Швидке дріжджове тісто для пиріжків
Більшість господинь віддають перевагу дріжджового тесту за властиву йому пишність, можливість зберігати форму готового виробу, а також за приголомшливий смак. І при цьому важко повірити, що його приготування може займати зовсім небагато часу, адже ми звикли, що дріжджам необхідно досить велика кількість часу на їх активізацію, щоб тісто збільшилося вдвічі. Але ми пропонуємо неймовірно прості і зрозумілі будь-якій кулінару рецепти основи для пиріжків, на заміс якого піде не більше тридцяти хвилин.
Дріжджове тісто на основі кисломолочних складових, виходить щільніше того, що готують на воді. Крім того, подібні пиріжки зберігають свіжість на більш тривалий час.
Інгредієнти:
сметана домашня - 125 мл;
кефір жирний - 75 мл;
яйце відбірне - 1 шт.;
рафінована олія - 20 мл;
цукровий пісок (білий, дрібний) – 5-10 м;
борошно (виключно найкращої якості) - 310 г;
дріжджі інстантні - 5 р.
Приготування
Кефір і сметану змішаємо і переконаємося, що кисломолочні продукти теплі, температура яких повинна бути трохи вище кімнатної, щоб дріжджі могли легко активізуватися і підняти тісто. Додаємо до суміші яйце, вливаємо олію і додаємо цукор. Окремо просіваємо борошно і з'єднуємо її з дріжджами. В сухої суміші зробимо лунку і вливаємо в неї кефір. Замісивши гладке тісто, накриємо його і залишимо під вологою серветкою на годину, поки воно не збільшиться вдвічі.
Піднялося тісто можна розкачати, вирізати формою кружечки і наповнити їх улюбленою начинкою. А можна розділити його порційно, попередньо скатав в невеликий джгут і нарізавши як ковбаску. Начинка для такого тесту підійде будь-яка, воно дуже щільне, щоб не випустити навіть сік із фруктів.
На таке тісто часу піде зовсім не багато - не більш півгодини, зате на виході вийде чудова основа для випічки з різноманітною начинкою, які залишаться свіжими і м'якими протягом декількох днів.
Інгредієнти:
вода фільтрована - 125 мл;
дріжджі - 1 ст. ложка;
борошно (обов'язково вищої якості)- 480 г;
оливкова олія першого віджиму - 20 мл
Приготування
Приготування тіста займає хвилини, достатньо трохи підсолодити теплу воду, додати дріжджі, всипати борошно, попередньо просіяти її, а потім і масло. Як тільки з тіста вийде однорідний ком, залишимо його хвилин на 20-25 а потім розділимо на порції і приступимо до ліплення та випікання пиріжків звичним для вас способом.
Сирне тісто незаслужено рідко використовують в домашній кулінарії. І дуже даремно, адже така основа для випічки неймовірно легка в приготуванні і чудова на смак.
Інгредієнти:
борошно вищого ґатунку - 545 г;
сир домашній жирний - 250 г;
вода фільтрована - 285 мл;
пресовані дріжджі - маленька упаковка;
оливкова олія першого віджиму - 95 мл
Приготування
Підсолодіть половину очищеної води і розчиніть в ній дріжджі. Залиште опару в теплому місці на 15-25 хвилин, а потім додайте решту воду і рослинну олію. Потім влийте опару до борошна і замісити пружне тісто. У процесі вимішування порціями додавайте сир. Як тільки весь сир буде вмешан в тісто, накрийте основу вологим рушником і залиште в теплому місці ще приблизно на одну годину. Розділіть готову основу на рівні шматочки і сміливо приступайте до ліпки, а потім і до випічки ваших чудових пиріжків.
Швидке дріжджове тісто на кефірі для смажених пиріжків
Дріжджове тісто на основі кисломолочних складових, виходить щільніше того, що готують на воді. Крім того, подібні пиріжки зберігають свіжість на більш тривалий час.
Інгредієнти:
Приготування
Кефір і сметану змішаємо і переконаємося, що кисломолочні продукти теплі, температура яких повинна бути трохи вище кімнатної, щоб дріжджі могли легко активізуватися і підняти тісто. Додаємо до суміші яйце, вливаємо олію і додаємо цукор. Окремо просіваємо борошно і з'єднуємо її з дріжджами. В сухої суміші зробимо лунку і вливаємо в неї кефір. Замісивши гладке тісто, накриємо його і залишимо під вологою серветкою на годину, поки воно не збільшиться вдвічі.
Піднялося тісто можна розкачати, вирізати формою кружечки і наповнити їх улюбленою начинкою. А можна розділити його порційно, попередньо скатав в невеликий джгут і нарізавши як ковбаску. Начинка для такого тесту підійде будь-яка, воно дуже щільне, щоб не випустити навіть сік із фруктів.
Швидке дріжджове тісто для пиріжків в духовці
На таке тісто часу піде зовсім не багато - не більш півгодини, зате на виході вийде чудова основа для випічки з різноманітною начинкою, які залишаться свіжими і м'якими протягом декількох днів.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування тіста займає хвилини, достатньо трохи підсолодити теплу воду, додати дріжджі, всипати борошно, попередньо просіяти її, а потім і масло. Як тільки з тіста вийде однорідний ком, залишимо його хвилин на 20-25 а потім розділимо на порції і приступимо до ліплення та випікання пиріжків звичним для вас способом.
Швидке сирне дріжджове тісто для пиріжків в духовці - рецепт
Сирне тісто незаслужено рідко використовують в домашній кулінарії. І дуже даремно, адже така основа для випічки неймовірно легка в приготуванні і чудова на смак.
Інгредієнти:
Приготування
Підсолодіть половину очищеної води і розчиніть в ній дріжджі. Залиште опару в теплому місці на 15-25 хвилин, а потім додайте решту воду і рослинну олію. Потім влийте опару до борошна і замісити пружне тісто. У процесі вимішування порціями додавайте сир. Як тільки весь сир буде вмешан в тісто, накрийте основу вологим рушником і залиште в теплому місці ще приблизно на одну годину. Розділіть готову основу на рівні шматочки і сміливо приступайте до ліпки, а потім і до випічки ваших чудових пиріжків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пиріжків в духовці
Пиріжки - це один з найулюбленіших видів домашньої випічки багатьох людей. Існує неймовірна кількість їх приготування. А щоб ваша голова не пішла
Швидке тісто для пиріжків
Якщо не бажаєте возитися з тістом довго, а домашньої випічки вже дуже хочеться, значить ця стаття вам точно сподобається. Розповімо, як швидко і без
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
Тісто на молоці для пиріжків
Найкращий спосіб порадувати рідню смачненьким - це спекти щось домашнє. Найбільш вдалою випічка виходить на основі молочних продуктів. Причому можна
Пісне тісто для пиріжків
Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
Тісто на сметані для пиріжків
Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є