Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків

24-04-2016, 17:53
1 502
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
Парою головних запитів до дріжджового тесту є його можливість зберігати свою м'якість і пишність на якомога більш тривалий період і при цьому утримувати будь-яку начинку : від рідких джемів і соковитих ягід, до м'яса і пюрированного картоплі. Цим запитам відповідає дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, яке, до всього іншого, і готується простіше нікуди.

Дріжджове тісто для пиріжків на кефірі – рецепт


Максимально пишним виходить тісто, приготоване на суміші дріжджів разом з содою і розпушувачем. Гарантоване повітряне, буквально пухова дріжджове пиріжкове тісто, стане ідеальним доповненням будь-якої начинки.
Інгредієнти:

  • сухі інстантні дріжджі - 10 г;

  • борошно - 575 г;

  • розпушувач, сода - по 5 г;

  • цукор - 5 г;

  • вода - 65 мл;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • кефір - 475 мл


  • Приготування
    Починаємо зі стандартної процедури приготування дріжджового розчину. Для нього сухі дріжджі розводять у теплій підсолодженій воді і залишають на кілька хвилин. Після, вливають масло, кефір, а після повторного замішування починають підсипати муку. Першими до рідких інгредієнтів можуть відправитися відразу три склянки борошна, після чого залишився її кількість підсипають вже невеликими порціями. Вам може не знадобитися вся мука, зазначена в рецепті, як тільки м'яке тісто сформуется і почне відлипати від стінок – готово. Вимішування на цьому не зупиняємо, дріжджове тісто любить, коли його довго замішують, а тому процес повинен тривати не менше 10 хвилин. Далі готове пишне дріжджове тісто для пиріжків ділять на порції, формують вироби і залишають їх на расстойку за годину до випікання.

    Здобне дріжджове тісто на кефірі для пиріжків


    Робота зі здобою не завжди закінчується успіхом, оскільки велика кількість масла і яєць всіляко перешкоджає підняттю тесту. Останнє можливо лише при правильному дотриманні всіх пропорцій, якими ми поділимося далі.
    Інгредієнти:

  • кефір - 380 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 75 г;

  • цукор - 45 г;

  • дріжджі - 15 г;

  • борошно - 780 р.


  • Приготування
    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків

    Кефіром кімнатної температури залийте дріжджі разом з цукром. Залиште всі підійти хвилин на 7 після чого влийте тепле вершкове масло і додайте яйце. Збивши всі компоненти разом, почніть підсипати борошно порціями, поки не отримаєте еластичне і липковатое тісто, яке, тим не менш, здатне зібратися разом в кулю. Залиште тісто на расстойку на годину, після чого витягніть його на подпыленную борошном поверхню, обімніть, розділіть на порції і сформуйте кожну пиріжок. Після повторної півгодинний расстойки можна братися за приготування. Це дріжджове тісто на кефірі підходить як для духових, так і для смажених пиріжків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
    Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
    Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
    Дріжджове тісто на пиріжки на сухих дріжджах
    Варіантів швидкого дріжджового тіста існує безліч, і ми постаралися зібрати найбільш доступні і максимально зрозумілі навіть для новачків в
    Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
    Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
    Багато любителів солодкої випічки віддають перевагу саме здобу. Однак приготування такої основи вимагає достатньо часу і дотримання базових правил.
    Швидке дріжджове тісто для пиріжків
    Швидке дріжджове тісто для пиріжків
    У кожної господині в запасі повинно бути кілька перевірених рецептів тесту швидкого приготування. Адже якщо сім'я любить домашню випічку, в будь-який
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими