Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирне тісто для пиріжків

Сирне тісто для пиріжків

21-03-2015, 17:53
2 811
Сирне тісто для пиріжків
Сирне тісто легко в приготуванні, при цьому воно надзвичайно ніжне, повітряне і просто тане в роті. Єдиним мінусом у порівнянні зі звичайним дріжджовим тестом є те, що воно швидко черствіє, тому не варто готувати з нього багато виробів з запасом на кілька днів. З нього готують і печиво, і рогалики, а ми вам розповімо, як готувати сирне тісто для пиріжків.

Сирне тісто для смажених пиріжків


Рецепт приготування тіста для пиріжків простий і доступний. З ним під силу впоратися навіть молодої господині.
Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки;

  • сир - 05 кг;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, додаємо сіль і перемішуємо. Сир перетираємо через сито або збиваємо у блендері змішуємо з яйцями і додаємо соду, погашену оцтом. Борошно просіваємо, з'єднуємо всі компоненти. Тісто має бути дуже м'яким. Якщо буде трохи липнути, не лякайтеся, так має бути. Не сипте зайву муку, легкості тоді не вийде. Залишаємо тісто хвилин на 40 накривши його при цьому серветкою. Після цього можете приступати безпосередньо до формування пиріжків.
    При виборі сиру звертайте увагу на його якість. Якщо він буде занадто мокрим, знадобиться ще борошно, а як ми вже знаємо, це не кращим чином позначиться на тісті.

    Тісто з сиру для печених пиріжків


    Інгредієнти:

  • сир нежирний - 03 кг;

  • борошно - 7 ст. ложок;

  • яйця - 2 шт.;

  • соняшникова олія - 4 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • розпушувач - 1 пакетик.


  • Приготування
    Сир з'єднайте з яйцями, маслом, сіллю, додаємо розпушувач і вимішуємо до однорідної маси. Зручно для цих цілей використовувати блендер. Якщо блендера немає, то підійде і звичайний міксер. В отриману масу поступово вводимо муку. Замішуємо тісто. Воно повинно бути таким, як для вареників і пельменів, то є досить щільним. Якщо тісто вийшло недостатньо еластичним, додаємо трохи соняшникової олії, якщо тісто липне, додаємо трохи борошна.
    Тепер посипаємо борошном робочу поверхню, з отриманого тіста розкачуємо «ковбаску», ріжемо її на шматочки і формуємо пиріжки.

    Рецепт сирного тесту на кефірі для смажених пиріжків


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • борошно 550 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір - 220 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • соняшникова олія - 2 ст. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Сир з'єднайте з яйцями, додаємо кефір, цукор, сіль, масло. Все збиваємо до однорідної маси. 400 г борошна просіваємо, додаємо в неї соду, з'єднуємо з сирно-кефірної масою і замішуємо тісто. Решту борошна висипаємо на поверхню, де будемо вимішувати, викладаємо на неї тісто і місимо до гладкого стану. Накриваємо його і залишаємо на 15 хвилин, а потім готуємо пиріжки з начинкою на свій смак.

    Сирне листкове тісто для пиріжків


    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • сир жирний - 300 г;

  • маргарин - 200 г;

  • сіль - щіпка.
  • Сирне тісто для пиріжків


    Приготування
    Таке тісто зручно підготувати з вечора, а вже вранці готувати з нього пиріжки. Отже, сир перетираємо до однорідного стану, маргарин рубаємо ножем разом з борошном, додаємо сіль і замешивем тісто. Тепер скачуємо його у формі кулі, кладемо в миску і ставимо на ніч у холодильник, а вже вранці з нього можна готувати пиріжки. При цьому перед випічкою розкачуємо тісто в пласт на поверхні, попередньо посипаною борошном, потім згортаємо його в кілька разів і розгортаємо знову. Таку процедуру проробляємо рази 3-4. Це робимо для того, щоб тісто стало листковим і більш повітряним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на кефірі для пиріжків
    Тісто на кефірі для пиріжків
    Тісто для пиріжків - велика проблема для деяких домогосподарок. Тому ми вирішили полегшити завдання приготування смачного ласощі і розповісти про те,
    Сирний пиріг - рецепт
    Сирний пиріг - рецепт
    Сирний пиріг - відмінне, ситне блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Варіацій сирного пирога дуже багато - варто додати одну дві спеції, трохи
    Пиріжки на кисляку
    Пиріжки на кисляку
    Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
    Смажені пиріжки з м'ясом
    Смажені пиріжки з м'ясом
    Одне з блюд родом з дитинства - пиріжки з м'ясом, які зараз мало хто наважиться купувати в магазині, тому ми охоче ділимося його рецептами, щоб ви
    Здобне тісто для пиріжків
    Здобне тісто для пиріжків
    Багато молоді господині довго не наважуються братися за приготування здобного тіста для пиріжків. Чому? Вся справа в складності. Тому ми вирішили
    Пиріжки з гарбузом
    Пиріжки з гарбузом
    Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені