Торт на кефірі - популярне домашнє ласощі. Їм завжди можна зустріти раптово наскочили гостей або порадувати домочадців за вечірніми посиденьками, адже тісто на кисломолочному продукті готується просто і швидко, завжди виходить пишним і повітряним, дозволяючи приготувати як звичайний бісквіт, так і розкішний «Червоний оксамит».
Домашній торт на кефірі
Торт з кефіру на швидку руку говорить сам за себе. Готується виріб просто, швидко, із звичайного продуктового набору. Пару яєць збивають з 250 г цукру, додають склянку кефіру, 500 г борошна і соду. Тісто добре вимішують, виливають у форму і запікають 45 хвилин при 180 градусах. Спечений корж розрізають уздовж на частини і промащують кремом.
Смачний торт на кефірі тим і хороший, що його можна зробити навіть з несвіжого кисломолочного продукту - від цього випічка тільки виграє, виходячи пишною, легкої і повітряної. Соду, що додається в тісто, не обов'язково гасити оцтом. Для реакції вистачить кислоти кефіру. Деякі рецепти припускають замішування тіста на теплому кефірі, щоб він не згорнувся, його потрібно нагрівати в теплій воді. Бісквіт на кефірі для торта
Багато господинь вважають за краще робити коржі для торта на кефірі. При цьому справляються з готуванням менше ніж за годину, оскільки замішують бісквітне тісто з додаванням кисломолочного продукту. Присутність останнього гарантує отримання високої, пористої, бісквітної основи, пишноти якої вистачає на два повітряних, м'яких, коржа.
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.; кефір - 230 мл; борошно - 460 м; цукор - 200 г; сода - 3 г; масло - 85 р. Приготування
Збийте яйця з цукром і маслом. Введіть борошно, соду, кефір і перемішайте. Випікайте тісто при 200 градусах 40 хвилин. Охолоджений корж розділіть навпіл. Торт «Фантастика» на кефірі
Немає нічого апетитніше, ніж шоколадний торт на кефірі «Фантастика». Вологі бісквітні коржі, прослоенные заварним кремом і «укриті» глянсовою глазур'ю - це фантастично смачно і так само легко. Для приготування не потрібно дорогих компонентів: пара ложок какао зроблять тісто шоколадним, а кефір - пишним і повітряним.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл; цукор - 460 м; яйце - 4 шт.; борошно - 600 г; розпушувач - 7 г; какао - 95 г; масло - 250 г; молоко - 450 мл; сметана - 40 р. Приготування
Збийте два яйця з 200 г цукру і кефіром. Всипте 500 г борошна, 60 г какао і розпушувач. Випікайте корж 45 хвилин при 180 градусах. Розріжте його на 2 частини. З'єднайте 2 яйця, 200 г цукру, 100 г борошна і молоко. Доведіть на вогні крем до загустіння. Остудіть, збийте з 200 г масла і змастіть коржі. Для глазурі розтопити на вогні сметану з 80 р цукру, 40 р какао і 20 г масла. Полийте торт шоколадний на кефірі глазур'ю. Торт на кефірі з варенням
Простий торт на кефірі з варенням - прекрасний спосіб утилізації незатребуваних солодких заготовок. Навіть з бюджетним продуктовим складом, випічка виходить смачною і не займає більше години часу, адже тісто замішується на кефірі і варення, що дозволяє отримати соковитий ягідний торт і не морочитися над приготуванням крему.
Інгредієнти :
вишневе варення - 240 г; цукор - 125 г; борошно - 450 г; кефір - 250 мл; сода - 3 г; масло - 40 мл; яйце - 2 шт.; цукрова пудра - 40 р. Приготування
Перемішайте варення з содою. Додайте кефір, яйця, олію і борошно. Випікайте при 180 градусах 50 хвилин. Посипте легкий торт на кефірі цукровою пудрою. Торт «Медовий» на кефірі - рецепт
«Медовий» торт на кефірі - прекрасна альтернатива класичному варіанту. На відміну від останнього, він готується з двох коржів, ніж виграє за часу, і не містить олії, що відбивається на вартості і калорійності вироби. Завдяки кефіру, коржі виходять легкими і пишними, тому торт просочують не більше двох годин.
