Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт

Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт

23-02-2016, 17:49
1 966
Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Класичний рецепт торта «П'яна вишня» поєднує в собі насичені і щільні шоколадні коржі, прослоенные вершковим кремом з додаванням самих вишень, попередньо ловлення в алкоголі. У цьому матеріалі ми розберемо відразу кілька рецептів цього перевіреного часом ласощі: з класичним вершковим і з шоколадним кремом.

Традиційний рецепт торта «П'яна вишня»


Інгредієнти:
Для коржів:

  • кава - 115 мл;

  • вершкове масло - 95 г;

  • шоколад - 95 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 110 іл;

  • молоко - 55 мл;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • борошно - 375 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • какао-порошок - 45 р.


  • Для вишень:

  • вишні (без кісточки) - 410 г;

  • мед - 45 мл;

  • бурбон - 55 мл;

  • вода - 190 мл;

  • зірочка анісу;

  • цукор - 115 р.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 245 мл;

  • крем-сир - 110 г;

  • цукрова пудра - 25 р.


  • Приготування
    Почніть з приготування бісквіта, а конкретніше, зі змішування всіх наявних сухих інгредієнтів зі списку. Окремо розтопити шоколад з маслом і кави. Яйця збийте з кефіром і ваніліном. Коли шоколадна суміш злегка охолоне, збийте її з яєчною сумішшю і влийте до сухих компонентів. Замішане тісто розділіть натроє і випікайте кожен з коржів за 40 хвилин при 180 градусах. Гарячі коржі просочити сиропом.
    Для сиропу змішайте мед, воду і бурбон, доведіть до кипіння, додайте цукор і аніс. Покладіть в киплячий сироп вишні і проваріть до м'якості, близько 7 хвилин. Потім ягоди вийміть, а сироп продовжуйте варити ще 20 хвилин. Змастіть їм коржі.
    Крем для торта «П'яна вишня» готується простіше всього. Для нього вершки збивають з цукровою пудрою і з'єднують з крем-сиром. Промажте кожен з остиглих коржів кремом, викладіть вишні поверх і зберіть торт разом. Для того, щоб надати ласощів сучасний вигляд, не покривайте його боку кремом, а залиште торт «голим».

    Торт «П'яна вишня» в шоколаді - класичний рецепт


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • яйця - 9 шт.;

  • цукор - 285 г;

  • борошно - 210 г;

  • какао-порошок - 70 р.


  • Для шоколадного крему:

  • молоко - 245 мл;

  • яєчні жовтки - 50 г;

  • цукор - 55 г;

  • шоколад - 115 р.


  • Для вершкового крему:

  • вершки для збивання - 420 мл;

  • цукровий пісок - 65 р.


  • Для вишень:

  • вишні - 210 г;

  • коньяк - 75 мл.


  • Приготування
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт

    Перед тим, як приготувати торт «П'яна вишня», залийте вишні коньяком на пару годин.
    Для бісквіта збийте в крем яйця і цукор, обережно змішайте пишну масу з какао і борошном. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах, а після остигання розділіть на три частини.
    Для вершкового крему збийте цукор і вершки, а потім змішайте з вишнями.
    Для шоколадного крему залийте збиті з цукром жовтки гарячим молоком, поставте на плиту і варіть до загустіння, помішуючи. Змішайте гарячий крем з шоколадною крихтою, розплавляючи її.
    Зберіть торт разом, змастивши вершковим кремом коржі, зібравши їх разом і покривши шаром шоколадного крему.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з вишнею та маскарпоне
    Торт з вишнею та маскарпоне
    Для десерту ідеальним поєднанням можна назвати маскарпоне з вишнею, і існує безліч рецептів з цим чудовим дуетом. Пропонуємо зупинити свою увагу на
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
    Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
    Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
    Шоколадно-банановий торт
    Шоколадно-банановий торт
    Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за