.

  • Прикрасьте ягодами і відправте в холодильник на 2 години.


  • Торт «Червоний оксамит» на кефірі

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Бісквітний торт на кефірі - прекрасна основа для вишуканих десертів. Культовий торт «Червоний оксамит», завоював популярність зовнішнім виглядом і видатним поєднанням вологих коржів з легким сирно-вершковим кремом, також можна приготувати з тесту на кефірі, завдяки чому, він перевершить оригінальний рецепт з додаванням сколотин.
    Інгредієнти :

  • яйце - 4 шт.;

  • какао - 35 г;

  • борошно - 450 г;

  • олія - 400 мл;

  • кефір - 370 мл;

  • цукор - 400 г;

  • розпушувач - 15 г;

  • сода - 10 г;

  • червоний харчовий барвник - 20 г;

  • вершки - 300 мл;

  • вершковий сир - 400 г;

  • цукрова пудра - 150 р.


  • Приготування

  • Збийте яйця з цукром.

  • З'єднайте кефір, соду, барвник і масло.

  • Окремо змішайте решту сухі складові.

  • З'єднайте всі складові.

  • Розлийте тісто за двома формами і запікайте 40 хвилин при 180 градусах.

  • Кожен корж розрізати на дві частини.

  • Збийте вершки з цукровою пудрою і сиром і промажте коржі.


  • Торт на сковороді на кефірі

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Зробити торт на кефірі швидко і смачно можна не тільки в духовці, але і на сковороді. Цьому сприяє еластичне кефірний тісто, яке чудово обсмажується, не підгорає, легко знімається і виходить пишним, ніж перевершує класичні варіанти. Крім того, воно швидше просочується, а від того торт можна подати до столу за 30 хвилин.
    Інгредієнти:

  • цукор - 250 г;

  • борошно - 750 г;

  • масло - 100 г;

  • кефір - 250 мл;

  • згущене молоко - 300 г;

  • джем - 50 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • гашене сода - 5 р.


  • Приготування

  • Змішайте всі компоненти і замісіть тісто.

  • Розкачайте його в 6 коржів.

  • Кожен випікати на сковороді.

  • Змастіть джемом і згущеним молоком і сформуйте торт.


  • Торт на кефірі в мікрохвильовці

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Самий швидкий торт на кефірі можливий тільки в мікрохвильовці. Жоден агрегат в світі не впорається з виробом за 7 хвилин, а СВЧ зробить випічку рівномірно пропеченою, легкої і повітряної. При цьому єдина умова, яку потрібно дотримуватися, - тісто має бути рідким і замішуватися на теплому кефірі з мінімальним відсотком жирності.
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • цукор - 250 г;

  • борошно - 250 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • З усіх компонентів замісіть тісто.

  • Запікайте 7 хвилин при 900 Вт.


  • Торт на кефірі в мультиварці

    Торт на кефірі - рецепти шоколадного, бісквітного та млинцевого десерту з варенням і різними кремами

    Торт на кефірі з сметанним кремом - одне з найпопулярніших домашніх ласощів, яке багато господинь вважають за краще готувати в мультиварці. У ній тісто рівномірно пропікається, швидко піднімається, не підгорає. Все, що потрібно: вилити тісто в чашу, встановити програму «Випічка», а через 90 хвилин змастити розрізаний корж сметанним кремом.
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 320 г;

  • борошно - 500 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • сметана - 300 р.


  • Приготування

  • Збийте 200 р цукру з борошном, яйцями, кефіром і розпушувачем.

  • Готуйте корж в «Випікання» 90 хвилин.

  • Остудіть, розріжте на три частини.

  • Збийте сметану з 120 г цукру і змастіть кремом коржі.
    Додав: admin | 12-03-2018, 08:02
    Переглядів: 37