Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста
Хороший варіант смачною, красивою і корисною випічки – пиріг з чорницею. Застосовувати можна будь-яку основу, ягоди прекрасно поєднуються з різними видами тіста, їх можна доповнювати топінгами, кремами або заливкою, потрібно просто скористатися слушним рецептом і проявити трохи фантазії при оформленні страв.
Чорничний пиріг – варіант випічки, який точно оцінять всі домашні ласуни, адже в ньому поєднуються найкращі якості, властиві тільки домашнім частувань: ароматне тісто і соковита, кислувата начинка.
Щоб зробити відкритий пиріг з чорницею, застосовується щільне тісто: пісочне, листкове, дріжджове. Його готують у вигляді тарти або прикрашають зверху сіточкою з тіста або іншим способом.
Самим смачним виходить спечений пиріг з чорницею в духовці, але і інші прилади теж згодяться: мультиварка або МІКРОХВИЛЬОВА піч.
Дуже популярні пироги зі сметанною заливкою – ідеальне поєднання розсипчастою основи з ніжною начинкою та кислуватою, насиченою чорницею.
Для заливних і бісквітних пирогів можна застосовувати свіжі або заморожені ягоди, їх потрібно добре просушити і обсипати крохмалем, щоб стримати надмірне виділення соку.
Кращий спосіб застосування домашньої заготовки – спекти пісочний пиріг з чорничним варенням. Неймовірно смачне частування готується не клопітно, оформити ласощі можна будь-яким способом, можна просто натерти поверх випічки залишки тіста або вирізати смужки і викласти сіточкою. Якщо залишилося багато тіста, з нього можна спекти печиво або заморозити до наступного разу.
Інгредієнти:
масло заморожене – 150 г;
борошно – 2 ст.;
яйця – 2 шт.;
цукор – 150 г;
розпушувач, ванільний цукор;
чорничне варення – 250 р.
Приготування
Порубати масло з'єднавши борошном до утворення крихти.
Окремо змішати яйця з цукром, розпушувачем ваніллю і вести в крихту.
Зібрати один кулю, обернути плівкою, охолоджувати 40 хвилин.
Розкачати пласт, викласти у форму, висипати варення, прикрасити рештою тестом.
Випікати 25-30 хвилин при 190 градусах.
Чудово ніжний пиріг з сиром і чорницею готується всього за 40 хвилин з найпростіших інгредієнтів. Для реалізації рецепта знадобиться пісочне тісто, враховуючи, що начинка буде дуже насиченою і солодкою, корж можна застосовувати не солодкий. Подавати ласощі потрібно після охолодження.
Інгредієнти:
пісочне тісто – 500 г;
сирна маса – 400 г;
вершки – 100 мл;
цукор – 100 г;
ванілін;
яйце – 1 шт.;
чорниця – 1 ст.
Приготування
Тісто розкачати, викласти у форму, зрізати зайві краю. Наколоти виделкою, випікати 15 хвилин при 200 градусах. Охолодити.
Збити сир з яйцями і вершками, додати цукор, ваніль і чорницю.
Вилити у форму, випікати пиріг з сиром і чорницею 30 хвилин при 200 градусах.
Незвичайно смачний чорничний пиріг зі сметанною заливкою по фінському рецептом обов'язково оцінять любитель солодкої випічки з незвичайним смаком. Важливий момент в приготуванні – розрізати готовий пиріг потрібно повністю охолодженим, коли начинка повністю застигне, інакше є ризик, що пиріг розтечеться по тарілці. Подають частування з кулькою морозива або збитими вершками.
Інгредієнти:
борошно – 1 ст.;
цукор – 150 г;
яйця – 2 шт.;
масло вершкове – 150 г;
розпушувач;
ванілін;
цукрова пудра – 50 г;
сметана – 300 мл;
чорниця – 400 р.
Приготування
З'єднати м'яке масло з цукром. Ввести 1 яйце, все збити.
Всипати борошно, замісити тісто і розподілити ком у формі з бортами.
Випікати корж 10 хвилин при 190.
Дістати готовий корж, розім'яти, отримавши поглиблення в центрі. Викласти ягоди.
Збити сметану з яйцем, ваніліном і пудрою. Вилити поверх ягід.
