Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Класичний рецепт торта «П'яна вишня» поєднує в собі насичені і щільні шоколадні коржі, прослоенные вершковим кремом з додаванням самих вишень, попередньо ловлення в алкоголі. У цьому матеріалі ми розберемо відразу кілька рецептів цього перевіреного часом ласощі: з класичним вершковим і з шоколадним кремом.
Інгредієнти:
Для коржів:
кава - 115 мл;
вершкове масло - 95 г;
шоколад - 95 г;
яйця - 2 шт.;
кефір - 110 іл;
молоко - 55 мл;
ванілін - 1 ч. ложка;
борошно - 375 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
какао-порошок - 45 р.
Для вишень:
вишні (без кісточки) - 410 г;
мед - 45 мл;
бурбон - 55 мл;
вода - 190 мл;
зірочка анісу;
цукор - 115 р.
Для крему:
вершки для збивання - 245 мл;
крем-сир - 110 г;
цукрова пудра - 25 р.
Приготування
Почніть з приготування бісквіта, а конкретніше, зі змішування всіх наявних сухих інгредієнтів зі списку. Окремо розтопити шоколад з маслом і кави. Яйця збийте з кефіром і ваніліном. Коли шоколадна суміш злегка охолоне, збийте її з яєчною сумішшю і влийте до сухих компонентів. Замішане тісто розділіть натроє і випікайте кожен з коржів за 40 хвилин при 180 градусах. Гарячі коржі просочити сиропом.
Для сиропу змішайте мед, воду і бурбон, доведіть до кипіння, додайте цукор і аніс. Покладіть в киплячий сироп вишні і проваріть до м'якості, близько 7 хвилин. Потім ягоди вийміть, а сироп продовжуйте варити ще 20 хвилин. Змастіть їм коржі.
Крем для торта «П'яна вишня» готується простіше всього. Для нього вершки збивають з цукровою пудрою і з'єднують з крем-сиром. Промажте кожен з остиглих коржів кремом, викладіть вишні поверх і зберіть торт разом. Для того, щоб надати ласощів сучасний вигляд, не покривайте його боку кремом, а залиште торт «голим».
Інгредієнти:
Для коржів:
яйця - 9 шт.;
цукор - 285 г;
борошно - 210 г;
какао-порошок - 70 р.
Для шоколадного крему:
молоко - 245 мл;
яєчні жовтки - 50 г;
цукор - 55 г;
шоколад - 115 р.
Для вершкового крему:
вершки для збивання - 420 мл;
цукровий пісок - 65 р.
Для вишень:
вишні - 210 г;
коньяк - 75 мл.
Приготування
Перед тим, як приготувати торт «П'яна вишня», залийте вишні коньяком на пару годин.
Для бісквіта збийте в крем яйця і цукор, обережно змішайте пишну масу з какао і борошном. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах, а після остигання розділіть на три частини.
Для вершкового крему збийте цукор і вершки, а потім змішайте з вишнями.
Для шоколадного крему залийте збиті з цукром жовтки гарячим молоком, поставте на плиту і варіть до загустіння, помішуючи. Змішайте гарячий крем з шоколадною крихтою, розплавляючи її.
Зберіть торт разом, змастивши вершковим кремом коржі, зібравши їх разом і покривши шаром шоколадного крему.
Традиційний рецепт торта «П'яна вишня»
Інгредієнти:
Для коржів:
Для вишень:
Для крему:
Приготування
Почніть з приготування бісквіта, а конкретніше, зі змішування всіх наявних сухих інгредієнтів зі списку. Окремо розтопити шоколад з маслом і кави. Яйця збийте з кефіром і ваніліном. Коли шоколадна суміш злегка охолоне, збийте її з яєчною сумішшю і влийте до сухих компонентів. Замішане тісто розділіть натроє і випікайте кожен з коржів за 40 хвилин при 180 градусах. Гарячі коржі просочити сиропом.
Для сиропу змішайте мед, воду і бурбон, доведіть до кипіння, додайте цукор і аніс. Покладіть в киплячий сироп вишні і проваріть до м'якості, близько 7 хвилин. Потім ягоди вийміть, а сироп продовжуйте варити ще 20 хвилин. Змастіть їм коржі.
Крем для торта «П'яна вишня» готується простіше всього. Для нього вершки збивають з цукровою пудрою і з'єднують з крем-сиром. Промажте кожен з остиглих коржів кремом, викладіть вишні поверх і зберіть торт разом. Для того, щоб надати ласощів сучасний вигляд, не покривайте його боку кремом, а залиште торт «голим».
Торт «П'яна вишня» в шоколаді - класичний рецепт
Інгредієнти:
Для коржів:
Для шоколадного крему:
Для вершкового крему:
Для вишень:
Приготування
Перед тим, як приготувати торт «П'яна вишня», залийте вишні коньяком на пару годин.
Для бісквіта збийте в крем яйця і цукор, обережно змішайте пишну масу з какао і борошном. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах, а після остигання розділіть на три частини.
Для вершкового крему збийте цукор і вершки, а потім змішайте з вишнями.
Для шоколадного крему залийте збиті з цукром жовтки гарячим молоком, поставте на плиту і варіть до загустіння, помішуючи. Змішайте гарячий крем з шоколадною крихтою, розплавляючи її.
Зберіть торт разом, змастивши вершковим кремом коржі, зібравши їх разом і покривши шаром шоколадного крему.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з вишнею та маскарпоне
Для десерту ідеальним поєднанням можна назвати маскарпоне з вишнею, і існує безліч рецептів з цим чудовим дуетом. Пропонуємо зупинити свою увагу на
Бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом
Існує безліч рецептів бісквітних тортів з фруктовим наповненням. Проте таких, як описано далі в статті ви напевно не пробували! Пропонуємо спекти
Медовий торт з заварним кремом
Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
Шоколадний торт на кефірі «Фантастика»
Якщо ви - любитель солодкого або хочете побалувати своїх гостей, то шоколадний торт на кефірі «Фантастика» підійде для цього найкращим чином!
Шоколадно-банановий торт
Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
Трюфельний торт
Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за