Вернуться назад Распечатать

Смачне тісто для пиріжків

Смачне тісто для пиріжків
М'які, ароматні та гарячі пиріжки люблять всі, без винятку. Їх можна обсмажити на сковорідці, спекти в духовці, зробити з різноманітними начинками і т. д. Але найголовніше – підготувати заздалегідь смачне тісто для пиріжків. Як це зробити, ми вам зараз розповімо!

Смачне тісто для духових пиріжків


Інгредієнти:

  • маргарин – 250 г;

  • борошно пшеничне – 400 г;

  • вода крижана – 500 мл;

  • розпушувач – щіпка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожений маргарин. Далі поступово всипаємо борошно до тих пір, поки не вийде розсипчаста крихта. Перетираємо її гарненько руками, кидаємо сіль і трохи цукру. Тепер, постійно перемішуючи, акуратно вливаємо воду і замішуємо досить тверде тісто. Накриваємо його і прибираємо на деякий час в холодильник.

    Рецепт смачного тіста для пиріжків


    Інгредієнти:

  • цукор – 700 г;

  • сироватка – 700 мл;

  • дріжджі – 100 г;

  • маргарин – 250 г;

  • борошно – 15 кг;

  • масло рослинне – 150 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Отже, дріжджі розводимо в сироватці разом з цукром і кількома ложками просіяного борошна. Поки опара буде підходити, в іншій мисці перетираємо до однорідності цукор з яйцями і маргарином. Готову опару з'єднуємо з яєчною сумішшю, і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто, вливаючи трохи рослинного масла, для еластичності. Залишаємо на 30 хвилин, щоб воно добре піднялося, а потім ще раз вимішуємо і знову залишаємо на півгодини.

    Смачне дріжджове тісто для пиріжків


    Інгредієнти:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст.;

  • масло вершкове – 150 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • сіль.


  • Для опари:

  • борошно – 6 ст. ложок;

  • свіжі дріжджі – 20 г;

  • молоко – 1 ст.


  • Приготування
    Дріжджі розчиняємо в тепленькому молоці, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім накриваємо опару рушником і залишаємо на 45 хвилин в теплі. Тепер додаємо в неї розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор, сіль, яєчний жовток і добре перемішуємо. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями, вимішуючи тісто. Далі накриваємо його рушником і залишаємо в теплі на 1 годину. Після цього обминаємо, знову залишаємо підходити, а потім приступаємо до ліплення пиріжків.

    Смачне сирне тісто для пиріжків


    Інгредієнти:

  • сир – 400 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно;

  • сода – щіпка;

  • цукор – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Сир добре розминаємо руками, додаємо сіль і цукор, додаємо збиті виделкою яйця. Соду гасимо окропом і після охолодження додаємо до сиру. Потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо раз, вимішуючи однорідне, еластичне тісто. З нього можна готувати солодкі і несолодкі пиріжки, обсмажуючи їх на сковороді або запікаючи в духовці.

    Смачне листкове тісто для смажених пиріжків


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 1 ст.;

  • борошно – 25 склянки;

  • лимонна кислота – 05 ч. ложки;

  • масло рослинне – 150 мл.


  • Приготування
    Смачне тісто для пиріжків

    У воду висипаємо лимонну кислоту, розмішуємо і прибираємо склянку в морозильну камеру. Борошно просіваємо, розбавляємо поступово підкисленою водою і обережно перемішуємо. Далі формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівочку і прибираємо хвилин на 30 в холодильник. Рослинне масло з'єднуємо з кількома ложками борошна і теж відправляємо в холод. Охолоджене тісто розкачуємо тоненьким шаром, промазуємо зверху борошняним маслом, звертаємо в рулет, накриваємо вологою серветкою і знову прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Далі знову розгортаємо його в будь-якому напрямку, звертаємо 4 рази, загортаємо у вологу серветку, а потім кладемо в пакетик і відправляємо в морозилку.