» » Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста
Хороший варіант смачною, красивою і корисною випічки – пиріг з чорницею. Застосовувати можна будь-яку основу, ягоди прекрасно поєднуються з різними видами тіста, їх можна доповнювати топінгами, кремами або заливкою, потрібно просто скористатися слушним рецептом і проявити трохи фантазії при оформленні страв.

Як приготувати чорничний пиріг?


Чорничний пиріг – варіант випічки, який точно оцінять всі домашні ласуни, адже в ньому поєднуються найкращі якості, властиві тільки домашнім частувань: ароматне тісто і соковита, кислувата начинка.

  • Щоб зробити відкритий пиріг з чорницею, застосовується щільне тісто: пісочне, листкове, дріжджове. Його готують у вигляді тарти або прикрашають зверху сіточкою з тіста або іншим способом.

  • Самим смачним виходить спечений пиріг з чорницею в духовці, але і інші прилади теж згодяться: мультиварка або МІКРОХВИЛЬОВА піч.

  • Дуже популярні пироги зі сметанною заливкою – ідеальне поєднання розсипчастою основи з ніжною начинкою та кислуватою, насиченою чорницею.

  • Для заливних і бісквітних пирогів можна застосовувати свіжі або заморожені ягоди, їх потрібно добре просушити і обсипати крохмалем, щоб стримати надмірне виділення соку.


  • Пісочний пиріг з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Кращий спосіб застосування домашньої заготовки – спекти пісочний пиріг з чорничним варенням. Неймовірно смачне частування готується не клопітно, оформити ласощі можна будь-яким способом, можна просто натерти поверх випічки залишки тіста або вирізати смужки і викласти сіточкою. Якщо залишилося багато тіста, з нього можна спекти печиво або заморозити до наступного разу.
    Інгредієнти:

  • масло заморожене – 150 г;

  • борошно – 2 ст.;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • розпушувач, ванільний цукор;

  • чорничне варення – 250 р.


  • Приготування

  • Порубати масло з'єднавши борошном до утворення крихти.

  • Окремо змішати яйця з цукром, розпушувачем ваніллю і вести в крихту.

  • Зібрати один кулю, обернути плівкою, охолоджувати 40 хвилин.

  • Розкачати пласт, викласти у форму, висипати варення, прикрасити рештою тестом.

  • Випікати 25-30 хвилин при 190 градусах.


  • Сирний пиріг з чорницею


    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Чудово ніжний пиріг з сиром і чорницею готується всього за 40 хвилин з найпростіших інгредієнтів. Для реалізації рецепта знадобиться пісочне тісто, враховуючи, що начинка буде дуже насиченою і солодкою, корж можна застосовувати не солодкий. Подавати ласощі потрібно після охолодження.
    Інгредієнти:

  • пісочне тісто – 500 г;

  • сирна маса – 400 г;

  • вершки – 100 мл;

  • цукор – 100 г;

  • ванілін;

  • яйце – 1 шт.;

  • чорниця – 1 ст.


  • Приготування

  • Тісто розкачати, викласти у форму, зрізати зайві краю. Наколоти виделкою, випікати 15 хвилин при 200 градусах. Охолодити.

  • Збити сир з яйцями і вершками, додати цукор, ваніль і чорницю.

  • Вилити у форму, випікати пиріг з сиром і чорницею 30 хвилин при 200 градусах.


  • Фінська пиріг з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Незвичайно смачний чорничний пиріг зі сметанною заливкою по фінському рецептом обов'язково оцінять любитель солодкої випічки з незвичайним смаком. Важливий момент в приготуванні – розрізати готовий пиріг потрібно повністю охолодженим, коли начинка повністю застигне, інакше є ризик, що пиріг розтечеться по тарілці. Подають частування з кулькою морозива або збитими вершками.
    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • цукор – 150 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 150 г;

  • розпушувач;

  • ванілін;

  • цукрова пудра – 50 г;

  • сметана – 300 мл;

  • чорниця – 400 р.


