Парою головних запитів до дріжджового тесту є його можливість зберігати свою м'якість і пишність на якомога більш тривалий період і при цьому утримувати будь-яку начинку : від рідких джемів і соковитих ягід, до м'яса і пюрированного картоплі. Цим запитам відповідає дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, яке, до всього іншого, і готується простіше нікуди.
Дріжджове тісто для пиріжків на кефірі – рецепт
Максимально пишним виходить тісто, приготоване на суміші дріжджів разом з содою і розпушувачем. Гарантоване повітряне, буквально пухова дріжджове пиріжкове тісто, стане ідеальним доповненням будь-якої начинки.
Інгредієнти: сухі інстантні дріжджі - 10 г; борошно - 575 г; розпушувач, сода - по 5 г; цукор - 5 г; вода - 65 мл; рослинна олія - 15 мл; кефір - 475 мл Приготування Починаємо зі стандартної процедури приготування дріжджового розчину. Для нього сухі дріжджі розводять у теплій підсолодженій воді і залишають на кілька хвилин. Після, вливають масло, кефір, а після повторного замішування починають підсипати муку. Першими до рідких інгредієнтів можуть відправитися відразу три склянки борошна, після чого залишився її кількість підсипають вже невеликими порціями. Вам може не знадобитися вся мука, зазначена в рецепті, як тільки м'яке тісто сформуется і почне відлипати від стінок – готово. Вимішування на цьому не зупиняємо, дріжджове тісто любить, коли його довго замішують, а тому процес повинен тривати не менше 10 хвилин. Далі готове пишне дріжджове тісто для пиріжків ділять на порції, формують вироби і залишають їх на расстойку за годину до випікання.
Здобне дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
Робота зі здобою не завжди закінчується успіхом, оскільки велика кількість масла і яєць всіляко перешкоджає підняттю тесту. Останнє можливо лише при правильному дотриманні всіх пропорцій, якими ми поділимося далі.
Інгредієнти: кефір - 380 мл; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 75 г; цукор - 45 г; дріжджі - 15 г; борошно - 780 р. Приготування Кефіром кімнатної температури залийте дріжджі разом з цукром. Залиште всі підійти хвилин на 7 після чого влийте тепле вершкове масло і додайте яйце. Збивши всі компоненти разом, почніть підсипати борошно порціями, поки не отримаєте еластичне і липковатое тісто, яке, тим не менш, здатне зібратися разом в кулю. Залиште тісто на расстойку на годину, після чого витягніть його на подпыленную борошном поверхню, обімніть, розділіть на порції і сформуйте кожну пиріжок. Після повторної півгодинний расстойки можна братися за приготування. Це дріжджове тісто на кефірі підходить як для духових, так і для смажених пиріжків.