Випікати пиріг з заливкою і чорницею 30 хвилин, повністю охолодити.
Листковий чорничний пиріг – рецепт, який швидше будь-якої іншої випічки реалізується. Застосовувати потрібно покупної напівфабрикат, з дріжджового вийде ласощі більш пишним і розсипчастим. При бажанні в начинку можна додати подрібнені горіхи, а поверхню посипати коричневим цукром для одержання карамельної скоринки.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г;
чорниця – 400 г;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.;
чорничний джем – 3 ст. л.;
чорниця – 300 г;
цукор тростинний – 1 ст. л.;
жовток – 1 шт.;
крохмаль – 1 ст. л.
Приготування
Розкачати розморожене тісто, викласти у форму, зрізати зайві краю.
Чорницю просушити, запанірувати крохмалем.
У форму викласти варення, горіхи, висипати чорницю.
Прикрасити рештою тіста, змастити жовтком, посипати коричневим цукром.
Випікати пиріг з чорницею 25 хвилин при 190 градусах.
Пиріг з чорницею з дріжджового тіста хороший тим, що можна застосовувати, для наповнення, свіжі, заморожені або консервовані ягоди. Щоб випічка довго залишалася свіжою і пишною потрібно використовувати багато здоби: жирного масла, молока, яєць, ідеально підійде рецепт тіста для пасок. Форма для випікання знадобиться круглий 25-27 див.
Інгредієнти:
чорниця – 500 г;
крохмаль – 2 ст. л.
Опара:
молоко – 1 ст.;
свіжі дріжджі – 25 г;
цукор – 1 ст. л.
Тісто:
молоко – 1 ст.;
яйця – 3 шт.;
цукор – 100 г;
масло м'яке – 100 г;
борошно – 500-800 г;
ванілін;
жовток.
Приготування
З'єднати тепле молоко, дріжджі і цукор, залишити до реакції в теплі.
Окремо змішати масло, яйця, молоко і цукор, влити опару.
Додаючи борошно, замішувати тісто, накрити, залишити до збільшення в два рази.
Обім'яти, розділити на 2 нерівні частини, більшу розкачати, викласти у форму.
Запанірувати в крохмалі чорницю, викласти поверх тесту, посипати цукром.
Прикрасити рештою тіста, залишити на 20 хвилин.
Змастити жовтком, випікати 25-30 хвилин при 200 градусах.
Пиріг з чорницею на кефірі – відмінний варіант швидкої і бесхлопотной випічки, такі страви готують господині, коли гості вже на підході. Ягоди можна застосовувати свіжі або заморожені, останні потрібно викласти в сито і дати їм час розтанути і дочекатися, поки сік стече. Форма для даного рецепту застосовується 22 см, якщо в розпорядженні буде ємність більшого розміру, час випікання зменшується на 10 хвилин.
Інгредієнти:
кефір – 400 мл;
яйця – 2 шт.;
цукор – 1 ст.;
розпушувач, ванілін;
лимонна цедра – 1 ст. л.;
м'яке масло – 100 г;
борошно – 300 г;
чорниця – 500 г;
крохмаль.
Приготування
Збити яйця з цукром, олією. Ввести ванілін, розпушувач, потім кефір.
Всипати борошно, замішуючи рідке тісто.
Просушити ягоди, обсипати крохмалем.
В промаслений форму вилити 1/3 тіста, викласти половину ягід.
Вилити ще частину тіста і розкласти чорницю, залити залишком основи.
Випікати пиріг з чорницею 30-35 хвилин при 190 градусах.
Спекти пиріг з замороженої чорниці можна за рецептом бісквітного коржа . В даному випадку потрібно окремо збивати білки до стійкої піни – вони відповідають за пишність пирога, якщо є страх, що корж не підніметься, додають 1 ч. л. розпушувача. Ягоди потрібно розморозити, просушити і запанірувати крохмалем.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
цукор – 200 г;
борошно – 1 ст.;
розпушувач, ваніль;
чорниця – 250 г;
крохмаль – 1/2 ст. л.
Приготування
Відокремити білки від жовтків.
Білки збити з цукром до щільних стійких піків. Жовтки розмішати з розпушувачем і ваніліном.