  • Приготування

  • З'єднати м'яке масло з цукром. Ввести 1 яйце, все збити.

  • Всипати борошно, замісити тісто і розподілити ком у формі з бортами.

  • Випікати корж 10 хвилин при 190.

  • Дістати готовий корж, розім'яти, отримавши поглиблення в центрі. Викласти ягоди.

  • Збити сметану з яйцем, ваніліном і пудрою. Вилити поверх ягід.

  • Випікати пиріг з заливкою і чорницею 30 хвилин, повністю охолодити.


  • Пиріг з листкового тіста з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Листковий чорничний пиріг – рецепт, який швидше будь-якої іншої випічки реалізується. Застосовувати потрібно покупної напівфабрикат, з дріжджового вийде ласощі більш пишним і розсипчастим. При бажанні в начинку можна додати подрібнені горіхи, а поверхню посипати коричневим цукром для одержання карамельної скоринки.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • чорниця – 400 г;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.;

  • чорничний джем – 3 ст. л.;

  • чорниця – 300 г;

  • цукор тростинний – 1 ст. л.;

  • жовток – 1 шт.;

  • крохмаль – 1 ст. л.


  • Приготування

  • Розкачати розморожене тісто, викласти у форму, зрізати зайві краю.

  • Чорницю просушити, запанірувати крохмалем.

  • У форму викласти варення, горіхи, висипати чорницю.

  • Прикрасити рештою тіста, змастити жовтком, посипати коричневим цукром.

  • Випікати пиріг з чорницею 25 хвилин при 190 градусах.


  • Дріжджовий пиріг з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Пиріг з чорницею з дріжджового тіста хороший тим, що можна застосовувати, для наповнення, свіжі, заморожені або консервовані ягоди. Щоб випічка довго залишалася свіжою і пишною потрібно використовувати багато здоби: жирного масла, молока, яєць, ідеально підійде рецепт тіста для пасок. Форма для випікання знадобиться круглий 25-27 див.


    Інгредієнти:

  • чорниця – 500 г;

  • крохмаль – 2 ст. л.


  • Опара:

  • молоко – 1 ст.;

  • свіжі дріжджі – 25 г;

  • цукор – 1 ст. л.


  • Тісто:

  • молоко – 1 ст.;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • масло м'яке – 100 г;

  • борошно – 500-800 г;

  • ванілін;

  • жовток.


  • Приготування

  • З'єднати тепле молоко, дріжджі і цукор, залишити до реакції в теплі.

  • Окремо змішати масло, яйця, молоко і цукор, влити опару.

  • Додаючи борошно, замішувати тісто, накрити, залишити до збільшення в два рази.

  • Обім'яти, розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму.

  • Запанірувати в крохмалі чорницю, викласти поверх тесту, посипати цукром.

  • Прикрасити рештою тіста, залишити на 20 хвилин.

  • Змастити жовтком, випікати 25-30 хвилин при 200 градусах.


  • Заливний пиріг з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Пиріг з чорницею на кефірі – відмінний варіант швидкої і бесхлопотной випічки, такі страви готують господині, коли гості вже на підході. Ягоди можна застосовувати свіжі або заморожені, останні потрібно викласти в сито і дати їм час розтанути і дочекатися, поки сік стече. Форма для даного рецепту застосовується 22 см, якщо в розпорядженні буде ємність більшого розміру, час випікання зменшується на 10 хвилин.
    Інгредієнти:

  • кефір – 400 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • розпушувач, ванілін;

  • лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • м'яке масло – 100 г;

  • борошно – 300 г;

  • чорниця – 500 г;

  • крохмаль.


  • Приготування

  • Збити яйця з цукром, олією. Ввести ванілін, розпушувач, потім кефір.

  • Всипати борошно, замішуючи рідке тісто.

  • Просушити ягоди, обсипати крохмалем.

  • В промаслений форму вилити 1/3 тіста, викласти половину ягід.

