М'які, ароматні та гарячі пиріжки люблять всі, без винятку. Їх можна обсмажити на сковорідці, спекти в духовці, зробити з різноманітними начинками і т. д. Але найголовніше – підготувати заздалегідь смачне тісто для пиріжків. Як це зробити, ми вам зараз розповімо!
Смачне тісто для духових пиріжків
Інгредієнти: маргарин – 250 г; борошно пшеничне – 400 г; вода крижана – 500 мл; розпушувач – щіпка; сіль – щіпка. Приготування Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожений маргарин. Далі поступово всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде розсипчаста крихта. Перетираємо її гарненько руками, кидаємо сіль і трохи цукру. Тепер, постійно перемішуючи, акуратно вливаємо воду і замішуємо досить тверде тісто. Накриваємо його і прибираємо на деякий час в холодильник.
Рецепт смачного тіста для пиріжків
Інгредієнти: цукор – 700 г; сироватка – 700 мл; дріжджі – 100 г; маргарин – 250 г; борошно – 15 кг; масло рослинне – 150 мл; сіль. Приготування Отже, дріжджі розводимо в сироватці разом з цукром і кількома ложками просіяного борошна. Поки опара буде підходити, в іншій мисці перетираємо до однорідності цукор з яйцями і маргарином. Готову опару з'єднуємо з яєчною сумішшю, і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто, вливаючи трохи рослинного масла, для еластичності. Залишаємо на 30 хвилин, щоб воно добре піднялося, а потім ще раз вимішуємо і знову залишаємо на півгодини.
Смачне дріжджове тісто для пиріжків
Інгредієнти: яєчний жовток – 1 шт.; борошно – 2 ст.; масло вершкове – 150 г; цукор – 3 ст. ложки; сіль. Для опари:
борошно – 6 ст. ложок; свіжі дріжджі – 20 г; молоко – 1 ст. Приготування Дріжджі розчиняємо в тепленькому молоці, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім накриваємо опару рушником і залишаємо на 45 хвилин в теплі. Тепер додаємо в неї розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор, сіль, яєчний жовток і добре перемішуємо. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями, вимішуючи тісто. Далі накриваємо його рушником і залишаємо в теплі на 1 годину. Після цього обминаємо, знову залишаємо підходити, а потім приступаємо до ліплення пиріжків.
Смачне сирне тісто для пиріжків
Інгредієнти: сир – 400 г; яйце – 3 шт.; борошно; сода – щіпка; цукор – 1 ст. ложка. Приготування Сир добре розминаємо руками, додаємо сіль і цукор, додаємо збиті виделкою яйця. Соду гасимо окропом і після охолодження додаємо до сиру. Потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо раз, вимішуючи однорідне, еластичне тісто. З нього можна готувати солодкі і несолодкі пиріжки, обсмажуючи їх на сковороді або запікаючи в духовці.
Смачне листкове тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти: вода фільтрована – 1 ст.; борошно – 25 склянки; лимонна кислота – 05 ч. ложки; масло рослинне – 150 мл. Приготування У воду висипаємо лимонну кислоту, розмішуємо і прибираємо склянку в морозильну камеру. Борошно просіваємо, розбавляємо поступово підкисленою водою і обережно перемішуємо. Далі формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо хвилин на 30 в холодильник. Рослинне масло з'єднуємо з кількома ложками борошна і теж відправляємо в холод. Охолоджене тісто розкачуємо тоненьким шаром, промазуємо зверху борошняним маслом, звертаємо в рулет, накриваємо вологою серветкою і знову прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Далі знову розгортаємо його в будь-якому напрямку, звертаємо 4 рази, загортаємо у вологу серветку, а потім кладемо в пакетик і відправляємо в морозилку.