З'єднати обидві маси, акуратно всипати борошно, замісити пухке тісто.
Вилити у форму, викласти зверху запаніровані ягоди, злегка притапливая їх.
Випікати 50 хвилин при 180.
Пісний пиріг з чорницею – рецепт, який не поступається традиційному сдобному. За якістю, пишноти і за смаком – це чудове ласощі, яке зможе кожен кулінар приготувати. Єдиним неприємним моментом такої випічки є мінімальний термін зберігання, вже через кілька годин пиріг може зачерствіти, тому не варто готувати велику порцію.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст.;
рослинне масло – 100 мл;
вода мінеральна – 100 мл;
борошно – 1 ст.;
ванілін, розпушувач;
чорниця – 1 ст.
Приготування
Збити масло з цукром, влити воду.
Додати борошно з розпушувачем і ваніліном.
Всипати чорницю, перемішати, вилити у форму.
Випікати 30 хвилин при 190 градусах.
Простий пиріг з чорницею з бісквітного або базового заливного тесту можна кардинально змінити, доповнивши склад основи какао, рівноцінно замінити частину борошна. Цей рецепт підходить як для випікання великого коржа, так і для маленьких кексів, в останньому випадку вироби випікаються протягом 20 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
цукор – 150 г;
еспресо – 50 мл;
вершкове масло – 100 г;
борошно – 200 г;
розпушувач;
какао – 2 ст. л.;
чорниця – 250 г;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.
Приготування
Збити масло з цукром, ввести по одному яйця.
Додати сметану, розпушувач.
Ввести какао, потім борошно.
Всипати просушену чорницю і горіхи, перемішати.
Вилити у форму, випікати 30 хвилин при 200 градусах.
Спечений чорничний пиріг в мультиварці за смаком і пишноти не поступається приготовленого традиційним способом ласощів. З огляду на особливості приладу, рум'яної скоринки на поверхні не вийде. Прикрасити пиріг можна, розподіливши поверх тіста ягоди і посипати мигдалевими пелюстками. Щоб пиріг зручніше було витягти, треба вирізати 2 широкі смужки з пергаменту і викласти у форму хрест на хрест, потім залити тісто. Діставати потрібно, потягнувши за смужки. Перед приготуванням потрібно зняти клапан для виходу пари.
Інгредієнти:
масло м'яке – 100 г;
яйця – 2 шт.;
цукор – 100 г;
ваніль, розпушувач;
борошно – 1 ст.;
чорниця – 200 г;
мигдальні пелюстки – 1 жменя.
Приготування
Збити яйця з цукром, додати масло, розпушувач, ваніль.
Всипати борошно, перемішати.
Кинути половину ягід в тісто, вилити у форму.
Викласти зверху ягоди, притопивши їх в тісто, посипати мигдалем.
Готувати на «Випікання» 1 год.
Як приготувати чорничний пиріг?
Чорничний пиріг – варіант випічки, який точно оцінять всі домашні ласуни, адже в ньому поєднуються найкращі якості, властиві тільки домашнім частувань: ароматне тісто і соковита, кислувата начинка.
Пісочний пиріг з чорницею
Кращий спосіб застосування домашньої заготовки – спекти пісочний пиріг з чорничним варенням. Неймовірно смачне частування готується не клопітно, оформити ласощі можна будь-яким способом, можна просто натерти поверх випічки залишки тіста або вирізати смужки і викласти сіточкою. Якщо залишилося багато тіста, з нього можна спекти печиво або заморозити до наступного разу.
Інгредієнти:
Приготування
Сирний пиріг з чорницею
Чудово ніжний пиріг з сиром і чорницею готується всього за 40 хвилин з найпростіших інгредієнтів. Для реалізації рецепта знадобиться пісочне тісто, враховуючи, що начинка буде дуже насиченою і солодкою, корж можна застосовувати не солодкий. Подавати ласощі потрібно після охолодження.
