Смачне тісто для пиріжків
М'які, ароматні та гарячі пиріжки люблять всі, без винятку. Їх можна обсмажити на сковорідці, спекти в духовці, зробити з різноманітними начинками і т. д. Але найголовніше – підготувати заздалегідь смачне тісто для пиріжків. Як це зробити, ми вам зараз розповімо!
Інгредієнти:
маргарин – 250 г;
борошно пшеничне – 400 г;
вода крижана – 500 мл;
розпушувач – щіпка;
сіль – щіпка.
Приготування
Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожений маргарин. Далі поступово всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде розсипчаста крихта. Перетираємо її гарненько руками, кидаємо сіль і трохи цукру. Тепер, постійно перемішуючи, акуратно вливаємо воду і замішуємо досить тверде тісто. Накриваємо його і прибираємо на деякий час в холодильник.
Інгредієнти:
цукор – 700 г;
сироватка – 700 мл;
дріжджі – 100 г;
маргарин – 250 г;
борошно – 15 кг;
масло рослинне – 150 мл;
сіль.
Приготування
Отже, дріжджі розводимо в сироватці разом з цукром і кількома ложками просіяного борошна. Поки опара буде підходити, в іншій мисці перетираємо до однорідності цукор з яйцями і маргарином. Готову опару з'єднуємо з яєчною сумішшю, і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто, вливаючи трохи рослинного масла, для еластичності. Залишаємо на 30 хвилин, щоб воно добре піднялося, а потім ще раз вимішуємо і знову залишаємо на півгодини.
Інгредієнти:
яєчний жовток – 1 шт.;
борошно – 2 ст.;
масло вершкове – 150 г;
цукор – 3 ст. ложки;
сіль.
Для опари:
борошно – 6 ст. ложок;
свіжі дріжджі – 20 г;
молоко – 1 ст.
Приготування
Дріжджі розчиняємо в тепленькому молоці, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім накриваємо опару рушником і залишаємо на 45 хвилин в теплі. Тепер додаємо в неї розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор, сіль, яєчний жовток і добре перемішуємо. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями, вимішуючи тісто. Далі накриваємо його рушником і залишаємо в теплі на 1 годину. Після цього обминаємо, знову залишаємо підходити, а потім приступаємо до ліплення пиріжків.
Інгредієнти:
сир – 400 г;
яйце – 3 шт.;
борошно;
сода – щіпка;
цукор – 1 ст. ложка.
Приготування
Сир добре розминаємо руками, додаємо сіль і цукор, додаємо збиті виделкою яйця. Соду гасимо окропом і після охолодження додаємо до сиру. Потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо раз, вимішуючи однорідне, еластичне тісто. З нього можна готувати солодкі і несолодкі пиріжки, обсмажуючи їх на сковороді або запікаючи в духовці.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 1 ст.;
борошно – 25 склянки;
лимонна кислота – 05 ч. ложки;
масло рослинне – 150 мл.
Приготування
У воду висипаємо лимонну кислоту, розмішуємо і прибираємо склянку в морозильну камеру. Борошно просіваємо, розбавляємо поступово підкисленою водою і обережно перемішуємо. Далі формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо хвилин на 30 в холодильник. Рослинне масло з'єднуємо з кількома ложками борошна і теж відправляємо в холод. Охолоджене тісто розкачуємо тоненьким шаром, промазуємо зверху борошняним маслом, звертаємо в рулет, накриваємо вологою серветкою і знову прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Далі знову розгортаємо його в будь-якому напрямку, звертаємо 4 рази, загортаємо у вологу серветку, а потім кладемо в пакетик і відправляємо в морозилку.
Смачне тісто для духових пиріжків
Інгредієнти:
Приготування
Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожений маргарин. Далі поступово всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде розсипчаста крихта. Перетираємо її гарненько руками, кидаємо сіль і трохи цукру. Тепер, постійно перемішуючи, акуратно вливаємо воду і замішуємо досить тверде тісто. Накриваємо його і прибираємо на деякий час в холодильник.
Рецепт смачного тіста для пиріжків
Інгредієнти:
Приготування
Отже, дріжджі розводимо в сироватці разом з цукром і кількома ложками просіяного борошна. Поки опара буде підходити, в іншій мисці перетираємо до однорідності цукор з яйцями і маргарином. Готову опару з'єднуємо з яєчною сумішшю, і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто, вливаючи трохи рослинного масла, для еластичності. Залишаємо на 30 хвилин, щоб воно добре піднялося, а потім ще раз вимішуємо і знову залишаємо на півгодини.
Смачне дріжджове тісто для пиріжків
Інгредієнти:
Для опари:
Приготування
Дріжджі розчиняємо в тепленькому молоці, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім накриваємо опару рушником і залишаємо на 45 хвилин в теплі. Тепер додаємо в неї розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор, сіль, яєчний жовток і добре перемішуємо. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями, вимішуючи тісто. Далі накриваємо його рушником і залишаємо в теплі на 1 годину. Після цього обминаємо, знову залишаємо підходити, а потім приступаємо до ліплення пиріжків.
Смачне сирне тісто для пиріжків
Інгредієнти:
Приготування
Сир добре розминаємо руками, додаємо сіль і цукор, додаємо збиті виделкою яйця. Соду гасимо окропом і після охолодження додаємо до сиру. Потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо раз, вимішуючи однорідне, еластичне тісто. З нього можна готувати солодкі і несолодкі пиріжки, обсмажуючи їх на сковороді або запікаючи в духовці.
Смачне листкове тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти:
Приготування
У воду висипаємо лимонну кислоту, розмішуємо і прибираємо склянку в морозильну камеру. Борошно просіваємо, розбавляємо поступово підкисленою водою і обережно перемішуємо. Далі формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо хвилин на 30 в холодильник. Рослинне масло з'єднуємо з кількома ложками борошна і теж відправляємо в холод. Охолоджене тісто розкачуємо тоненьким шаром, промазуємо зверху борошняним маслом, звертаємо в рулет, накриваємо вологою серветкою і знову прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Далі знову розгортаємо його в будь-якому напрямку, звертаємо 4 рази, загортаємо у вологу серветку, а потім кладемо в пакетик і відправляємо в морозилку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Листкове тісто швидкого приготування - рецепт
Листкове тісто добре тим, що з нього можна зробити все що завгодно - починаючи від м'ясних пиріжків і закінчуючи пирогами з солодкою начинкою. І,
Сирне тісто для пиріжків
Сирне тісто відмінно підходить для випічки, особливо для пиріжків. Приготувати його можна кількома способами, адже пиріжки з нього роблять і смажені
Пиріжки з морквою
Пиріжки - це чудове страву, яке обожнюють і дорослі, і діти. Вони можуть бути з м'ясом, картоплею, яйцем, капустою, яблуками. А сьогодні мова піде
Здобне тісто для пиріжків
Багато молоді господині довго не наважуються братися за приготування здобного тіста для пиріжків. Чому? Вся справа в складності. Тому ми вирішили
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.