Класичний рецепт торта «П'яна вишня» поєднує в собі насичені і щільні шоколадні коржі, прослоенные вершковим кремом з додаванням самих вишень, попередньо ловлення в алкоголі. У цьому матеріалі ми розберемо відразу кілька рецептів цього перевіреного часом ласощі: з класичним вершковим і з шоколадним кремом.
Традиційний рецепт торта «П'яна вишня»
Інгредієнти: Для коржів:
кава - 115 мл; вершкове масло - 95 г; шоколад - 95 г; яйця - 2 шт.; кефір - 110 іл; молоко - 55 мл; ванілін - 1 ч. ложка; борошно - 375 г; розпушувач - 1 ч. ложка; какао-порошок - 45 р. Для вишень:
вишні (без кісточки) - 410 г; мед - 45 мл; бурбон - 55 мл; вода - 190 мл; зірочка анісу; цукор - 115 р. Для крему:
вершки для збивання - 245 мл; крем-сир - 110 г; цукрова пудра - 25 р. Приготування Почніть з приготування бісквіта, а конкретніше, зі змішування всіх наявних сухих інгредієнтів зі списку. Окремо розтопити шоколад з маслом і кави. Яйця збийте з кефіром і ваніліном. Коли шоколадна суміш злегка охолоне, збийте її з яєчною сумішшю і влийте до сухих компонентів. Замішане тісто розділіть натроє і випікайте кожен з коржів за 40 хвилин при 180 градусах. Гарячі коржі просочити сиропом.
Для сиропу змішайте мед, воду і бурбон, доведіть до кипіння, додайте цукор і аніс. Покладіть в киплячий сироп вишні і проваріть до м'якості, близько 7 хвилин. Потім ягоди вийміть, а сироп продовжуйте варити ще 20 хвилин. Змастіть їм коржі.
Крем для торта «П'яна вишня» готується простіше всього. Для нього вершки збивають з цукровою пудрою і з'єднують з крем-сиром. Промажте кожен з остиглих коржів кремом, викладіть вишні поверх і зберіть торт разом. Для того, щоб надати ласощів сучасний вигляд, не покривайте його боку кремом, а залиште торт «голим».
Торт «П'яна вишня» в шоколаді - класичний рецепт
Інгредієнти: Для коржів:
яйця - 9 шт.; цукор - 285 г; борошно - 210 г; какао-порошок - 70 р. Для шоколадного крему:
молоко - 245 мл; яєчні жовтки - 50 г; цукор - 55 г; шоколад - 115 р. Для вершкового крему:
вершки для збивання - 420 мл; цукровий пісок - 65 р. Для вишень:
вишні - 210 г; коньяк - 75 мл. Приготування Перед тим, як приготувати торт «П'яна вишня», залийте вишні коньяком на пару годин.
Для бісквіта збийте в крем яйця і цукор, обережно змішайте пишну масу з какао і борошном. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах, а після остигання розділіть на три частини.
Для вершкового крему збийте цукор і вершки, а потім змішайте з вишнями.
Для шоколадного крему залийте збиті з цукром жовтки гарячим молоком, поставте на плиту і варіть до загустіння, помішуючи. Змішайте гарячий крем з шоколадною крихтою, розплавляючи її.
Зберіть торт разом, змастивши вершковим кремом коржі, зібравши їх разом і покривши шаром шоколадного крему.