» » Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів
Дріжджове тісто на кефірі – найлегший спосіб побалувати домашніх смачною випічкою. Для кожної господині головне – швидкий і нескладний рецепт, який без клопоту допоможе створити ніжне, ароматне, що тане в роті частування. Зрозумілі рекомендації допоможуть легко перетворити звичайну трапезу в святковий обід.

Як приготувати дріжджове тісто на кефірі?


Смачне дріжджове тісто на кефірі без проблем приготує навіть малодосвідчений господиня. Головне – дотримуватися рецепту і забезпечити наявність свіжих продуктів. Така випічка славиться дивовижним ароматом, який спокушає навіть самих примхливих «малоежек».

  • Замість кефіру підійде кисляк, замінником може бути і скисле молоко.

  • Якщо пиріжки пекти в духовці, їх треба викладати швом вгору, а якщо підсмажувати – то швом вниз.

  • У борошно 1 або 2 сорту треба додавати крохмаль.

  • Недосвідченим господаркам краще пробувати освоїти дріжджове тісто на кефірі з сухими дріжджами.


  • Дріжджове тісто на кефірі як пух

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Здобне дріжджове тісто на кефірі називають, «як пух», настільки воно легке і повітряне. Щоб домогтися такого ефекту, борошно потрібно обов'язково просіяти, тоді вона насичується киснем, а тісто виходить набагато смачніше і пишніше. Дріжджі треба розводити тільки в теплому кефірі, і дуже ретельно.
    Інгредієнти :

  • кефір – 1 склянка;

  • сухі дріжджі – 1 пакетик;

  • олія – 05 склянки;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • цукор – 1 ч. л;

  • борошно – 3 ст.


  • Приготування

  • Щоб дріжджове тісто на кефірі вийшло повітряним, кефір треба розвести з маслом і трошки розігріти.

  • Борошно просіяти.

  • Змішати сіль, цукор, борошно, сухі дріжджі.

  • Залити сумішшю з масла і кефіру, потримати півгодини.

  • Замісити тісто.

  • Зліпити пиріжки, піч, виставивши температуру на 200 градусів.


  • Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків


    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Цей рецепт рекомендує простий і швидкий спосіб приготувати тісто на кефірі з дріжджами для пиріжків. Вони вийдуть пишні та рум'яні, можна і смажити, і випікати. Дуже важливо, що навіть охолола випічка залишається м'якою, не черствіє. А після підігрівання в мікрохвильовці знову повертає свій ніжний смак, стає м'якою.
    Інгредієнти :

  • кефір – 1 склянка;

  • пісне масло – 05 ст.;

  • борошно – 3 ст.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • цукор – 1 ст. л;

  • дріжджі – 10 р.


  • Приготування

  • У підігрітому кефірі розчинити цукор, сіль і масло.

  • Борошно просіяти, всипати дріжджі, перемішати.

  • Вилити кефірну суміш.

  • Тісто на кефірі з сухими дріжджами треба зробити пружним, щоб не клеїлося до рук.

  • Сформувати кулю, загорнути у целофан, потримати 1 годину, поки підніметься.

  • Зліпити пиріжки, піч 20 хвилин.

  • Щоб випічка мала блискучу поверхню, змастити її яйцем або маслом.


  • Дріжджове тісто на кефірі для смажених пиріжків

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Тісто на кефірі з дріжджами використовують і для готування підсмажених пиріжків. Для мешканців квартир, у яких проблеми з духовкою, цей рецепт миттєво вирішує проблему сніданку або вечері. Таке тісто вигідно тим, що не потрібно піднімати опару кілька разів, вистачить і одного, що істотно економить сили і час.
    Інгредієнти :

  • кефір - 05 л;

  • цукор - 2 ч. л.;

  • пісне масло - 2 ст. л.;

  • борошно - 1 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • дріжджі - 1 пачка;

  • сіль - 05 ч. л.


  • Приготування

  • Зробити опару. В половині води розчинити дріжджі, потримати в теплі 10 хвилин.

  • Розвести в кефірі сіль, цукор і яйце.

  • Коли опара підніметься, влити суміш.

  • Розмішати, додати масло і борошно.

  • Приготувати тісто.

  • Миску змастити маслом, викласти тісто, накрити рушником.

  • Тісто на кефірі з живими дріжджами піднімається близько 30 хвилин, потім можна ліпити пиріжки.


  • Дріжджове тісто на булочки на кефірі - рецепт

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Якщо очікуються гості, а часу мало, підійде для частування дріжджове тісто на кефірі для булочок. Оформити їх можна по-різному, але найкрасивіші виходять у вигляді завитків, а робляться дуже швидко. Якщо змазати заготовки розтопленим медом, вони придбають не тільки блискучу поверхню, але і м'який, медовий смак.
    Інгредієнти :

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • тепла вода – 100 г;

  • кефір – 240 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 3 ст. л.;

  • пісне масло – 50 мл;

  • сіль – 05 ч. л;

  • борошно – 05 кг;

  • мед – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Розвести дріжджі у воді, додати цукор, залишити на 15 хвилин в теплі.

  • Змішати теплий кефір, масло, яйце, цукор, сіль і опару.

  • Всипати борошно, зробити тісто.

  • Залишити підходити на 15 години.

  • Вимісити, розділити на частини, кожну корж розкачану згорнути в рулетик.