  • Вилити ще частину тіста і розкласти чорницю, залити залишком основи.

  • Випікати пиріг з чорницею 30-35 хвилин при 190 градусах.


  • Бісквітний пиріг з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Спекти пиріг з замороженої чорниці можна за рецептом бісквітного коржа . В даному випадку потрібно окремо збивати білки до стійкої піни – вони відповідають за пишність пирога, якщо є страх, що корж не підніметься, додають 1 ч. л. розпушувача. Ягоди потрібно розморозити, просушити і запанірувати крохмалем.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • борошно – 1 ст.;

  • розпушувач, ваніль;

  • чорниця – 250 г;

  • крохмаль – 1/2 ст. л.


  • Приготування

  • Відокремити білки від жовтків.

  • Білки збити з цукром до щільних стійких піків. Жовтки розмішати з розпушувачем і ваніліном.

  • З'єднати обидві маси, акуратно всипати борошно, замісити пухке тісто.

  • Вилити у форму, викласти зверху запаніровані ягоди, злегка притапливая їх.

  • Випікати 50 хвилин при 180.


  • Пісний пиріг з чорницею - рецепт

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Пісний пиріг з чорницею – рецепт, який не поступається традиційному сдобному. За якістю, пишноти і за смаком – це чудове ласощі, яке зможе кожен кулінар приготувати. Єдиним неприємним моментом такої випічки є мінімальний термін зберігання, вже через кілька годин пиріг може зачерствіти, тому не варто готувати велику порцію.
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • вода мінеральна – 100 мл;

  • борошно – 1 ст.;

  • ванілін, розпушувач;

  • чорниця – 1 ст.


  • Приготування

  • Збити масло з цукром, влити воду.

  • Додати борошно з розпушувачем і ваніліном.

  • Всипати чорницю, перемішати, вилити у форму.

  • Випікати 30 хвилин при 190 градусах.


  • Шоколадний пиріг з чорницею

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Простий пиріг з чорницею з бісквітного або базового заливного тесту можна кардинально змінити, доповнивши склад основи какао, рівноцінно замінити частину борошна. Цей рецепт підходить як для випікання великого коржа, так і для маленьких кексів, в останньому випадку вироби випікаються протягом 20 хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • еспресо – 50 мл;

  • вершкове масло – 100 г;

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач;

  • какао – 2 ст. л.;

  • чорниця – 250 г;

  • подрібнені горіхи – 1/2 ст.


  • Приготування

  • Збити масло з цукром, ввести по одному яйця.

  • Додати сметану, розпушувач.

  • Ввести какао, потім борошно.

  • Всипати просушену чорницю і горіхи, перемішати.

  • Вилити у форму, випікати 30 хвилин при 200 градусах.


  • Пиріг з чорницею в мультиварці

    Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста

    Спечений чорничний пиріг в мультиварці за смаком і пишноти не поступається приготовленого традиційним способом ласощів. З огляду на особливості приладу, рум'яної скоринки на поверхні не вийде. Прикрасити пиріг можна, розподіливши поверх тіста ягоди і посипати мигдалевими пелюстками. Щоб пиріг зручніше було витягти, треба вирізати 2 широкі смужки з пергаменту і викласти у форму хрест на хрест, потім залити тісто. Діставати потрібно, потягнувши за смужки. Перед приготуванням потрібно зняти клапан для виходу пари.
    Інгредієнти:

  • масло м'яке – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • ваніль, розпушувач;

  • борошно – 1 ст.;

  • чорниця – 200 г;

  • мигдальні пелюстки – 1 жменя.


  • Приготування

  • Збити яйця з цукром, додати масло, розпушувач, ваніль.

  • Всипати борошно, перемішати.

  • Кинути половину ягід в тісто, вилити у форму.

  • Викласти зверху ягоди, притопивши їх в тісто, посипати мигдалем.

  • Готувати на «Випікання» 1 год.
    Додав: admin | 17-03-2018, 19:47
    Переглядів: 24