Інгредієнти:
Приготування
Фінська пиріг з чорницею
Незвичайно смачний чорничний пиріг зі сметанною заливкою по фінському рецептом обов'язково оцінять любитель солодкої випічки з незвичайним смаком. Важливий момент в приготуванні – розрізати готовий пиріг потрібно повністю охолодженим, коли начинка повністю застигне, інакше є ризик, що пиріг розтечеться по тарілці. Подають частування з кулькою морозива або збитими вершками.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з листкового тіста з чорницею
Листковий чорничний пиріг – рецепт, який швидше будь-якої іншої випічки реалізується. Застосовувати потрібно покупної напівфабрикат, з дріжджового вийде ласощі більш пишним і розсипчастим. При бажанні в начинку можна додати подрібнені горіхи, а поверхню посипати коричневим цукром для одержання карамельної скоринки.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджовий пиріг з чорницею
Пиріг з чорницею з дріжджового тіста хороший тим, що можна застосовувати, для наповнення, свіжі, заморожені або консервовані ягоди. Щоб випічка довго залишалася свіжою і пишною потрібно використовувати багато здоби: жирного масла, молока, яєць, ідеально підійде рецепт тіста для пасок. Форма для випікання знадобиться круглий 25-27 див.
Інгредієнти:
Опара:
Тісто:
Приготування
Заливний пиріг з чорницею
Пиріг з чорницею на кефірі – відмінний варіант швидкої і бесхлопотной випічки, такі страви готують господині, коли гості вже на підході. Ягоди можна застосовувати свіжі або заморожені, останні потрібно викласти в сито і дати їм час розтанути і дочекатися, поки сік стече. Форма для даного рецепту застосовується 22 см, якщо в розпорядженні буде ємність більшого розміру, час випікання зменшується на 10 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Бісквітний пиріг з чорницею
Спекти пиріг з замороженої чорниці можна за рецептом бісквітного коржа . В даному випадку потрібно окремо збивати білки до стійкої піни – вони відповідають за пишність пирога, якщо є страх, що корж не підніметься, додають 1 ч. л. розпушувача. Ягоди потрібно розморозити, просушити і запанірувати крохмалем.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з чорницею - рецепт
Пісний пиріг з чорницею – рецепт, який не поступається традиційному сдобному. За якістю, пишноти і за смаком – це чудове ласощі, яке зможе кожен кулінар приготувати. Єдиним неприємним моментом такої випічки є мінімальний термін зберігання, вже через кілька годин пиріг може зачерствіти, тому не варто готувати велику порцію.
Інгредієнти:
Приготування
Шоколадний пиріг з чорницею
Простий пиріг з чорницею з бісквітного або базового заливного тесту можна кардинально змінити, доповнивши склад основи какао, рівноцінно замінити частину борошна. Цей рецепт підходить як для випікання великого коржа, так і для маленьких кексів, в останньому випадку вироби випікаються протягом 20 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з чорницею в мультиварці
Спечений чорничний пиріг в мультиварці за смаком і пишноти не поступається приготовленого традиційним способом ласощів. З огляду на особливості приладу, рум'яної скоринки на поверхні не вийде. Прикрасити пиріг можна, розподіливши поверх тіста ягоди і посипати мигдалевими пелюстками. Щоб пиріг зручніше було витягти, треба вирізати 2 широкі смужки з пергаменту і викласти у форму хрест на хрест, потім залити тісто. Діставати потрібно, потягнувши за смужки. Перед приготуванням потрібно зняти клапан для виходу пари.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Випічка на кефірі - рецепти лепешняки без борошна, яблучного пирога, рогаликів і хліба в хлібопічці
Випічка на кефірі - найпоширеніший варіант приготування домашніх страв, рецепти такого тесту гранично прості й зрозумілі кожному кулінару, навіть
Пиріг з курагою, родзинками, чорносливом, в духовці і в мультиварці з дріжджового, пісочного, листкового тіста
Пиріг з курагою може деяким кулінарам здатися занадто простою і нудною справою. Але, якщо застосувати хороший рецепт тіста, урізноманітнити начинку
Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею
Приготований маннік на кефірі в мультиварці – кращий спосіб без клопоту нагодувати домашніх ласунів відмінною пишною випічкою. Рецепти можна
Пиріг з сиром і чорницею
Літня ягода чорниця припала до душі нашим господиням, які з задоволенням використовують будь-яку можливість, щоб приготувати ягідно-сирний пиріг для