  • Тісто для піци на кефірі з дріжджами

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Користуються популярністю рецепти не тільки солодкої випічки, дуже вигідно використовувати дріжджове тісто для піци на кефірі, тільки цукру треба класти поменше. Дуже важливо, щоб тісто суттєво піднявся, коли мало цукру, процес може йти повільніше. Місце для опари потрібно вибрати не спекотне, інакше вона «звариться».


    Інгредієнти :

  • вода – 05 склянки;

  • кефір – 700 мл;

  • пісне масло – 05 ст.;

  • дріжджі – 3 ч. л.;

  • цукор – 2 ч. л.;

  • борошно – 05 кг.


  • Приготування

  • Розчинити у воді цукор і дріжджі, почекати, поки підніметься.

  • Влити кефір, збити, досипати муку.

  • Зробити тісто, залишити «підрости» на півгодини.

  • Прим'яти, вимісити, використовувати для піци.


  • Тісто для пирога на кефірі з дріжджами

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Простіше і швидше використовувати цей рецепт для приготування пирогів. Клопоту набагато менше, ніж з пиріжками, а частування виходить на славу. Пишне дріжджове тісто на кефірі вдасться, якщо просіяти борошно. Додавати її треба обережно, з крутого тіста вийде слабка опара, краще додавати в процесі вимішування.
    Інгредієнти :

  • борошно – 400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • пісне масло – 250 мл;

  • цукор – 1 ст. л.;

  • сухі дріжджі – 100 г;

  • сіль – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Кефір підігріти, додати масло, яйце.

  • Змішати цукор, дріжджі і сіль, влити суміш.

  • Замісити тісто, залишити на годину.

  • Обім'яти, щоб вийшло повітря, ще раз вимісити.

  • Розкачати в аркуші для пирога, піч півгодини.


  • Дріжджове тісто на кефірі для біляшів

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Рецепт дріжджового тесту на кефірі з успіхом використовується і для біляшів. Щоб ці пиріжки з м'ясом були соковитіше, кухарі радять додавати в начинку колотий лід, але тоді смажити потрібно відразу, щоб він не розтанув. Тісто може сильно вбирати жир, тому рекомендується влити на сковороду 1 ст. ложку спирту.
    Інгредієнти :

  • борошно – 800 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • кефір – 05 л;

  • цукор – 50 г;

  • сухі дріжджі – 20 р.


  • Приготування

  • Кефір підігріти, змішати з яйцем.

  • Просіяти борошно, розвести з дріжджами і цукром.

  • Залити сумішшю, вимісити.

  • Залишити в теплі на 1 годину.

  • Тісто поділити на частини, розкачати коржі.

  • Дріжджове тісто для біляшів на кефірі потрібно вимішувати мягеньким, але не рідкуватим.


  • Дріжджове тісто на кефірі для млинців

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Здавна самі знатні і мереживні млинці пекли на дріжджах, дрібні бульбашки повітря в тісті забезпечують їх ажурність. Особливість таких млинців в тому, що ихлегко можна зробити і тонкими, і пишними. На смак здоба прісна, так що млинці готують, як з солодкою, так і з солоною начинкою. Заводять таке дріжджове тісто на молоці і кефірі.
    Інгредієнти :

  • кефір – 1 склянка;

  • молоко – 05 склянки;

  • борошно – 1 ст.;

  • дріжджі – 1 ч. л.;

  • цукор – 2 ст. л.;

  • ваніль – 1 ч. л.;

  • яйця – 2 шт.;


  • Приготування

  • Молоко і кефір підігріти, масло розтопити.

  • Змішати борошно, сіль, цукор і дріжджі.

  • Влити кефір, перемішати, витримати в теплі півгодини.

  • Додати яйця, ваніль, борошно, молоко.

  • Вимісити, поставити на 30 хвилин в тепло.

  • Дріжджове тісто для млинців на кефірі дозволяє їх смажити без масла.


  • Дріжджове тісто на кефірі на пончики

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Відмінним пригощанням до чаю стануть смачні пончики для їх приготування теж використовують швидке дріжджове тісто на кефірі. Смажити потрібно на рослинному маслі, тому що на вершковому будуть підгоряти. По приготуванню викласти частування на серветку з паперу, вона вбере зайвий жир. Кефір потрібно брати не нижче 25% жирності.
    Інгредієнти :

  • кефір – 500 мл;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • цукор – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 кг;

  • пісне масло – 200 мл


  • Приготування

  • Кефір підігріти, збити з яйцем і сіллю.

  • Змішати дріжджі з цукром.

  • Залити сумішшю, всипати борошно.

  • Замісити тісто.

  • Потримати, щоб піднялося, 40 хвилин.

  • Гарненько обім'яти, порізати на шматочки.

  • Сформувати пончики.


  • Дріжджове тісто на кефірі для хліба

    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів

    Коли в продажу з'явилися хлібопічки, багато господині почали готувати хліб самостійно і не рідко за якістю він на порядок краще магазинного. Швидко підніметься дріжджове тісто на кефірі в хлібопічці, це дуже зручно, оскільки немає необхідності стежити за опарою, головне – правильно розрахувати інгредієнти.
    Інгредієнти :

  • борошно – 500 г;

  • цукор – 3 ст. л.;

  • сіль 15 ч. л.;

  • олія – 5 ст. л.;

  • кефір – 300 мл;

  • дріжджі – 3 ч. л.


  • Приготування

  • Борошно просіяти, висипати в чашу хлібопічки.

  • Змішати цукор, сіль, масло і теплий кефір.

  • Влити суміш і дріжджі.

  • Розмішати, виставити на програму для тесту на 2 години.
    Додав: admin | 12-03-2018, 07:59
    Переглядів: 103