Інгредієнти :
борошно 550 г; кефір - 500 мл; цукор - 500 г; мед - 40 г; яйце - 2 шт.; розпушувач - 7 г; сметана - 750 г; цукор (пудра) - 170 р. Приготування
Збийте цукор, яйця, мед, борошно і розпушувач. Розлийте тісто у дві форми. Випікайте 45 хвилин при 170 градусах. Кожен корж розріжте навпіл. Промажте торт на кефірі кремом зі сметани і цукрової пудри. Торт " Чорний принц на кефірі - рецепт
Торт на кефірі - рецепт, який відрізняється недорогий і оригінальною випічкою. Яскравим прикладом є торт «Чорний принц», що складається з бісквітних коржів на кефірі з додаванням какао, прослоенних олійно-сметанним кремом. Коржі і крем яскраво контрастують між собою кольором і смаком, повністю підтверджуючи благородну назву.
Інгредієнти:
кефір - 230 мл; борошно - 250 г; цукор - 250 г; какао - 40 г; розпушувач - 10 г; яйце - 1 шт.; сметана - 250 г; олія - 200 г; цукрова пудра - 125 г; чорний шоколад - 120 р. Приготування
Розітріть яйце з цукром. Додайте кефір і всі сухі компоненти. Випікайте корж при 180 градусах 25 хвилин. Корж розріжте на три частини. Збийте масло з пудрою, сметаною і промажте кремом коржі. Зберіть торт. Полийте торт на кефірі розтопленим шоколадом. Торт «Зебра» на кефірі - рецепт
Торт «Зебра» на кефірі - один з варіантів популярного вироби, що отримав назву завдяки «смугастого» тесту. Його замішують на кефірі, ділять навпіл, додаючи какао в одну з половин. Завдяки кефіру, воно стійко, повільно розтікається, тому налити тісто «смугастими» шарами не складе великої праці.
Інгредієнти:
яйце - 3 шт.; какао - 60 г; цукор - 200 г; сода - 5 г; кефір - 250 г; борошно - 300 р. Приготування
Збийте яйця з цукром. Розчиніть в кефірі соду. Влийте кефірну в яєчну масу, додайте борошно і розділіть тісто навпіл. В одну половину введіть какао. Викладіть у форму для випікання 2 столові ложки темного тіста, зверху покладіть світле. Повторюйте процедуру, до закінчення тесту. Випікайте торт «Зебра» на кефірі 30 хвилин при 180 градусах. Торт маннік на кефірі - простий рецепт
Торт маннік на кефірі – радянська класика. Кефір, при взаємодії з манкою, активно розм'якшує жорстку крупу, роблячи її м'якою, гладкою і однорідною, а випічку -легкої і повітряної. Півгодини часу вистачає, щоб крупа розбухла, наситилася вологою і перетворилася в ніжне манное тісто, яке можна відправляти в духовку на 40 хвилин.
Інгредієнти:
манка - 250 г; кефір - 250 мл; цукор - 250 г; яйце - 2 шт.; сода - 5 г; чорний шоколад - 100 р. Приготування
Залийте манну крупу кефіром і відставте на 30 хвилин. Додайте яйця, цукор, соду і перемішайте. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин. Полийте розтопленим шоколадом. Млинцевий торт - рецепт на кефірі
Млинцевий торт на кефірі - гідна заміна трудомісткою листкової випічки. В відміну від останньої, цей торт не зажадає багато сил і часу. Потрібно просто спекти млинці і укласти їх стопкою, змастивши кремом. При цьому в якості вироби сумніватися не доводиться: млинці на кефірі виходять ніжними, ніколи не рвуться і легко знімаються зі сковороди.
