Вернуться назад Распечатать

Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт

Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
Класичний рецепт торта «П'яна вишня» поєднує в собі насичені і щільні шоколадні коржі, прослоенные вершковим кремом з додаванням самих вишень, попередньо ловлення в алкоголі. У цьому матеріалі ми розберемо відразу кілька рецептів цього перевіреного часом ласощі: з класичним вершковим і з шоколадним кремом.

Традиційний рецепт торта «П'яна вишня»


Інгредієнти:
Для коржів:

  • кава - 115 мл;

  • вершкове масло - 95 г;

  • шоколад - 95 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 110 іл;

  • молоко - 55 мл;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • борошно - 375 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • какао-порошок - 45 р.


  • Для вишень:

  • вишні (без кісточки) - 410 г;

  • мед - 45 мл;

  • бурбон - 55 мл;

  • вода - 190 мл;

  • зірочка анісу;

  • цукор - 115 р.


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 245 мл;

  • крем-сир - 110 г;

  • цукрова пудра - 25 р.


  • Приготування
    Почніть з приготування бісквіта, а конкретніше, зі змішування всіх наявних сухих інгредієнтів зі списку. Окремо розтопити шоколад з маслом і кави. Яйця збийте з кефіром і ваніліном. Коли шоколадна суміш злегка охолоне, збийте її з яєчною сумішшю і влийте до сухих компонентів. Замішане тісто розділіть натроє і випікайте кожен з коржів за 40 хвилин при 180 градусах. Гарячі коржі просочити сиропом.
    Для сиропу змішайте мед, воду і бурбон, доведіть до кипіння, додайте цукор і аніс. Покладіть в киплячий сироп вишні і проваріть до м'якості, близько 7 хвилин. Потім ягоди вийміть, а сироп продовжуйте варити ще 20 хвилин. Змастіть їм коржі.
    Крем для торта «П'яна вишня» готується простіше всього. Для нього вершки збивають з цукровою пудрою і з'єднують з крем-сиром. Промажте кожен з остиглих коржів кремом, викладіть вишні поверх і зберіть торт разом. Для того, щоб надати ласощів сучасний вигляд, не покривайте його боку кремом, а залиште торт «голим».

    Торт «П'яна вишня» в шоколаді - класичний рецепт


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • яйця - 9 шт.;

  • цукор - 285 г;

  • борошно - 210 г;

  • какао-порошок - 70 р.


  • Для шоколадного крему:

  • молоко - 245 мл;

  • яєчні жовтки - 50 г;

  • цукор - 55 г;

  • шоколад - 115 р.


  • Для вершкового крему:

  • вершки для збивання - 420 мл;

  • цукровий пісок - 65 р.


  • Для вишень:

  • вишні - 210 г;

  • коньяк - 75 мл.


  • Приготування
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт

    Перед тим, як приготувати торт «П'яна вишня», залийте вишні коньяком на пару годин.
    Для бісквіта збийте в крем яйця і цукор, обережно змішайте пишну масу з какао і борошном. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах, а після остигання розділіть на три частини.
    Для вершкового крему збийте цукор і вершки, а потім змішайте з вишнями.
    Для шоколадного крему залийте збиті з цукром жовтки гарячим молоком, поставте на плиту і варіть до загустіння, помішуючи. Змішайте гарячий крем з шоколадною крихтою, розплавляючи її.
    Зберіть торт разом, змастивши вершковим кремом коржі, зібравши їх разом і покривши шаром шоколадного крему.