Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто на сметані для пиріжків

Тісто на сметані для пиріжків

18-09-2015, 19:25
10 066
Тісто на сметані для пиріжків
Як кажуть досвідчені кулінари, тісто на сметані просто не може не вийти. Це безпрограшний варіант прекрасної основи для смачних пиріжків, які можна наповнити абсолютно будь-якою начинкою.

Дріжджове тісто для пиріжків на сметані


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 820 г;

  • сметана – 420 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка з гіркою;

  • вода – 85 мл


  • Приготування
    Воду підігріваємо до сорока п'яти градусів, розчиняємо в ній дріжджі і даємо постояти п'ятнадцять-двадцять хвилин.
    Тим часом розбиваємо яйця з цукром за допомогою міксера або віночка до легкості й пишноти. В кінці процесу збивання додаємо сметану. Тепер вливаємо воду з дріжджами, перемішуємо і, підсипаючи невеликими порціями просіяне пшеничне борошно, замішуємо м'яке і еластичне тісто. Визначаємо його в тепле, захищене від протягів, місце приблизно на шістдесят хвилин. Якщо тісто добре підійшло і збільшилася в обсязі, можна сміливо приступати до формування виробів.

    Тісто на сметані для пиріжків в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 220 г;

  • сметана – 110 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 55 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо через сито, додаємо сметану, розтоплене масло і розмішуємо до великих пластівців. Потім додаємо яйце і гарненько вимішуємо. Має вийти м'яке, добре отлипающее від рук і посуду тісто. Залишаємо його на тридцять хвилин, прикривши плівкою, і можемо приступати до формування пиріжків. Для цього розкачуємо тісто до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, і вирізаємо гуртки, на які накладаємо бажану начинку і защипуємо краю.
    Пиріжки з такого тіста печуться дуже швидко. Досить витримати їх в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом десяти хвилин.

    Тісто для смажених пиріжків на сметані без дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 325-400 г;

  • сметана – 250 мл;

  • молоко – 100 мл;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • вершковий маргарин – 50 г;

  • сіль – 10 г;

  • цукровий пісок – 35-75 г;

  • сода – 15 г;
  • Тісто на сметані для пиріжків

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Прогріваємо молоко до сорока п'яти градусів і розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль. Гарненько збиваємо яйце і додаємо до молока. Також викладаємо сметану, маргарин, попередньо розтопивши його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, харчову соду і перемішуємо. Тепер невеликими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке, але не липнущее тісто. Даємо йому настоятися в прохолодному місці одну годину, і використовуємо за призначенням. З такого тіста вийдуть чудові смажені пиріжки з будь-якою начинкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пампушки на сметані
    Пампушки на сметані
    Часом так хочеться смачненького, але в той же час максимально простого до чаю. У таких ситуаціях зазвичай виручають «бабусині» рецепти. Пропонуємо
    Тісто для смажених пиріжків
    Тісто для смажених пиріжків
    Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
    Швидкі пиріжки
    Швидкі пиріжки
    Іноді хочеться порадувати сім'ю домашньою випічкою, однак абсолютно немає часу на кулінарні шедеври. Добре, що є рецепти, які дуже прості у
    Пиріжки з рисом і яйцем
    Пиріжки з рисом і яйцем
    Напевно, самим традиційним у російській кухні наповненням для пиріжків є рис з яйцем. Ця начинка чудово поєднується з прісним тістом і з пишною
    Смачне тісто для пиріжків
    Смачне тісто для пиріжків
    Яким би способом ви не хотіли приготувати пиріжки, найголовніше - приготувати смачне тісто. Ми підготували для вас добірку найкращих рецептів тіста
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.