Інгредієнти:
кефір - 500 мл; яйце - 2 шт.; масло - 40 мл; борошно - 250 мл; цукор - 270 г; сметана - 400 г; ягоди - 200 р. Приготування
Збийте яйця з кефіром, 20 г цукру, олією, борошном і содою. Спечіть млинці. Збийте сметану з 250 г цукру. Змастіть млинці кремом і сформуйте торт. Прикрасьте ягодами і відправте в холодильник на 2 години. Торт «Червоний оксамит» на кефірі
Бісквітний торт на кефірі - прекрасна основа для вишуканих десертів. Культовий торт «Червоний оксамит», завоював популярність зовнішнім виглядом і видатним поєднанням вологих коржів з легким сирно-вершковим кремом, також можна приготувати з тесту на кефірі, завдяки чому, він перевершить оригінальний рецепт з додаванням сколотин.
Інгредієнти :
яйце - 4 шт.; какао - 35 г; борошно - 450 г; олія - 400 мл; кефір - 370 мл; цукор - 400 г; розпушувач - 15 г; сода - 10 г; червоний харчовий барвник - 20 г; вершки - 300 мл; вершковий сир - 400 г; цукрова пудра - 150 р. Приготування
Збийте яйця з цукром. З'єднайте кефір, соду, барвник і масло. Окремо змішайте решту сухі складові. З'єднайте всі складові. Розлийте тісто за двома формами і запікайте 40 хвилин при 180 градусах. Кожен корж розрізати на дві частини. Збийте вершки з цукровою пудрою і сиром і промажте коржі. Торт на сковороді на кефірі
Зробити торт на кефірі швидко і смачно можна не тільки в духовці, але і на сковороді. Цьому сприяє еластичне кефірний тісто, яке чудово обсмажується, не підгорає, легко знімається і виходить пишним, ніж перевершує класичні варіанти. Крім того, воно швидше просочується, а від того торт можна подати до столу за 30 хвилин.
Інгредієнти:
цукор - 250 г; борошно - 750 г; масло - 100 г; кефір - 250 мл; згущене молоко - 300 г; джем - 50 г; яйце - 1 шт.; гашене сода - 5 р. Приготування
Змішайте всі компоненти і замісіть тісто. Розкачайте його в 6 коржів. Кожен випікати на сковороді. Змастіть джемом і згущеним молоком і сформуйте торт. Торт на кефірі в мікрохвильовці
Самий швидкий торт на кефірі можливий тільки в мікрохвильовці. Жоден агрегат в світі не впорається з виробом за 7 хвилин, а СВЧ зробить випічку рівномірно пропеченою, легкої і повітряної. При цьому єдина умова, яку потрібно дотримуватися, - тісто має бути рідким і замішуватися на теплому кефірі з мінімальним відсотком жирності.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл; цукор - 250 г; борошно - 250 г; розпушувач - 10 г; яйце - 1 шт.; масло - 40 мл Приготування
З усіх компонентів замісіть тісто. Запікайте 7 хвилин при 900 Вт. Торт на кефірі в мультиварці
Торт на кефірі з сметанним кремом - одне з найпопулярніших домашніх ласощів, яке багато господинь вважають за краще готувати в мультиварці. У ній тісто рівномірно пропікається, швидко піднімається, не підгорає. Все, що потрібно: вилити тісто в чашу, встановити програму «Випічка», а через 90 хвилин змастити розрізаний корж сметанним кремом.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл; яйце - 3 шт.; цукор - 320 г; борошно - 500 г; розпушувач - 10 г; сметана - 300 р. Приготування
Збийте 200 р цукру з борошном, яйцями, кефіром і розпушувачем. Готуйте корж в «Випікання» 90 хвилин. Остудіть, розріжте на три частини. Збийте сметану з 120 г цукру і змастіть кремом коржі.